דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
בראוניז שוקולד עם קרמל מלוח ופקאנים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. בראוניז שוקולד עם קרמל מלוח ופקאנים

בראוניז שוקולד עם קרמל מלוח ופקאנים

(1)
60 דקות
קל
מתכונאי/ת: רחלי קרוט (קרוטית)
תפוחים, שוקולדיים, נימוחים וכשרים לפסח

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
200  גרם
שוקולד מריר שבור לקוביות (לשכבת הבראוניז)
100  גרם
חמאה (לשכבת הבראוניז) או שמן קוקוס או תחליף חמאה (לא שמן רגיל)
0.75  כוס
סוכר לבן (150 גרם - לשכבת הבראוניז)
3 
ביצה L (לשכבת הבראוניז)
2  כפות
קקאו מנופה (לשכבת הבראוניז)
0.5  כוס
קמח תופח כשר לפסח (לשכבת הבראוניז)
0.75  כוס
סוכר לבן (לרוטב קרמל מלוח)
0.5  מיכל
שמנת מתוקה להקצפה (125 מ"ל - לרוטב קרמל מלוח)
30  גרם
חמאה (לרוטב קרמל מלוח)
0.5  כפית
מלח גס - לא חובה (לרוטב קרמל מלוח)
100  גרם
שוקולד מריר שבור לחתיכות (לשכבת טראפלס שוקולד ופקאנים)
0.33  מיכל
שמנת מתוקה להקצפה (לשכבת טראפלס שוקולד ופקאנים)
30  גרם
חמאה (לשכבת טראפלס שוקולד ופקאנים)
0.5  כוס
אגוזי פקאן מסוכרים קלויים או מסוכרים – קצוצים דק (לשכבת טראפלס שוקולד ופקאנים)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    5 דקות
    להכנת הבראוניז: בקערה שמתאימה למיקרו ממיסים את השוקולד והחמאה עד שנוצר רוטב חלק. מוסיפים סוכר וטורפים.
  • שלב 2

    3 דקות
    מוסיפים ביצים, בכל פעם אחת, וטורפים בין אחת לשנייה.
  • שלב 3

    3 דקות
    מוסיפים קקאו וקמח תופח וטורפים רק עד שהקמח נטמע.
  • שלב 4

    20 דקות
    מעבירים לתבנית בגודל 20X20 עם נייר אפייה בתחתית ואופים במשך 20-25 או עד שהחלק החיצוני יציב והפנימי עוד מעט רך. מקררים היטב לפני שמוזגים מעל את הקרמל.
  • שלב 5

    10 דקות
    להכנת הקרמל: במחבת עם תחתית עבה או סיר רחב שמים סוכר וממיסים על אש בינונית. לא נוגעים בסוכר עד שהוא נמס והופך למעין רוטב זהוב. אפשר לנענע מעט את הסיר/מחבת אבל לא לגעת.
  • שלב 6

    10 דקות
    בינתיים מביאים את השמנת לסף רתיחה. כשהסוכר נמס לגמרי מוסיפים את השמנת בזרם איטי ורק אז מערבבים. אם נוצרו מעין גבישים קשים לא להילחץ ולהמשיך לבשל על אש נמוכה-בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהגושים נמסים.
  • שלב 7

    5 דקות
    מורידים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לגמרי. בשלב הזה ניתן להוסיף מלח למי שאוהב. מעבירים למקרר או שומרים בטמפרטורת החדר בצנצנת.
  • שלב 8

    5 דקות
    כשהבראוניז קר שופכים מעליו את הקרמל (אם הוא התקשה מדי במקרר תחממו אותו כמה שניות) ומוודאים שהקרמל בשכבה אחידה. מעבירים למקפיא עד שרוטב השוקולד מוכן.
  • שלב 9

    10 דקות
    להכנת שכבת טראפלס שוקולד: ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמנת עד שנוצר רוטב חלק. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. שופכים את השוקולד על הקרמל (חשוב שהוא יהיה יציב וקר בשלב הזה) ומרוחים לשכבה אחידה. מפזרים פקאנים ושומרים את הבראוניז במקרר.
  • שלב 10

    1 דקות
    הערות ושדרוגים - ממליצה לכם להכין כמות כפולה של קרמל ולשמור במקרר. הוא מושלם לכל קינוח מגלידת וניל ועד עוגות בחושות ועוגות שמרים. - במקום טראפלס שוקולד מריר אפשר גם טראפלס שוקולד לבן. במקרה הזה שמים חצי מכמות השמנת והחמאה. השוקולד נשאר באותה כמות. - מחוץ לפסח משתמשים בקמח רגיל. - המתכון בשיתוף אסם נסטלה.
בראוניז שוקולד עם קרמל מלוח ופקאנים

שלב 1 מתוך 10

להכנת הבראוניז: בקערה שמתאימה למיקרו ממיסים את השוקולד והחמאה עד שנוצר רוטב חלק. מוסיפים סוכר וטורפים.

בראוניז שוקולד עם קרמל מלוח ופקאנים

שלב 2 מתוך 10

מוסיפים ביצים, בכל פעם אחת, וטורפים בין אחת לשנייה.

בראוניז שוקולד עם קרמל מלוח ופקאנים

שלב 3 מתוך 10

מוסיפים קקאו וקמח תופח וטורפים רק עד שהקמח נטמע.

בראוניז שוקולד עם קרמל מלוח ופקאנים

שלב 4 מתוך 10

מעבירים לתבנית בגודל 20X20 עם נייר אפייה בתחתית ואופים במשך 20-25 או עד שהחלק החיצוני יציב והפנימי עוד מעט רך. מקררים היטב לפני שמוזגים מעל את הקרמל.

בראוניז שוקולד עם קרמל מלוח ופקאנים

שלב 5 מתוך 10

להכנת הקרמל: במחבת עם תחתית עבה או סיר רחב שמים סוכר וממיסים על אש בינונית. לא נוגעים בסוכר עד שהוא נמס והופך למעין רוטב זהוב. אפשר לנענע מעט את הסיר/מחבת אבל לא לגעת.

בראוניז שוקולד עם קרמל מלוח ופקאנים

שלב 6 מתוך 10

בינתיים מביאים את השמנת לסף רתיחה. כשהסוכר נמס לגמרי מוסיפים את השמנת בזרם איטי ורק אז מערבבים. אם נוצרו מעין גבישים קשים לא להילחץ ולהמשיך לבשל על אש נמוכה-בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהגושים נמסים.

בראוניז שוקולד עם קרמל מלוח ופקאנים

שלב 7 מתוך 10

מורידים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לגמרי. בשלב הזה ניתן להוסיף מלח למי שאוהב. מעבירים למקרר או שומרים בטמפרטורת החדר בצנצנת.

בראוניז שוקולד עם קרמל מלוח ופקאנים

שלב 8 מתוך 10

כשהבראוניז קר שופכים מעליו את הקרמל (אם הוא התקשה מדי במקרר תחממו אותו כמה שניות) ומוודאים שהקרמל בשכבה אחידה. מעבירים למקפיא עד שרוטב השוקולד מוכן.

בראוניז שוקולד עם קרמל מלוח ופקאנים

שלב 9 מתוך 10

להכנת שכבת טראפלס שוקולד: ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמנת עד שנוצר רוטב חלק. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. שופכים את השוקולד על הקרמל (חשוב שהוא יהיה יציב וקר בשלב הזה) ומרוחים לשכבה אחידה. מפזרים פקאנים ושומרים את הבראוניז במקרר.

בראוניז שוקולד עם קרמל מלוח ופקאנים

שלב 10 מתוך 10

הערות ושדרוגים - ממליצה לכם להכין כמות כפולה של קרמל ולשמור במקרר. הוא מושלם לכל קינוח מגלידת וניל ועד עוגות בחושות ועוגות שמרים. - במקום טראפלס שוקולד מריר אפשר גם טראפלס שוקולד לבן. במקרה הזה שמים חצי מכמות השמנת והחמאה. השוקולד נשאר באותה כמות. - מחוץ לפסח משתמשים בקמח רגיל. - המתכון בשיתוף אסם נסטלה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • מוס
  • עוגות
  • בראנץ'
  • שוקולד
  • מהתנור
  • אמצע שבוע
  • ארוחת בוקר
  • אחר הצהריים
  • קינוח עליון
  • אוכל אמריקאי
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים קלים
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • בראוניז לפסח

    בראוניז לפסח

    60 דקות בינוני
  • בראוניז עם פצפוצי שוקולד

    בראוניז עם פצפוצי שוקולד

    45 דקות בינוני
  • בראוניז

    בראוניז

    45 דקות בינוני
  • בראוניז שוקולד ואגוזי לוז

    בראוניז שוקולד ואגוזי לוז

    45 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים