דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מוס תות קפוא
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מוס תות קפוא

מוס תות קפוא

(2)
30 דקות
קל
מתכונאי/ת: רויטל אמיר
קינוח אוורירי ומרענן. מחית תותים טרייה, מרשמלו מפנק, שמנת מתוקה וזיגוג עדין של שוקולד לבן לאיזון החמיצות והמתיקות. אפשר להכין גם בגרסת פרווה.

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
120  מיליליטר
חלב
250  גרם
תות שדה
90  גרם
מיני מרשמלו (או מרשמלו קצוץ גס)
1  מיכל
שמנת מתוקה
2  כפות
אבקת סוכר
0.5  חבילה
פודינג אינסטנט בטעם וניל כשר לפסח
100  גרם
שוקולד לבן
3  כפות
חלב
25  גרם
חמאה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

30 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    בסיר בינוני מבשלים 120 מ"ל חלב ומרשמלו על אש בינונית, תוך כדי ערבוב עם כף עץ, עד שהמרשמלו נמס לגמרי. מורידים את הסיר מהאש ומעבירים את התערובת לקערה גדולה.
  • שלב 2

    0 דקות
    שוטפים היטב את התותים, מסירים את העלים הירוקים וטוחנים במעבד מזון לקבלת תערובת חלקה. מערבבים את תערובת התותים הטחונים עם החלב והמרשמלו.
  • שלב 3

    0 דקות
    מקציפים יחד שמנת מתוקה, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג וניל ומקפלים בעזרת מטרפה לתערובת התותים עד לקבלת מוס אחיד.
  • שלב 4

    0 דקות
    מעבירים את התערובת לתבנית סיליקון עגולה עם חור באמצע או לתבנית אינגלישקייק מרופדת בניילון נצמד, ומקפיאים ל-12 שעות לפחות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מכינים ציפוי שוקולד לבן – מחממים יחד את השוקולד הלבן הקצוץ, 3 כפות חלב ו-25 גרם חמאה במיקרוגל בחום נמוך למשך דקה. מערבבים ומחממים עוד 30 שניות בחום נמוך עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. שולפים את המוס מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה מתאימה. מזגגים בציפוי השוקולד הלבן. ניתן לעטר בתותים שלמים או בסוכריות צבעוניות.
  • שלב 6

    1 דקות
    מאחסנים במקפיא עד ההגשה. *ניתן להכין בגרסת פרווה - את החלב המירו במים, את השמנת המתוקה בצמחית ואת החמאה במרגרינה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
מוס תות קפוא

שלב 1 מתוך 6

בסיר בינוני מבשלים 120 מ"ל חלב ומרשמלו על אש בינונית, תוך כדי ערבוב עם כף עץ, עד שהמרשמלו נמס לגמרי. מורידים את הסיר מהאש ומעבירים את התערובת לקערה גדולה.

מוס תות קפוא

שלב 2 מתוך 6

שוטפים היטב את התותים, מסירים את העלים הירוקים וטוחנים במעבד מזון לקבלת תערובת חלקה. מערבבים את תערובת התותים הטחונים עם החלב והמרשמלו.

מוס תות קפוא

שלב 3 מתוך 6

מקציפים יחד שמנת מתוקה, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג וניל ומקפלים בעזרת מטרפה לתערובת התותים עד לקבלת מוס אחיד.

מוס תות קפוא

שלב 4 מתוך 6

מעבירים את התערובת לתבנית סיליקון עגולה עם חור באמצע או לתבנית אינגלישקייק מרופדת בניילון נצמד, ומקפיאים ל-12 שעות לפחות.

מוס תות קפוא

שלב 5 מתוך 6

מכינים ציפוי שוקולד לבן – מחממים יחד את השוקולד הלבן הקצוץ, 3 כפות חלב ו-25 גרם חמאה במיקרוגל בחום נמוך למשך דקה. מערבבים ומחממים עוד 30 שניות בחום נמוך עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. שולפים את המוס מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה מתאימה. מזגגים בציפוי השוקולד הלבן. ניתן לעטר בתותים שלמים או בסוכריות צבעוניות.

מוס תות קפוא

שלב 6 מתוך 6

מאחסנים במקפיא עד ההגשה. *ניתן להכין בגרסת פרווה - את החלב המירו במים, את השמנת המתוקה בצמחית ואת החמאה במרגרינה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 2

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
ז זוהר

היי. למה בעצם לא הוספת ג'לטין? האם זה לא היה מקצר את זמן ההקפאה?

מערכת בישולים

היי, אין צורך להשתמש בג'לטין עבור המוס הזה. מתקבל מרקם מתאים, קטיפתי ורך ללא הג'לטין. יום מקסים 🌸

ר רינת רובין

האם ניתן לשים חלב שקדים במקום רגיל?

מערכת בישולים

היי רינת, בהחלט אפשר. חג שמח 🌸

הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • אביב
  • עוגות
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • דל במלח
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מרק בשר עם חומוס

    מרק בשר עם חומוס

    120 דקות קל
  • עוגת מוס שוקולד ומוס פירות יער

    עוגת מוס שוקולד ומוס פירות יער

    240 דקות מאתגר
  • עוגת מוס מסקרפונה ושוקולד לבן ברוטב פטל

    עוגת מוס מסקרפונה ושוקולד לבן ברוטב פטל

    30 דקות מאתגר
  • קינוח שכבות מוס וריבת חלב על נוגטין שקדים

    קינוח שכבות מוס וריבת חלב על נוגטין שקדים

    40 דקות מאתגר

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים