דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
צ'ולנט עשיר
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. צ'ולנט עשיר

צ'ולנט עשיר

(2)
180 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: זיו טרנר
מתכון מפורט לסיר צ'ולנט ענקי, מלא בכל טוב, מבחן הטעם הוא בריח שמתפשט במהלך הלילה בכל הבית

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
250  גרם
שעועית לימה מושרית ללילה. לשקול לפני ההשריה
250  גרם
גריסי פנינה
0.75  כוס
שעועית אדומה מושרית ללילה. לשקול לפני ההשריה
2  קילוגרם
בשר כתף (מספר 5) חתוך ל-6-8 חתיכות גדולות
6 
שוק עוף
2 
בצל קצוצים גס
10 
תפוח אדמה קלופים (2 מתוכם חתוכים לקוביות גדולות של 4-6 חלקים כל אחד)
0.33  כוס
דבש
20 
שזיף מיובש מושרים בקערת מים קרים כחצי שעה
3 
בצק עלים קפואים למחצה
1 
קישקע מוכן
2  כפות
פפריקה אדומה מתוקה
1  כף
כמון טחון
1  כף
כורכום
1  כפית
מלח
0.5  כפית
פלפל
0.5  כוס
גרגירי חומוס לא חובה
2  כוסות
קמח לבן
0.5  כוס
סולת
2  כוסות
מים
4  כפות
בצל מטוגן
2 
תפוח אדמה מגוררים דק וסחוטים היטב
1  קוביה
מרגרינה
1  כפית
מלח
0.5  כפית
פלפל
1  קורט
פפריקה אדומה מתוקה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

180 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    להשרות לילה לפני את הקטניות עם חצי כפית סודה לשתיה. כל סוג בקערה נפרדת.
  • שלב 2

    0 דקות
    לטגן בצל אחד קצוץ עד לכדי שקיפות, להוסיף את הבשר ולסגור אותו כמה דקות. להוציא את הבשר.
  • שלב 3

    0 דקות
    להוסיף את שאר הבצל הקצוץ ואת השזיפים ולטגן עד להזהבה של הבצל. השזיפים יתנפחו ויתחילו להוציא מעט מיץ.
  • שלב 4

    3 דקות
    מוסיפים שתי כפות גדושות של פפריקה, כף כמון וכף כורכום. שתי כפיות של פפריקה חריפה לאוהבי החריפות, 2-3 כפיות פלפל שחור ושלוש כפות מלח. לערבב היטב 3 דקות. להוסיף חצי כוס מים ולערבב שוב.
  • שלב 5

    0 דקות
    להניח בתחתית סיר גדול פלחי תפוחי אדמה. להוסיף 3-4 חתיכות בשר. בצד אחד של הסיר להניח בערימה צמודה לדופן שני שליש מכמות השעועית. בצד ממול את הגריסים או החיטה.
  • שלב 6

    0 דקות
    על זה מסדרים יפה את תפוחי האדמה השלמים (שלא יהיו גדולים), אחד על השני ובין לבין את שוקי העוף ושאר הבשר. מעל מוזגים את הדבש. מפזרים את שאר הקטניות בדגש לשעועית האדומה והחומוס. יכול להיות שישארו גריסים ושעועית לבנה מיותרים. הכי חשוב למלא את הסיר עד ל-7-10 ס"מ מהמקסימום. בזמן סידור השכבה השנייה מומלץ להשאיר מעין גומה במרכז שהקטניות יהיו מסביב. למלא במים עד לגובה הקטניות. זה ישמר עבור הקיגל או הקניידלע.
  • שלב 7

    0 דקות
    מניחים במרכז את הקניידלע (ההכנה פשוטה: מערבבים הכל לעיסה נוזלית), ומסביב צמוד לדופן את הג'חנונים או את הקישקע.
  • שלב 8

    100 דקות
    מבשלים ברתיחה עדינה כ-100 דקות. לפני ההכנסה לתנור להוסיף ביצים שטופות בין הקניידלע לג'חנונים.
  • שלב 9

    0 דקות
    להכניס לתנור או על פלטה בחום 100-120 מעלות לכל הלילה. מישהו צריך לא לישון ולבדוק כל שעתיים את המים. להוסיף תמיד. איך יודעים שהחמין מתבשל היטב? לפי הריח! אם יש באמצע הלילה ריח חזק וטוב של חמין שחום שמגיע עד לשכנים זה עובד.
  • שלב 10

    0 דקות
    אם לא אז להגביר את חום התנור ב-20 מעלות. הצבע הכהה והחזק בדרך כלל מתקבל שלוש שעות לפני האכילה.
  • שלב 11

    1 דקות
    בחום של 80-100 מעלות ללילה אין צורך להוסיף עוד מים, אבל הצ'ולנט יוצא בהיר יחסית. בכל אופן המבחן הוא הריח. *ניתן להמיר את הגריסים בחיטה, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
צ'ולנט עשיר

שלב 1 מתוך 11

להשרות לילה לפני את הקטניות עם חצי כפית סודה לשתיה. כל סוג בקערה נפרדת.

צ'ולנט עשיר

שלב 2 מתוך 11

לטגן בצל אחד קצוץ עד לכדי שקיפות, להוסיף את הבשר ולסגור אותו כמה דקות. להוציא את הבשר.

צ'ולנט עשיר

שלב 3 מתוך 11

להוסיף את שאר הבצל הקצוץ ואת השזיפים ולטגן עד להזהבה של הבצל. השזיפים יתנפחו ויתחילו להוציא מעט מיץ.

צ'ולנט עשיר

שלב 4 מתוך 11

מוסיפים שתי כפות גדושות של פפריקה, כף כמון וכף כורכום. שתי כפיות של פפריקה חריפה לאוהבי החריפות, 2-3 כפיות פלפל שחור ושלוש כפות מלח. לערבב היטב 3 דקות. להוסיף חצי כוס מים ולערבב שוב.

צ'ולנט עשיר

שלב 5 מתוך 11

להניח בתחתית סיר גדול פלחי תפוחי אדמה. להוסיף 3-4 חתיכות בשר. בצד אחד של הסיר להניח בערימה צמודה לדופן שני שליש מכמות השעועית. בצד ממול את הגריסים או החיטה.

צ'ולנט עשיר

שלב 6 מתוך 11

על זה מסדרים יפה את תפוחי האדמה השלמים (שלא יהיו גדולים), אחד על השני ובין לבין את שוקי העוף ושאר הבשר. מעל מוזגים את הדבש. מפזרים את שאר הקטניות בדגש לשעועית האדומה והחומוס. יכול להיות שישארו גריסים ושעועית לבנה מיותרים. הכי חשוב למלא את הסיר עד ל-7-10 ס"מ מהמקסימום. בזמן סידור השכבה השנייה מומלץ להשאיר מעין גומה במרכז שהקטניות יהיו מסביב. למלא במים עד לגובה הקטניות. זה ישמר עבור הקיגל או הקניידלע.

צ'ולנט עשיר

שלב 7 מתוך 11

מניחים במרכז את הקניידלע (ההכנה פשוטה: מערבבים הכל לעיסה נוזלית), ומסביב צמוד לדופן את הג'חנונים או את הקישקע.

צ'ולנט עשיר

שלב 8 מתוך 11

מבשלים ברתיחה עדינה כ-100 דקות. לפני ההכנסה לתנור להוסיף ביצים שטופות בין הקניידלע לג'חנונים.

צ'ולנט עשיר

שלב 9 מתוך 11

להכניס לתנור או על פלטה בחום 100-120 מעלות לכל הלילה. מישהו צריך לא לישון ולבדוק כל שעתיים את המים. להוסיף תמיד. איך יודעים שהחמין מתבשל היטב? לפי הריח! אם יש באמצע הלילה ריח חזק וטוב של חמין שחום שמגיע עד לשכנים זה עובד.

צ'ולנט עשיר

שלב 10 מתוך 11

אם לא אז להגביר את חום התנור ב-20 מעלות. הצבע הכהה והחזק בדרך כלל מתקבל שלוש שעות לפני האכילה.

צ'ולנט עשיר

שלב 11 מתוך 11

בחום של 80-100 מעלות ללילה אין צורך להוסיף עוד מים, אבל הצ'ולנט יוצא בהיר יחסית. בכל אופן המבחן הוא הריח. *ניתן להמיר את הגריסים בחיטה, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • חגיגה
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • ללא ביצים
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • מתכונים לשבת

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • צ'ולנט - החמין של החורף

    צ'ולנט - החמין של החורף

    בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים