דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
טארט טריקולד פתיבר
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. טארט טריקולד פתיבר

טארט טריקולד פתיבר

(4)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מורן גיל
מורן גיל בעונג מתוק ב-3 שכבות שוקולדיות בשיבוץ פתיבר. עוגה מפוצצת ברושם וטעם

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
150  גרם
קמח
50  גרם
אבקת סוכר
100  גרם
חמאה
1 
ביצה (רק החלמון)
15  גרם
קקאו
100  גרם
קמח שקדים
100  גרם
אבקת סוכר
100  גרם
חמאה מומסת
100  גרם
שוקולד מריר
2 
ביצה
180  גרם
שוקולד לבן
80  מיליליטר
שמנת מתוקה להקצפה
500  מיליליטר
שמנת מתוקה להקצפה
0.25  חבילה
פתי בר שוקו
200  מיליליטר
שמנת מתוקה להקצפה
70  גרם
שוקולד חלב
1 
ביצה (רק החלמון)
3 
פתי בר שוקו חתוכים לחתיכות קטנות
0.25  כוס
סוכר לבן
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    10 דקות
    להכנת הבצק הפריך - במיקסר עם וו גיטרה מעבדים 150 גרם קמח, 50 גרם אבקת סוכר, 100 גרם חמאה, 15 גרם קקאו וחלמון ביצה, עד לאיחוד מלא של הבצק.
  • שלב 2

    5 דקות
    מרדדים את הבצק לעובי 2-3 ס"מ.
  • שלב 3

    15 דקות
    משמנים את הרינג בחמאה ומשטחים סביב את הקלתית, מעבירים למקפיא למשך רבע שעה.
  • שלב 4

    15 דקות
    לאחר ההקפאה מכניסים ישירות לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ל- 15 דקות.
  • שלב 5

    10 דקות
    להכנת קרם שוקולד מריר אפוי - ממיסים במיקרוגל 100 גרם שוקולד מריר ו-100 גרם חמאה ומערבבים עד לשמתקבלת תערובת חלקה.
  • שלב 6

    5 דקות
    מוסיפים 100 גרם אבקת שקדים ו-100 גרם אבקת סוכר, ומערבבים היטב.
  • שלב 7

    1 דקות
    מוסיפים את 2 הביצים לתערובת ומערבבים עד להטמעת הביצים בתערובת.
  • שלב 8

    18 דקות
    שופכים את התערובת על הטארט ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ל- 18 דקות, מוצאים כאשר קרם השוקולד עוד כהה במרכזו.
  • שלב 9

    30 דקות
    מעבירים למקרר לצינון מלא.
  • שלב 10

    2 דקות
    להכנת גנאש שוקולד לבן - מכניסים 180 גרם שוקולד לבן ו-80 גרם שמנת מתוקה לכלי שמתאים למיקרוגל ומחממים בפולסים קצרים של 40 שניות כדי לא לשרוף את השוקולד.
  • שלב 11

    5 דקות
    בעזרת לקקן מערבבים בעדינות את השוקולד המומס ונזהרים לא להכניס בועות אויר.
  • שלב 12

    30 דקות
    שופכים את הגנאש על טארט השוקולד ומכניסים למקרר להתייצבות.
  • שלב 13

    240 דקות
    להכנת קרם פתיבר - מרתיחים בסיר קטן 500 מ"ל שמנת מתוקה עם 1/4 שקית פתיבר וטוחנים מעט (לא טוחנים את כל הפתיבר על מנת שלא ייווצר בצק), סוחטים היטב את המסה ומקררים 4-5 שעות.
  • שלב 14

    5 דקות
    מרתיחים 200 מ"ל שמנת מתוקה ובמקביל טורפים 1 חלמון עם סוכר לבן, מבצעים השוואת טמפרטורות עם השמנת החמה ומעבירים לסיר להסמכה קלה תוך כדי ערבוב כל הזמן.
  • שלב 15

    1 דקות
    מבצעים את מבחן הכף: מעבירים אצבע על חלקה האחורי של הכף ואם המסה לא נסגרת אחרי שנייה, אז המסה מוכנה.
  • שלב 16

    2 דקות
    שופכים את המסה דרך מסננת על 70 גרם שוקולד חלב, מחכים דקה ומערבבים עד לקבלת מסה שוקולדית וחלקה.
  • שלב 17

    10 דקות
    לאחר ששתי המסות התקררו מאחדים את שתיהן ומוסיפים חתיכות קטנטנות של 3 יחידות הפתי בר שוקולד אל המסה, מקציפים היטב עד לקבלת קרם יציב לזילוף ומזלפים על כל משטח הטארט.
  • שלב 18

    360 דקות
    לאחר מכן, מכניסים למקרר להתייצבות ל- 4 שעות לפחות.
טארט טריקולד פתיבר

שלב 1 מתוך 18

להכנת הבצק הפריך - במיקסר עם וו גיטרה מעבדים 150 גרם קמח, 50 גרם אבקת סוכר, 100 גרם חמאה, 15 גרם קקאו וחלמון ביצה, עד לאיחוד מלא של הבצק.

טארט טריקולד פתיבר

שלב 2 מתוך 18

מרדדים את הבצק לעובי 2-3 ס"מ.

טארט טריקולד פתיבר

שלב 3 מתוך 18

משמנים את הרינג בחמאה ומשטחים סביב את הקלתית, מעבירים למקפיא למשך רבע שעה.

טארט טריקולד פתיבר

שלב 4 מתוך 18

לאחר ההקפאה מכניסים ישירות לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ל- 15 דקות.

טארט טריקולד פתיבר

שלב 5 מתוך 18

להכנת קרם שוקולד מריר אפוי - ממיסים במיקרוגל 100 גרם שוקולד מריר ו-100 גרם חמאה ומערבבים עד לשמתקבלת תערובת חלקה.

טארט טריקולד פתיבר

שלב 6 מתוך 18

מוסיפים 100 גרם אבקת שקדים ו-100 גרם אבקת סוכר, ומערבבים היטב.

טארט טריקולד פתיבר

שלב 7 מתוך 18

מוסיפים את 2 הביצים לתערובת ומערבבים עד להטמעת הביצים בתערובת.

טארט טריקולד פתיבר

שלב 8 מתוך 18

שופכים את התערובת על הטארט ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ל- 18 דקות, מוצאים כאשר קרם השוקולד עוד כהה במרכזו.

טארט טריקולד פתיבר

שלב 9 מתוך 18

מעבירים למקרר לצינון מלא.

טארט טריקולד פתיבר

שלב 10 מתוך 18

להכנת גנאש שוקולד לבן - מכניסים 180 גרם שוקולד לבן ו-80 גרם שמנת מתוקה לכלי שמתאים למיקרוגל ומחממים בפולסים קצרים של 40 שניות כדי לא לשרוף את השוקולד.

טארט טריקולד פתיבר

שלב 11 מתוך 18

בעזרת לקקן מערבבים בעדינות את השוקולד המומס ונזהרים לא להכניס בועות אויר.

טארט טריקולד פתיבר

שלב 12 מתוך 18

שופכים את הגנאש על טארט השוקולד ומכניסים למקרר להתייצבות.

טארט טריקולד פתיבר

שלב 13 מתוך 18

להכנת קרם פתיבר - מרתיחים בסיר קטן 500 מ"ל שמנת מתוקה עם 1/4 שקית פתיבר וטוחנים מעט (לא טוחנים את כל הפתיבר על מנת שלא ייווצר בצק), סוחטים היטב את המסה ומקררים 4-5 שעות.

טארט טריקולד פתיבר

שלב 14 מתוך 18

מרתיחים 200 מ"ל שמנת מתוקה ובמקביל טורפים 1 חלמון עם סוכר לבן, מבצעים השוואת טמפרטורות עם השמנת החמה ומעבירים לסיר להסמכה קלה תוך כדי ערבוב כל הזמן.

טארט טריקולד פתיבר

שלב 15 מתוך 18

מבצעים את מבחן הכף: מעבירים אצבע על חלקה האחורי של הכף ואם המסה לא נסגרת אחרי שנייה, אז המסה מוכנה.

טארט טריקולד פתיבר

שלב 16 מתוך 18

שופכים את המסה דרך מסננת על 70 גרם שוקולד חלב, מחכים דקה ומערבבים עד לקבלת מסה שוקולדית וחלקה.

טארט טריקולד פתיבר

שלב 17 מתוך 18

לאחר ששתי המסות התקררו מאחדים את שתיהן ומוסיפים חתיכות קטנטנות של 3 יחידות הפתי בר שוקולד אל המסה, מקציפים היטב עד לקבלת קרם יציב לזילוף ומזלפים על כל משטח הטארט.

טארט טריקולד פתיבר

שלב 18 מתוך 18

לאחר מכן, מכניסים למקרר להתייצבות ל- 4 שעות לפחות.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 1

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
נ נילי סקג׳ו

מאוד אהבתי, מורן מהמם והמתכונים שלו מושלמים❤️👑

הערה טען עוד

גלו עוד

  • חגיגה
  • עוגות
  • אפייה
  • שוקולד
  • אחר הצהריים
  • קינוח עליון
  • מתכונים לשבת
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • טארט מעמול תפוחים ותמרים

    טארט מעמול תפוחים ותמרים

    בינוני
  • טארט שוקולד מ-6 מרכיבים בלבד!

    טארט שוקולד מ-6 מרכיבים בלבד!

    60 דקות קל
  • האלגנטית: טארט וניל ופירות סגולים

    האלגנטית: טארט וניל ופירות סגולים

    קל
  • טארט שוקולד ללא אפייה

    טארט שוקולד ללא אפייה

    80 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים