דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
דניש במילוי קרם וניל ותפוחים מקורמלים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. דניש במילוי קרם וניל ותפוחים מקורמלים

דניש במילוי קרם וניל ותפוחים מקורמלים

(0)
85 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
השפית מיכל לוי אלחלל מכינה עוגיות שמרים אווריריות במילוי טעים של קרם וניל ותפוחים מקורמלים

רכיבים

מנות 15

המתכון הזה נוצר עבור 15 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  חבילה
פודינג אינסטנט בטעם וניל
1  מיכל
שמנת מתוקה
0.75  כוס
חלב (150 מ"ל)
2 
תפוח עץ חתוכים לקוביות קטנות
3  כוסות
סוכר לבן
1  כף
דבש
1  כפית
חמאה
1 
ביצה טרופה להברשה
0.5  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
75  גרם
חמאה מומסת (לא רותחת)
200  מיליליטר
חלב קר
70  גרם
סוכר לבן
100  גרם
חמאה קרה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

85 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    בקערת מיקסר לשים יחד את כל רכיבי הדניש בקצב איטי כ-10 דק'. עוטפים בנייר נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות לצינון.
  • שלב 2

    0 דקות
    את החמאה הקרה מניחים בצד אחד של נייר אפייה בשליש התחתון ומכסים את הנייר. מרדדים את החמאה למרובע בגודל 10X10 ס"מ, משאירים את החמאה בנייר ומעבירים למקרר.
  • שלב 3

    0 דקות
    מכינים את הבצק בשיטת הקיפול: מפזרים על גבי משטח עבודה מעט קמח ומרדדים את הבצק למרובע גדול בעובי כ-3 מ"מ, כאשר הקצוות שלו מרודדות מעט דק יותר. מניחים במרכז את החמאה המרודדת ומקפלים את הקצוות אל המרכז כמו מעטפה. מקפידים שהבצק יחפוף בכל מקומות הקיפול ולא יצור חור כל שהוא.
  • שלב 4

    0 דקות
    מרדדים למלבן ארוך באורך של לפחות 40 ס"מ. מקפלים שליש מהבצק למרכז וסוגרים את השליש מהצד השני מעליו ליצירת מלבן קטן יותר. מניחים את הבצק מולנו כאשר פתח הקיפול פונה לשמאלנו. מרדדים שוב ולמלבן באורך 40 ס"מ לפחות ומקפלים לשלישים במעטפה שוב. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעה וחצי.
  • שלב 5

    0 דקות
    מכינים את התפוחים המקורמלים: במחבת בינונית מחממים חמאה וצולים את קוביות התפוחים כ-3 דק'. מוסיפים בצד המחבת 3 כפות סוכר במרוכז וממשיכים לחמם עד שהסוכר מעט נמס בקצוות כשתי דקות ומערבבים. מוסיפים כף דבש ומערבבים עם התפוחים וממשיכים לבשל על אש בינונית עוד כ-4 דק'. מורידים מהאש ומצננים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מכינים את קרם הוניל: לקערת המיקסר יוצקים שמנת, חלב ופודינג, מקציפים כ-3 דק' במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב, מכסים ומעבירים למקרר לצינון.
  • שלב 7

    0 דקות
    מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מרדדים את הבצק למרובע גדול בעובי של 1/2 ס"מ. חותכים ממנו עיגולים בקוטר כ 6 ס"מ (אפשר בעזרת כוס). בחצי מהעיגולים חותכים עיגול קטן יותר באמצע ליצירת עיגול עם חור באמצעו. מברישים את העיגולים הגדולים והשלמים בביצה ומניחים מעל את העיגולים עם החור באמצע בהתאמה (ליצירת הדניש כמו בתמונה). מעבירים לתבנית וממלאים במרכז הדניש כף פודינג וניל ומעל כפית תפוחים מקורמלים.
  • שלב 9

    0 דקות
    מברישים בביצה. מתפיחים במקום חמים כ-25 דק'.
  • שלב 10

    0 דקות
    אופים כ-12 דקות או עד שמזהיב לגמרי. אוכלים טרי באותו היום.
דניש במילוי קרם וניל ותפוחים מקורמלים

שלב 1 מתוך 10

בקערת מיקסר לשים יחד את כל רכיבי הדניש בקצב איטי כ-10 דק'. עוטפים בנייר נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות לצינון.

דניש במילוי קרם וניל ותפוחים מקורמלים

שלב 2 מתוך 10

את החמאה הקרה מניחים בצד אחד של נייר אפייה בשליש התחתון ומכסים את הנייר. מרדדים את החמאה למרובע בגודל 10X10 ס"מ, משאירים את החמאה בנייר ומעבירים למקרר.

דניש במילוי קרם וניל ותפוחים מקורמלים

שלב 3 מתוך 10

מכינים את הבצק בשיטת הקיפול: מפזרים על גבי משטח עבודה מעט קמח ומרדדים את הבצק למרובע גדול בעובי כ-3 מ"מ, כאשר הקצוות שלו מרודדות מעט דק יותר. מניחים במרכז את החמאה המרודדת ומקפלים את הקצוות אל המרכז כמו מעטפה. מקפידים שהבצק יחפוף בכל מקומות הקיפול ולא יצור חור כל שהוא.

דניש במילוי קרם וניל ותפוחים מקורמלים

שלב 4 מתוך 10

מרדדים למלבן ארוך באורך של לפחות 40 ס"מ. מקפלים שליש מהבצק למרכז וסוגרים את השליש מהצד השני מעליו ליצירת מלבן קטן יותר. מניחים את הבצק מולנו כאשר פתח הקיפול פונה לשמאלנו. מרדדים שוב ולמלבן באורך 40 ס"מ לפחות ומקפלים לשלישים במעטפה שוב. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעה וחצי.

דניש במילוי קרם וניל ותפוחים מקורמלים

שלב 5 מתוך 10

מכינים את התפוחים המקורמלים: במחבת בינונית מחממים חמאה וצולים את קוביות התפוחים כ-3 דק'. מוסיפים בצד המחבת 3 כפות סוכר במרוכז וממשיכים לחמם עד שהסוכר מעט נמס בקצוות כשתי דקות ומערבבים. מוסיפים כף דבש ומערבבים עם התפוחים וממשיכים לבשל על אש בינונית עוד כ-4 דק'. מורידים מהאש ומצננים.

דניש במילוי קרם וניל ותפוחים מקורמלים

שלב 6 מתוך 10

מכינים את קרם הוניל: לקערת המיקסר יוצקים שמנת, חלב ופודינג, מקציפים כ-3 דק' במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב, מכסים ומעבירים למקרר לצינון.

דניש במילוי קרם וניל ותפוחים מקורמלים

שלב 7 מתוך 10

מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

דניש במילוי קרם וניל ותפוחים מקורמלים

שלב 8 מתוך 10

מרדדים את הבצק למרובע גדול בעובי של 1/2 ס"מ. חותכים ממנו עיגולים בקוטר כ 6 ס"מ (אפשר בעזרת כוס). בחצי מהעיגולים חותכים עיגול קטן יותר באמצע ליצירת עיגול עם חור באמצעו. מברישים את העיגולים הגדולים והשלמים בביצה ומניחים מעל את העיגולים עם החור באמצע בהתאמה (ליצירת הדניש כמו בתמונה). מעבירים לתבנית וממלאים במרכז הדניש כף פודינג וניל ומעל כפית תפוחים מקורמלים.

דניש במילוי קרם וניל ותפוחים מקורמלים

שלב 9 מתוך 10

מברישים בביצה. מתפיחים במקום חמים כ-25 דק'.

דניש במילוי קרם וניל ותפוחים מקורמלים

שלב 10 מתוך 10

אופים כ-12 דקות או עד שמזהיב לגמרי. אוכלים טרי באותו היום.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • חטיף
  • עוגות
  • בראנץ'
  • דל במלח
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • דניש שוקולד

    דניש שוקולד

    150 דקות בינוני
  • דניש ריקוטה ופירות טריים

    דניש ריקוטה ופירות טריים

    150 דקות מאתגר

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים