דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
סירות חצילים ממולאות בהפתעות צבעוניות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. סירות חצילים ממולאות בהפתעות צבעוניות

סירות חצילים ממולאות בהפתעות צבעוניות

(2)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: רעות עזר
מנה שתעשיר את שולחן החג בצבעוניות מרשימה וטעמים נפלאים של המטבח הים תיכוני. לבחירתכם 4 מליות שונות, לפי ההעדפה האישית.

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
4 
פנים של חציל בינוניים
0.25  כוס
שמן זית
0  לפי הטעם
מלח
200  גרם
בשר בקר טחון טחון
1 
בצל קצוץ דק
0.5  זר
פטרוזיליה קצוצה דק
0.5 
פלפל אדום חריף ללא הגרעינים פרוס לרצועות
1 
פנים של חציל
6 
עגבנייה קטנות חתוכות לחצאים
1  קורט
אגוז מוסקט טחון טחון
3  כפות
שמן זית
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
1  כף
רוטב סויה סיני כשר לפסח
1  כף
סילאן
2  גבעולים
בצל ירוק קצוצים
0.25  כוס
פיסטוק קלופים קצוצים דק
200  גרם
גרגירי חומוס (מושרה לילה או קפוא)
3  שיני
שום כתושות
0.5  זר
פטרוזיליה קצוצה
1 
פנים של חציל
1 
לימון סחוט
4  כפות
שמן זית
1  כפית
כמון טחון
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
0.33  כוס
צנוברים
0.25  ראש
כרובית (רק הפרחים)
0.5  זר
פטרוזיליה קצוצה
0.5 
עגבנייה קצוצה דק
0.5  כוס
אגוזי מלך קצוצים גס
2  כפות
רוטב צ'ילי מתוק כשר לפסח
3  כפות
שמן זית
1 
פנים של חציל
1 
לימון סחוט
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
0  לפי הטעם
נענע קטנים
0.5  זר
פטרוזיליה קצוצה
2  גבעולים
סלרי קצוץ
0.5  כוס
נענע קצוצים
1 
עגבנייה קצוצה דק
6 
תמר ללא הגלעין חתוכים לרצועות
0.5  כוס
קשיו קלוי קצוץ גס
0.25  כוס
שמן זית
1 
פנים של חציל
1 
לימון סחוט
2  כפות
סילאן
1  כף
רכז רימונים
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
  • שלב 2

    5 דקות
    להכנת החצילים - חותכים את החצילים לחצי לאורכם. מניחים בתבנית וחורצים בעזרת סכין חריצים בבשר החציל. מפזרים מעט מלח ויוצקים 1/4 כוס שמן זית.
  • שלב 3

    20 דקות
    צולים בתנור כ - 20 דקות.
  • שלב 4

    0 דקות
    לאחר צליית החציל מוציאים מהתנור, בעזרת כף מוציאים את פנים החציל (משאירים מעט כדי שיהיה בסיס) ומניחים בקערה בצד. משתמשים בו למילויים.
  • שלב 5

    5 דקות
    להכנת מלית הבשר הטחון - במחבת רחבה יוצקים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן, רק עד החלפת צבעו.
  • שלב 6

    0 דקות
    מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ורוטב בסיס ומערבבים. מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה, פנים החציל והפלפל החריף ומערבבים.
  • שלב 7

    20 דקות
    ממלאים את סירות החצילים בתערובת הבשר ומשבצים מעל המילוי את חצאי עגבניות השרי עד לכיסוי מוחלט של המילוי. מזלפים שמן זית ומעט מלח וצולים בתנור כ - 20 דקות.
  • שלב 8

    0 דקות
    מפזרים פיסטוקים קצוצים ובצל ירוק קצוץ מעל.
  • שלב 9

    30 דקות
    להכנת מלית סלט החומוס החם - מבשלים את גרגירי החומוס במים כ - 30 דקות על אש בינונית, עד לריכוך מלא, ומסננים מנוזלי הבישול.
  • שלב 10

    0 דקות
    במחבת רחבה יוצקים שמן זית ומטגנים את גרגירי החומוס עד להשחמה, מוסיפים את שיני השום ופנים החציל ומתבלים במלח, פלפל שחור וכמון.
  • שלב 11

    0 דקות
    מסירים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומיץ הלימון. מערבבים היטב וממלאים את סירות החציל ומעל מפזרים צנוברים קלויים.
  • שלב 12

    7 דקות
    להכנת מלית הכרובית - קוצצים את פרחי הכרובית דק ומטגנים אותם עד להזהבה עם שמן זית.
  • שלב 13

    0 דקות
    מעבירים את הכרובית המטוגנת לקערה ומוסיפים את יתר המרכיבים.
  • שלב 14

    0 דקות
    מערבבים היטב וממלאים את סירות החציל.
  • שלב 15

    5 דקות
    צולים כ - 5 דקות בחום של 200 מעלות.
  • שלב 16

    0 דקות
    מפזרים עלי נענע קטנים וטריים מעל.
  • שלב 17

    5 דקות
    להכנת מלית סלט הירק תמרים וקשיו - מערבבים היטב בקערה רחבה את פנים החציל, 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה, 2 גבעולי סלרי קצוץ, 1/2 כוס עלי נענע קצוצה, עגבנייה קצוצה דק, 6 תמרים חתוכים, 1/2 כוס קשיו קצוץ, 1/4 כוס שמן זית, לימון סחוט, 2 כפות סילאן, כף רכז רימונים ומלח ופלפל, וממלאים את סירות החציל.
סירות חצילים ממולאות בהפתעות צבעוניות

שלב 1 מתוך 17

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

סירות חצילים ממולאות בהפתעות צבעוניות

שלב 2 מתוך 17

להכנת החצילים - חותכים את החצילים לחצי לאורכם. מניחים בתבנית וחורצים בעזרת סכין חריצים בבשר החציל. מפזרים מעט מלח ויוצקים 1/4 כוס שמן זית.

סירות חצילים ממולאות בהפתעות צבעוניות

שלב 3 מתוך 17

צולים בתנור כ - 20 דקות.

סירות חצילים ממולאות בהפתעות צבעוניות

שלב 4 מתוך 17

לאחר צליית החציל מוציאים מהתנור, בעזרת כף מוציאים את פנים החציל (משאירים מעט כדי שיהיה בסיס) ומניחים בקערה בצד. משתמשים בו למילויים.

סירות חצילים ממולאות בהפתעות צבעוניות

שלב 5 מתוך 17

להכנת מלית הבשר הטחון - במחבת רחבה יוצקים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן, רק עד החלפת צבעו.

סירות חצילים ממולאות בהפתעות צבעוניות

שלב 6 מתוך 17

מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ורוטב בסיס ומערבבים. מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה, פנים החציל והפלפל החריף ומערבבים.

סירות חצילים ממולאות בהפתעות צבעוניות

שלב 7 מתוך 17

ממלאים את סירות החצילים בתערובת הבשר ומשבצים מעל המילוי את חצאי עגבניות השרי עד לכיסוי מוחלט של המילוי. מזלפים שמן זית ומעט מלח וצולים בתנור כ - 20 דקות.

סירות חצילים ממולאות בהפתעות צבעוניות

שלב 8 מתוך 17

מפזרים פיסטוקים קצוצים ובצל ירוק קצוץ מעל.

סירות חצילים ממולאות בהפתעות צבעוניות

שלב 9 מתוך 17

להכנת מלית סלט החומוס החם - מבשלים את גרגירי החומוס במים כ - 30 דקות על אש בינונית, עד לריכוך מלא, ומסננים מנוזלי הבישול.

סירות חצילים ממולאות בהפתעות צבעוניות

שלב 10 מתוך 17

במחבת רחבה יוצקים שמן זית ומטגנים את גרגירי החומוס עד להשחמה, מוסיפים את שיני השום ופנים החציל ומתבלים במלח, פלפל שחור וכמון.

סירות חצילים ממולאות בהפתעות צבעוניות

שלב 11 מתוך 17

מסירים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומיץ הלימון. מערבבים היטב וממלאים את סירות החציל ומעל מפזרים צנוברים קלויים.

סירות חצילים ממולאות בהפתעות צבעוניות

שלב 12 מתוך 17

להכנת מלית הכרובית - קוצצים את פרחי הכרובית דק ומטגנים אותם עד להזהבה עם שמן זית.

סירות חצילים ממולאות בהפתעות צבעוניות

שלב 13 מתוך 17

מעבירים את הכרובית המטוגנת לקערה ומוסיפים את יתר המרכיבים.

סירות חצילים ממולאות בהפתעות צבעוניות

שלב 14 מתוך 17

מערבבים היטב וממלאים את סירות החציל.

סירות חצילים ממולאות בהפתעות צבעוניות

שלב 15 מתוך 17

צולים כ - 5 דקות בחום של 200 מעלות.

סירות חצילים ממולאות בהפתעות צבעוניות

שלב 16 מתוך 17

מפזרים עלי נענע קטנים וטריים מעל.

סירות חצילים ממולאות בהפתעות צבעוניות

שלב 17 מתוך 17

להכנת מלית סלט הירק תמרים וקשיו - מערבבים היטב בקערה רחבה את פנים החציל, 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה, 2 גבעולי סלרי קצוץ, 1/2 כוס עלי נענע קצוצה, עגבנייה קצוצה דק, 6 תמרים חתוכים, 1/2 כוס קשיו קצוץ, 1/4 כוס שמן זית, לימון סחוט, 2 כפות סילאן, כף רכז רימונים ומלח ופלפל, וממלאים את סירות החציל.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 1

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
ע ענת

סירות עם כרובית יצאו טוב סירות עם בשר יבשות

הערה טען עוד

גלו עוד

  • אביב
  • בראנץ'
  • טאפסים
  • תוספות
  • מתאבנים
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מנה ראשונה
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • סירות תפוחי אדמה ממולאות בבשר ובטטה

    סירות תפוחי אדמה ממולאות בבשר ובטטה

    90 דקות בינוני
  • סירות שומר ממולאות בבשר, עם אפונה, סלרי ותפוחי אדמה

    סירות שומר ממולאות בבשר, עם אפונה, סלרי ותפוחי אדמה

    60 דקות בינוני
  • סירות תפוחי אדמה בקראסט עשבי תיבול

    סירות תפוחי אדמה בקראסט עשבי תיבול

    85 דקות קל
  • סירות חצילים במילוי גבינה ופטריות

    סירות חצילים במילוי גבינה ופטריות

    80 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים