דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
חומוס כהלכתו של גיל חובב
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. חומוס כהלכתו של גיל חובב

חומוס כהלכתו של גיל חובב

(0)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
חומוס כהלכתו שכולל את כל השלבים, עד לתוצאה המשובחת

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
גרגירי חומוס קטנים
10  שיני
שום
1 
פלפל ירוק טרי
2.5  כוסות
טחינה גולמית
1.5  ליטר
מים
0  לפי הטעם
מלח
2 
לימון טרי, סחוט טרי
1  כפית
כמון טחון
0  לפי הטעם
פפריקה אדומה מתוקה
0  לפי הטעם
שמן זית
1  כוס
גרגירי חומוס מבושלים
0  לפי הטעם
פטרוזיליה קצוצה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    כן כן, כולנו יודעים שחומוס אמיתי מכינים עם מכתש ועלי, או עם קערה ומקל בתהליך ידני ועמלני שאורך כשעה. נו טוב, מה לעשות שהתהליך הזה די עבר מן העולם. נכון, יש חומוסיות שבהן עדיין מסתובב אפנדי רב הוד בין השולחנות, בעודו מקציף חומוס ביד. יופי. יש גם מסעדות שמקלפות פלחי קלמנטינות לקינוח או חונקות ידנית ברווזים, לברווז נוסח פקין או ממלאות פרחי קישואים בני יומם בקציפת פטריות כמהין. אז מה? זה אומר שגם אנחנו? מה פתאום. הנה גירסת מעבד המזון לחומוס, וכל עוד מקפידים לא לקרר את החומוס ולאכול אותו תוך 12 שעות, היא עובדת מצוין.
  • שלב 2

    0 דקות
    משרים את גרגרי החומוס בקערה עם הרבה מים ללילה שלם. למחרת מסננים ושוטפים.
  • שלב 3

    0 דקות
    מבשלים את גרגירי החומוס בהרבה מים רותחים מומלחים קלות, עד שהגרגרים רכים, כדי שאפשר יהיה למעוך אותם בין שתי אצבעות (אבל לא עד שהם מתפוררים!). מסירים מהאש, שומרים שתי כוסות ממי הבישול וכוס אחת של גרגירי חומוס מבושלים. מסננים מיתר המים ושוטפים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מניחים את שיני השום והפלפל החריף (ללא העוקץ) במעבד מזון עם להב פלדה ומרסקים למחית אחידה. מוסיפים את גרגירי החומוס והטחינה ומעבדים. מוסיפים בהדרגה ממי הבישול עד שמתקבל חומוס שהוא טיפונת נוזלי יותר מהמרקם הרצוי (כי ככל שחומוס עומד הוא מתקשה).
  • שלב 5

    0 דקות
    טועמים, ומוסיפים מלח ומיץ לימון. מערבבים וטועמים שוב. אם צריך לתבל עוד, לא לחסוך.
  • שלב 6

    0 דקות
    שומרים בטמפרטורת החדר. להגשה מורחים על צלחות אישיות, או על קערה מרכזית גדולה, כך שבמרכז יש מעט חומוס ובשוליים הרבה. מפזרים במרכז גרגירי חומוס מבושלים. זורים מעל מעט כמון ומעט פפריקה. יוצקים שמן זית בנדיבות, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
חומוס כהלכתו של גיל חובב

שלב 1 מתוך 6

כן כן, כולנו יודעים שחומוס אמיתי מכינים עם מכתש ועלי, או עם קערה ומקל בתהליך ידני ועמלני שאורך כשעה. נו טוב, מה לעשות שהתהליך הזה די עבר מן העולם. נכון, יש חומוסיות שבהן עדיין מסתובב אפנדי רב הוד בין השולחנות, בעודו מקציף חומוס ביד. יופי. יש גם מסעדות שמקלפות פלחי קלמנטינות לקינוח או חונקות ידנית ברווזים, לברווז נוסח פקין או ממלאות פרחי קישואים בני יומם בקציפת פטריות כמהין. אז מה? זה אומר שגם אנחנו? מה פתאום. הנה גירסת מעבד המזון לחומוס, וכל עוד מקפידים לא לקרר את החומוס ולאכול אותו תוך 12 שעות, היא עובדת מצוין.

חומוס כהלכתו של גיל חובב

שלב 2 מתוך 6

משרים את גרגרי החומוס בקערה עם הרבה מים ללילה שלם. למחרת מסננים ושוטפים.

חומוס כהלכתו של גיל חובב

שלב 3 מתוך 6

מבשלים את גרגירי החומוס בהרבה מים רותחים מומלחים קלות, עד שהגרגרים רכים, כדי שאפשר יהיה למעוך אותם בין שתי אצבעות (אבל לא עד שהם מתפוררים!). מסירים מהאש, שומרים שתי כוסות ממי הבישול וכוס אחת של גרגירי חומוס מבושלים. מסננים מיתר המים ושוטפים.

חומוס כהלכתו של גיל חובב

שלב 4 מתוך 6

מניחים את שיני השום והפלפל החריף (ללא העוקץ) במעבד מזון עם להב פלדה ומרסקים למחית אחידה. מוסיפים את גרגירי החומוס והטחינה ומעבדים. מוסיפים בהדרגה ממי הבישול עד שמתקבל חומוס שהוא טיפונת נוזלי יותר מהמרקם הרצוי (כי ככל שחומוס עומד הוא מתקשה).

חומוס כהלכתו של גיל חובב

שלב 5 מתוך 6

טועמים, ומוסיפים מלח ומיץ לימון. מערבבים וטועמים שוב. אם צריך לתבל עוד, לא לחסוך.

חומוס כהלכתו של גיל חובב

שלב 6 מתוך 6

שומרים בטמפרטורת החדר. להגשה מורחים על צלחות אישיות, או על קערה מרכזית גדולה, כך שבמרכז יש מעט חומוס ובשוליים הרבה. מפזרים במרכז גרגירי חומוס מבושלים. זורים מעל מעט כמון ומעט פפריקה. יוצקים שמן זית בנדיבות, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • תוספות
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • קטניות
  • ללא סויה
  • ללא דגים
  • מנה שנייה
  • ללא לקטוז
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מקור החלבון
  • מקור הסיבים
  • עשיר בחלבון
  • אוכל טבעוני
  • ארוחת צהריים
  • עשיר בסיבים תזונתיים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • אורז מתוק עם גרגרי חומוס

    אורז מתוק עם גרגרי חומוס

    30 דקות קל
  • מרק בשר עם חומוס

    מרק בשר עם חומוס

    120 דקות קל
  • קציצות מן הצומח ברוטב פיקנטי עם גרגירי חומוס

    קציצות מן הצומח ברוטב פיקנטי עם גרגירי חומוס

    70 דקות קל
  • כריך עם חומוס וביצה קשה

    כריך עם חומוס וביצה קשה

    5 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים