דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
אושפלו מהמטבח הבוכרי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. אושפלו מהמטבח הבוכרי

אושפלו מהמטבח הבוכרי

(0)
180 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: רעות עזר
אושפלו, מאכל הבוכרי מסורתי של בשר, עוף, אורז וגזר. מבשלים בשכבות ומקבלים תבשיל תענוג

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2 
כרעי הודו חצויים
1 
חזה עוף עם עצם, ללא עור מחולק לארבע
1  קילוגרם
בשר בקר מס' 2 טרי חתוך לקוביות גדולות
1 
בצל גדול קצוץ קטן
1  קילוגרם
גזר חתוך לרצועות ארוכות כגפרורים
5  פרוסות
גזר דקות
0.75  כוס
שמן קנולה
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל שחור
4 
שאטה חריפה קצוצים (פלפלים קטנים חריפים)
4  כוסות
אורז לבן עגול מובחר
4  כוסות
מים
1  כף
סוכר לבן
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

180 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מטגנים את הבצל, העוף, הבשר והגזר, ניתן להכינו מבעוד מועד ולשמור במקרר.
  • שלב 2

    0 דקות
    מחממים היטב בסיר טיגון עמוק (הבוכרים משתמשים בדגי צוין- סיר לטיגון עמוק מפלדה יצוקה) את השמן, ומטגנים בו את טבעות הגזר עד לקבלת גוון חום, מוציאים מהשמן ונפטרים מהשמן.
  • שלב 3

    0 דקות
    שמים את הבצל הקצוץ בשמן החם ומכסים מיד עם מכסה הסיר- נשמע צליל חזק מהשמן, מטגנים את הבצל לגוון זהוב חום בהיר.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים את חתיכות הבשר ומערבבים, מטגנים עד שהוא משנה את צבעו מאדום לחום.
  • שלב 5

    5 דקות
    מוסיפים את חתיכות העוף ולטגן כ- 5 דקות.
  • שלב 6

    15 דקות
    מוסיפים חופן מהגזר הפרוס כגפרורים ואת פלפלי השאטה הקצוצים ומוסיפים לסיר, מטגנים כ-15 דקות, מערבבים מדי פעם.
  • שלב 7

    30 דקות
    מוסיפים ארבע כוסות מים וכף מלח גס ומרתיחים, מוציאים את הקצף שנוצר מהבשרים ומבשלים על אש קטנה 30 דקות.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוציאים את חלקי העוף מהסיר לקערה.
  • שלב 9

    15 דקות
    ממשיכים לבשל את הבשר לריכוך לעוד 15 דקות, להוריד את הסיר מהאש.
  • שלב 10

    0 דקות
    סידור שכבות האוכל בסיר ובישול האורז. לוקחים דגי צוין עגול (סיר פלדה גדול) או סיר גדול אחר. מניחים בתחתית הסיר שליש מכמות הגזר החתוך לרצועות כגפרורים.
  • שלב 11

    0 דקות
    מוציאים את הבשר מהנוזלים בסיר ומניחים על הגזר, מוסיפים מסביב את חזה העוף. מכסים בגזר הנותר ומוזגים מעליו את הנוזלים. מפזרים כף סוכר שטוחה.
  • שלב 12

    10 דקות
    מוסיפים פלפל שחור בנדיבות ומרתיחים, מבשלים 10 דקות.
  • שלב 13

    10 דקות
    בינתיים, שוטפים את האורז ומשרים במי ברז וחופן מלח גס 10 דקות.
  • שלב 14

    0 דקות
    שוטפים ומסננים את האורז מהמים ובעזרת כף פלדה גדולה מחוררת (בבוכרית קפגיר) מניחים את האורז מעל הגזר.
  • שלב 15

    0 דקות
    מוסיפים מעט מלח ומרתיחים עם מכסה הסיר פתוח. המים צריכים להיות בגובה פני האורז, נותנים לאורז לספוג את המים. הופכים בזהירות את האורז מבלי לפגוע בגזר.
  • שלב 16

    0 דקות
    כשהמים נספגו, מסדרים את האורז בערימה, כשהאמצע גבוה יותר מהצדדים, מחוררים באמצע גומה עמוקה ועוד שלוש מסביב (ע"מ שהאדים יצאו).
  • שלב 17

    20 דקות
    עוטפים את מכסה הסיר במגבת בד, סוגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.להניח על המכסה שני כיסויים כבדים (שבבוכרית נקראים קורפוצה).
  • שלב 18

    30 דקות
    פותחים את מכסה הסיר, הופכים בזהירות את האורז מבלי לפגוע בגזר, עושים גומות במרכז ומסביבו, וביניהם מניחים את חלקי העוף. מכסים שנית במכסה ומבשלים על אש קטנה עוד 30 דקות.
  • שלב 19

    0 דקות
    להגשת המנה, יש שתי אפשרויות, במנות אישיות כמספר הסועדים או בשתי צלחות גדולות (לנגרי) שמוגשות למרכז השולחן.
  • שלב 20

    0 דקות
    מוציאים את כרעי העוף מהסיר ושמים בצד. בעזרת כף גדולה מחלקים את האורז בין הצלחות בצורה שווה, מוציאים את הגזר, הבשר וחזה העוף מתחתית הסיר ומניחים על האורז ומעליהם מניחים את כרעי העוף.
  • שלב 21

    0 דקות
    נהוג לאכול אושפלו עם בויזון סלט חצילים וסלט ירקות קצוץ קטן מתובל.
אושפלו מהמטבח הבוכרי

שלב 1 מתוך 21

מטגנים את הבצל, העוף, הבשר והגזר, ניתן להכינו מבעוד מועד ולשמור במקרר.

אושפלו מהמטבח הבוכרי

שלב 2 מתוך 21

מחממים היטב בסיר טיגון עמוק (הבוכרים משתמשים בדגי צוין- סיר לטיגון עמוק מפלדה יצוקה) את השמן, ומטגנים בו את טבעות הגזר עד לקבלת גוון חום, מוציאים מהשמן ונפטרים מהשמן.

אושפלו מהמטבח הבוכרי

שלב 3 מתוך 21

שמים את הבצל הקצוץ בשמן החם ומכסים מיד עם מכסה הסיר- נשמע צליל חזק מהשמן, מטגנים את הבצל לגוון זהוב חום בהיר.

אושפלו מהמטבח הבוכרי

שלב 4 מתוך 21

מוסיפים את חתיכות הבשר ומערבבים, מטגנים עד שהוא משנה את צבעו מאדום לחום.

אושפלו מהמטבח הבוכרי

שלב 5 מתוך 21

מוסיפים את חתיכות העוף ולטגן כ- 5 דקות.

אושפלו מהמטבח הבוכרי

שלב 6 מתוך 21

מוסיפים חופן מהגזר הפרוס כגפרורים ואת פלפלי השאטה הקצוצים ומוסיפים לסיר, מטגנים כ-15 דקות, מערבבים מדי פעם.

אושפלו מהמטבח הבוכרי

שלב 7 מתוך 21

מוסיפים ארבע כוסות מים וכף מלח גס ומרתיחים, מוציאים את הקצף שנוצר מהבשרים ומבשלים על אש קטנה 30 דקות.

אושפלו מהמטבח הבוכרי

שלב 8 מתוך 21

מוציאים את חלקי העוף מהסיר לקערה.

אושפלו מהמטבח הבוכרי

שלב 9 מתוך 21

ממשיכים לבשל את הבשר לריכוך לעוד 15 דקות, להוריד את הסיר מהאש.

אושפלו מהמטבח הבוכרי

שלב 10 מתוך 21

סידור שכבות האוכל בסיר ובישול האורז. לוקחים דגי צוין עגול (סיר פלדה גדול) או סיר גדול אחר. מניחים בתחתית הסיר שליש מכמות הגזר החתוך לרצועות כגפרורים.

אושפלו מהמטבח הבוכרי

שלב 11 מתוך 21

מוציאים את הבשר מהנוזלים בסיר ומניחים על הגזר, מוסיפים מסביב את חזה העוף. מכסים בגזר הנותר ומוזגים מעליו את הנוזלים. מפזרים כף סוכר שטוחה.

אושפלו מהמטבח הבוכרי

שלב 12 מתוך 21

מוסיפים פלפל שחור בנדיבות ומרתיחים, מבשלים 10 דקות.

אושפלו מהמטבח הבוכרי

שלב 13 מתוך 21

בינתיים, שוטפים את האורז ומשרים במי ברז וחופן מלח גס 10 דקות.

אושפלו מהמטבח הבוכרי

שלב 14 מתוך 21

שוטפים ומסננים את האורז מהמים ובעזרת כף פלדה גדולה מחוררת (בבוכרית קפגיר) מניחים את האורז מעל הגזר.

אושפלו מהמטבח הבוכרי

שלב 15 מתוך 21

מוסיפים מעט מלח ומרתיחים עם מכסה הסיר פתוח. המים צריכים להיות בגובה פני האורז, נותנים לאורז לספוג את המים. הופכים בזהירות את האורז מבלי לפגוע בגזר.

אושפלו מהמטבח הבוכרי

שלב 16 מתוך 21

כשהמים נספגו, מסדרים את האורז בערימה, כשהאמצע גבוה יותר מהצדדים, מחוררים באמצע גומה עמוקה ועוד שלוש מסביב (ע"מ שהאדים יצאו).

אושפלו מהמטבח הבוכרי

שלב 17 מתוך 21

עוטפים את מכסה הסיר במגבת בד, סוגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.להניח על המכסה שני כיסויים כבדים (שבבוכרית נקראים קורפוצה).

אושפלו מהמטבח הבוכרי

שלב 18 מתוך 21

פותחים את מכסה הסיר, הופכים בזהירות את האורז מבלי לפגוע בגזר, עושים גומות במרכז ומסביבו, וביניהם מניחים את חלקי העוף. מכסים שנית במכסה ומבשלים על אש קטנה עוד 30 דקות.

אושפלו מהמטבח הבוכרי

שלב 19 מתוך 21

להגשת המנה, יש שתי אפשרויות, במנות אישיות כמספר הסועדים או בשתי צלחות גדולות (לנגרי) שמוגשות למרכז השולחן.

אושפלו מהמטבח הבוכרי

שלב 20 מתוך 21

מוציאים את כרעי העוף מהסיר ושמים בצד. בעזרת כף גדולה מחלקים את האורז בין הצלחות בצורה שווה, מוציאים את הגזר, הבשר וחזה העוף מתחתית הסיר ומניחים על האורז ומעליהם מניחים את כרעי העוף.

אושפלו מהמטבח הבוכרי

שלב 21 מתוך 21

נהוג לאכול אושפלו עם בויזון סלט חצילים וסלט ירקות קצוץ קטן מתובל.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חורף
  • חגיגה
  • תוספות
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • מנה שנייה
  • ללא ביצים
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • מתכוני אורז
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • אושפלוב פתיתים מהיר

    אושפלוב פתיתים מהיר

    45 דקות קל
  • אושפלו עוף ואורז

    אושפלו עוף ואורז

    בינוני
  • אושפלוב בוכרי

    אושפלוב בוכרי

    100 דקות בינוני
  • אושפלו

    אושפלו

    65 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים