דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגת מוס מסקרפונה ושוקולד לבן ברוטב פטל
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגת מוס מסקרפונה ושוקולד לבן ברוטב פטל

עוגת מוס מסקרפונה ושוקולד לבן ברוטב פטל

(0)
30 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: סיגל ברמר
מתוקה, מושחתת ומרשימה: עוגת מוס בטעמי פטל וגבינת מסקרפונה עם שוקולד לבן

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
100  גרם
חמאה
1  כוס
קמח תופח אסם 1 ק"ג
0.33  כוס
סוכר לבן
2 
חלמון
1  חבילה
פטל קפוא
3  כפות
סוכר לבן
2  כפות
מיץ לימון
0.5  כוס
מים
2  כפיות
קמח תירס מעורבב עם כף מים
200  גרם
שוקולד לבן
1  מיכל
גבינת שמנת
2  חבילות
שמנת מתוקה
4  כפות
פודינג אינסטנט בטעם וניל
0.75  כוס
חלב
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק

הכנה

30 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    הכנת הבסיס: שמים בקערה את כל החומרים ומערבבים עם מזלג עד לקבלת פירורים בלבד (לא ללוש בידיים).
  • שלב 2

    20 דקות
    משטחים על תבנית בקוטר 26 ס"מ מתפרקת ואופים בחום 180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוצאים מהתנור ומניחים לבסיס להתקרר.
  • שלב 4

    0 דקות
    הכנת הרוטב: בקלחת קטנה שמים פטל קפוא, סוכר, לימון וחצי כוס מים.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחממים עד לרתיחה, מוסיפים את תערובת הקורנפלור עם המים (ללא גושים) לרוטב הפטל תוך כדי בחישה. כשהרוטב מסמיך מכבים ומקררים.
  • שלב 6

    0 דקות
    הכנת המוס: ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל (או בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים - בן מארי) עד שהשוקולד נמס (אם משתמשים במיקרוגל אז בודקים לאחר דקה, היות והשוקולד הלבן נשרף מהר).
  • שלב 7

    0 דקות
    נותנים לשוקולד להתקרר כ-10 דקות, אבל שיישאר במצב נוזלי.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוסיפים לשוקולד את גבינת המסקרפונה, ומערבבים עם כף עד שהמסה אחידה.
  • שלב 9

    0 דקות
    מקציפים את שני מיכלי השמנת המתוקה עם 4 כפות אינסטנט פודינג הווניל, ו-3/4 כוס החלב, עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה.
  • שלב 10

    0 דקות
    מוסיפים את תערובת המסקרפונה והשוקולד הלבן לקצף השמנת המתוקה, מערבבים מעט עם המיקסר עד שהתערובות מתאחדות.
  • שלב 11

    0 דקות
    מוציאים כ-4 כפות קרם לתוך שקית זילוף חד פעמית עם צנטר/פיה בצורת פרח. את יתרת הקרם שופכים על גבי בסיס העוגה ומיישרים.
  • שלב 12

    0 דקות
    מזלפים פרחים מסביב כל העוגה.
  • שלב 13

    0 דקות
    שומרים במקרר כ-10 דקות. לאחר ההמתנה, מוציאים את העוגה ומפזרים עם כף את רוטב הפטל בתוך העוגה (לא על הפרחים).
  • שלב 14

    0 דקות
    שומרים במקרר כ-8 שעות לפחות לפני ההגשה (עדיף לילה). בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • עוגות
  • יום הולדת

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגת שיש קלאסית ועסיסית

    עוגת שיש קלאסית ועסיסית

    80 דקות קל
  • עוגת תפוזים וקוקוס בחושה ומנצחת

    עוגת תפוזים וקוקוס בחושה ומנצחת

    60 דקות קל
  • עוגת שיש מפרג ושוקולד

    עוגת שיש מפרג ושוקולד

    80 דקות קל
  • עוגת פרג בציפוי שוקולד

    עוגת פרג בציפוי שוקולד

    60 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים