דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
טארט תפוחים ואפרסמונים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. טארט תפוחים ואפרסמונים

טארט תפוחים ואפרסמונים

(0)
127 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: ירון צחר
עוגת תפוחים ואפרסמונים מורכבת, עם קרם שקדים, מיץ קיווי ואגוזים מקורמלים לקישוט!

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1.25  כוסות
קמח לבן
2  כפות
סוכר לבן
1  קורט
מלח
100  גרם
חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
1 
חלמון מביצה בגודל L
2  כפות
שמנת מתוקה
1 
לימון מגורד קליפה
20  גרם
סוכר לבן
20  גרם
קמח שקדים
50  מיליליטר
שמנת מתוקה
1 
ביצה
1 
תפוח עץ
1 
אפרסמונים
0.5 
לימון סחוט למיץ
5  כפות
קיווי מסונן
1  קורט
קינמון טחון
20  גרם
אבקת סוכר
50  גרם
אגוזי לוז גרוסים
40  גרם
סוכר לבן
1  קורט
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

127 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מוסיפים למיקסר את כל מרכיבי הקלתית מלבד החמאה, חלמון והשמנת, ומערבלים. מוסיפים לקערה את החמאה ומעבדים עד שנוצר מרקם פירורי. מוסיפים לקערה את חלמון הביצה וכף שמנת, ומעבדים עד להיווצרות בצק.
  • שלב 2

    0 דקות
    יוצרים מהבצק כדור ומשטחים אותו. עוטפים היטב בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך כ-60 דק'. לאחר כשעה מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים אותו. מרפדים בבצק תחתית תבנית פאי מתפרקת ומאפסנים שוב במקרר.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים לקערה את כל מרכיבי קרם השקדים, ומערבבים, עד קבלת מרקם אחיד.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים למחבת חמה את שברי אגוזי הלוז, וקולים אותם. מוסיפים 40 גרם סוכר. מערבבים קלות עד שהסוכר מתקרמל ועוטף את שברי האגוזים. בוזקים מעל מלח גס ויוצקים על השיש לקירור. גורסים קלות עם עלי ומכתש או במערוך.
  • שלב 5

    0 דקות
    מקלפים את התפוחים והאפרסמונים ופורסים אותם לפרוסות בעובי כ-3 מ"מ.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוציאים את הבצק מהמקרר ומורחים בשכבת קרם שקדים דקה. מסדרים יפה את פרוסות התפוחים, והאפרסמונים אחד אחרי השני, פעם פרוסת תפוח ולאחריו פרוסת אפרסמון. מפזרים מעל הפירות קינמון, ומעט סוכר. עם כף מזלפים מעט קרם שקדים לאורך מרכז הפאי.
  • שלב 7

    0 דקות
    מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות למשך כ-40 דקות.
  • שלב 8

    0 דקות
    מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים מעל את מיץ הקיווי, ואת אגוזי הלוז המקורמלים (כמו שביל באמצע) ומחזירים לתנור למשך כ-7 דקות נוספות. מקררים ומפזרים אבקת סוכר.
טארט תפוחים ואפרסמונים

שלב 1 מתוך 8

מוסיפים למיקסר את כל מרכיבי הקלתית מלבד החמאה, חלמון והשמנת, ומערבלים. מוסיפים לקערה את החמאה ומעבדים עד שנוצר מרקם פירורי. מוסיפים לקערה את חלמון הביצה וכף שמנת, ומעבדים עד להיווצרות בצק.

טארט תפוחים ואפרסמונים

שלב 2 מתוך 8

יוצרים מהבצק כדור ומשטחים אותו. עוטפים היטב בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך כ-60 דק'. לאחר כשעה מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים אותו. מרפדים בבצק תחתית תבנית פאי מתפרקת ומאפסנים שוב במקרר.

טארט תפוחים ואפרסמונים

שלב 3 מתוך 8

מוסיפים לקערה את כל מרכיבי קרם השקדים, ומערבבים, עד קבלת מרקם אחיד.

טארט תפוחים ואפרסמונים

שלב 4 מתוך 8

מוסיפים למחבת חמה את שברי אגוזי הלוז, וקולים אותם. מוסיפים 40 גרם סוכר. מערבבים קלות עד שהסוכר מתקרמל ועוטף את שברי האגוזים. בוזקים מעל מלח גס ויוצקים על השיש לקירור. גורסים קלות עם עלי ומכתש או במערוך.

טארט תפוחים ואפרסמונים

שלב 5 מתוך 8

מקלפים את התפוחים והאפרסמונים ופורסים אותם לפרוסות בעובי כ-3 מ"מ.

טארט תפוחים ואפרסמונים

שלב 6 מתוך 8

מוציאים את הבצק מהמקרר ומורחים בשכבת קרם שקדים דקה. מסדרים יפה את פרוסות התפוחים, והאפרסמונים אחד אחרי השני, פעם פרוסת תפוח ולאחריו פרוסת אפרסמון. מפזרים מעל הפירות קינמון, ומעט סוכר. עם כף מזלפים מעט קרם שקדים לאורך מרכז הפאי.

טארט תפוחים ואפרסמונים

שלב 7 מתוך 8

מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות למשך כ-40 דקות.

טארט תפוחים ואפרסמונים

שלב 8 מתוך 8

מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים מעל את מיץ הקיווי, ואת אגוזי הלוז המקורמלים (כמו שביל באמצע) ומחזירים לתנור למשך כ-7 דקות נוספות. מקררים ומפזרים אבקת סוכר.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • קיץ
  • חגיגה
  • עוגות
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • דל במלח
  • יום הולדת

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • טארט מעמול תפוחים ותמרים

    טארט מעמול תפוחים ותמרים

    בינוני
  • טארט טריקולד פתיבר

    טארט טריקולד פתיבר

    120 דקות בינוני
  • טארט שוקולד מ-6 מרכיבים בלבד!

    טארט שוקולד מ-6 מרכיבים בלבד!

    60 דקות קל
  • האלגנטית: טארט וניל ופירות סגולים

    האלגנטית: טארט וניל ופירות סגולים

    קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים