דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
עוגיות טחינה ושיבולת שועל
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. עוגיות טחינה ושיבולת שועל

עוגיות טחינה ושיבולת שועל

(1)
20 דקות
קל
מתכונאי/ת: מיכל קרוגלי
עוגיות טעימות ונימוחות עם שפע מרכיבים בריאים. לא רק לחובבי טחינה

רכיבים

מנות 45

המתכון הזה נוצר עבור 45 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3  כוסות
שיבולת שועל
1  כוס
טחינה
0.5  כוס
אגוזים קצוצים (מלך, פקאן, לוז)
1 
ביצה
0.5  כף
דבש
0.5  כף
סילאן
2  כפות
מיץ לימון
1 
גרידת לימון מגוררת דק
1  כפית
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

20 דקות
  • שלב 1

    5 דקות
    במעבד מזון, קוצצים את שיבולת השועל בכמה פעימות, לקבלת פירורים (אין צורך להגיע לאבקה). מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים קצרות, עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומוסיפים עוד מעט דבש, לפי הטעם. *ניתן להמיר את הדבש בסילאן באותה הכמות, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
  • שלב 2

    0 דקות
    בידיים רטובות, יוצרים מהתערובת כדורים קטנים, שאותם משטחים ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (אין צורך ברווחים גדולים, העוגיות אינן תופחות).
  • שלב 3

    10 דקות
    אופים בחום של 180 מעלות, רק עד לסימנים ראשונים של הזהבה בשוליים - כ-10 דקות.
  • שלב 4

    0 דקות
    מצננים על רשת ושומרים בקופסה אטומה.
עוגיות טחינה ושיבולת שועל

שלב 1 מתוך 4

במעבד מזון, קוצצים את שיבולת השועל בכמה פעימות, לקבלת פירורים (אין צורך להגיע לאבקה). מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים קצרות, עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומוסיפים עוד מעט דבש, לפי הטעם. *ניתן להמיר את הדבש בסילאן באותה הכמות, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.

עוגיות טחינה ושיבולת שועל

שלב 2 מתוך 4

בידיים רטובות, יוצרים מהתערובת כדורים קטנים, שאותם משטחים ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (אין צורך ברווחים גדולים, העוגיות אינן תופחות).

עוגיות טחינה ושיבולת שועל

שלב 3 מתוך 4

אופים בחום של 180 מעלות, רק עד לסימנים ראשונים של הזהבה בשוליים - כ-10 דקות.

עוגיות טחינה ושיבולת שועל

שלב 4 מתוך 4

מצננים על רשת ושומרים בקופסה אטומה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • מתחת ל-300 קלוריות
  • דל סוכר
  • עוגיות
  • אחר הצהריים
  • מקור החלבון
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • עוגיות חמאה וקינמון פריכות

    עוגיות חמאה וקינמון פריכות

    55 דקות קל
  • עוגיות שיבולת שועל וחמאת בוטנים

    עוגיות שיבולת שועל וחמאת בוטנים

    45 דקות בינוני
  • עוגת גבינה אפויה עם עוגיות אוריאו - מעדן

    עוגת גבינה אפויה עם עוגיות אוריאו - מעדן

    90 דקות בינוני
  • עוגת וניל - עוגיות פרווה

    עוגת וניל - עוגיות פרווה

    25 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים