דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
דונאטס
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. דונאטס

דונאטס

(0)
90 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: הודיה סבאג
דונאטס כמו באמריקה! עם ציפוי צבעוני או בלי - החור באמצע עושה את כל הטעם

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
400  מיליליטר
חלב
0.5  כוס
מרגרינה מומסת
0.5  כוס
סוכר לבן
0.5  כוס
פירה אינסטנט אסם (לא מתובלת)
0.5  כף
שמרים יבשים יבשים
120  מיליליטר
מים חמימים
2 
ביצה טרופות
0.5  כפית
תמצית וניל
7  כוסות
קמח לבן
1  כפית
אבקת אפייה
2  כפיות
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים חלב על האש עד לנקודת רתיחה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את המרגרינה, הסוכר, ואבקת הפירה אינסטנט.
  • שלב 3

    0 דקות
    מערבבים ומניחים להתקרר מעט.
  • שלב 4

    0 דקות
    ממיסים ב - 120 מ"ל מים חמימים את השמרים, מערבבים עד שהם נמסים.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים את המים והשמרים לתערובת החלב (שצריכה להיות חמימה, לא חמה) ומערבבים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים את הביצים הטרופות.
  • שלב 7

    0 דקות
    מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח, ומכניסים אותו בהדרגה לתערובת תוך ערבוב עד שמתקבל בצק רך ונעים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מתחילים עם שש וחצי כוסות קמח, ומוסיפים את החצי הנוסף רק אם העיסה דביקה. חשוב מאד לשמור שיהיה בצק רך ולא קשה ודחוס.
  • שלב 9

    0 דקות
    מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו כל פעם חלק מהבצק לעובי של בערך חצי ס"מ.
  • שלב 10

    0 דקות
    קורצים מהבצק עיגולים בגודל הרצוי. בארה"ב יש מכשיר מיוחד שעושה צורה של דונאטס עם החור באמצע, אבל אם אין אז פשוט משתמשים בכוס, ואח"כ בעזרת פקק של בקבוק משקה קל, עושים חור במרכז העיגול. מתקבלת צורת בייגלה.
  • שלב 11

    0 דקות
    את הלב שהוצאנו ממרכז העיגול אפשר להשאיר כמות שהו, ולטגן אחר כך יחד עם הדונאטס, מתקבלים מן כדורי-לביבה קטנים וטעימים. או שאפשר להחזיר אותם לבצק, ללוש יחד, ולרדד שוב כדי לקרוץ מהם דונאטס עם חור באמצע.
  • שלב 12

    0 דקות
    מרפדים מגש גדול בנייר אפיה ומניחים עליו את הדונאטס, מכסים במגבת ומניחים להתפחה עד שהנפח מוכפל.
  • שלב 13

    0 דקות
    מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק, ומטגנים את הדונאטס עד להזהבה משני הצדדים.
  • שלב 14

    0 דקות
    מוציאים לצלחת מרופדת במגבות נייר לספיגת עודפי השמן.
  • שלב 15

    0 דקות
    מכניסים כוס סוכר לשקית ניילון, וטובלים כל דונאט - בעודו חם - בתערובת הסוכר על ידי שקשוק השקית עד שכל הדונאט מצופה בסוכר.
דונאטס

שלב 1 מתוך 15

מחממים חלב על האש עד לנקודת רתיחה.

דונאטס

שלב 2 מתוך 15

מוסיפים את המרגרינה, הסוכר, ואבקת הפירה אינסטנט.

דונאטס

שלב 3 מתוך 15

מערבבים ומניחים להתקרר מעט.

דונאטס

שלב 4 מתוך 15

ממיסים ב - 120 מ"ל מים חמימים את השמרים, מערבבים עד שהם נמסים.

דונאטס

שלב 5 מתוך 15

מוסיפים את המים והשמרים לתערובת החלב (שצריכה להיות חמימה, לא חמה) ומערבבים.

דונאטס

שלב 6 מתוך 15

מוסיפים את הביצים הטרופות.

דונאטס

שלב 7 מתוך 15

מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח, ומכניסים אותו בהדרגה לתערובת תוך ערבוב עד שמתקבל בצק רך ונעים.

דונאטס

שלב 8 מתוך 15

מתחילים עם שש וחצי כוסות קמח, ומוסיפים את החצי הנוסף רק אם העיסה דביקה. חשוב מאד לשמור שיהיה בצק רך ולא קשה ודחוס.

דונאטס

שלב 9 מתוך 15

מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו כל פעם חלק מהבצק לעובי של בערך חצי ס"מ.

דונאטס

שלב 10 מתוך 15

קורצים מהבצק עיגולים בגודל הרצוי. בארה"ב יש מכשיר מיוחד שעושה צורה של דונאטס עם החור באמצע, אבל אם אין אז פשוט משתמשים בכוס, ואח"כ בעזרת פקק של בקבוק משקה קל, עושים חור במרכז העיגול. מתקבלת צורת בייגלה.

דונאטס

שלב 11 מתוך 15

את הלב שהוצאנו ממרכז העיגול אפשר להשאיר כמות שהו, ולטגן אחר כך יחד עם הדונאטס, מתקבלים מן כדורי-לביבה קטנים וטעימים. או שאפשר להחזיר אותם לבצק, ללוש יחד, ולרדד שוב כדי לקרוץ מהם דונאטס עם חור באמצע.

דונאטס

שלב 12 מתוך 15

מרפדים מגש גדול בנייר אפיה ומניחים עליו את הדונאטס, מכסים במגבת ומניחים להתפחה עד שהנפח מוכפל.

דונאטס

שלב 13 מתוך 15

מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק, ומטגנים את הדונאטס עד להזהבה משני הצדדים.

דונאטס

שלב 14 מתוך 15

מוציאים לצלחת מרופדת במגבות נייר לספיגת עודפי השמן.

דונאטס

שלב 15 מתוך 15

מכניסים כוס סוכר לשקית ניילון, וטובלים כל דונאט - בעודו חם - בתערובת הסוכר על ידי שקשוק השקית עד שכל הדונאט מצופה בסוכר.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • דונאטס בציפוי שוקולד מריר ושבבי שוקולד לבן

    דונאטס בציפוי שוקולד מריר ושבבי שוקולד לבן

    60 דקות בינוני
  • דונאטס בציפוי סוכר וקינמון

    דונאטס בציפוי סוכר וקינמון

    120 דקות קל
  • דונאטס של מיקי שמו

    דונאטס של מיקי שמו

    75 דקות בינוני
  • דונאטס - סופגניה אמריקאית

    דונאטס - סופגניה אמריקאית

    45 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים