דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לביבות קינואה, סלק ועשבי תיבול אפויות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לביבות קינואה, סלק ועשבי תיבול אפויות

לביבות קינואה, סלק ועשבי תיבול אפויות

(0)
80 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: נירית פסלר
לביבות ורודות מסלק, רעננות וטעימות כמו חלום. מומלץ להגיש עם טחינה מתובלת

רכיבים

מנות 30

המתכון הזה נוצר עבור 30 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  כוס
קינואה
1  כוס
מים
0.5  כף
שמן זית
0.5  כפית
מלח
3 
סלק בינוניים
6  כפות
פירורי לחם פירורית זהב
1 
גזר מגורד
0.5  זר
כוסברה קצוצה
0.5  זר
פטרוזיליה קצוצה
5  גבעולים
בצל ירוק קצוץ דק
1  כפית
מלח
0.5  כפית
פלפל שחור
0.5  כפית
זרעי כוסברה
3 
ביצה
4  כפות
שמן זית
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

80 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שוטפים את הקינואה במים עם מסננת דקה ומעבירים לסיר. מוסיפים, במדויק, כוס מים אחת, 1/2 כף שמן ו-1/2 כפית מלח ומרתיחים כשהסיר סגור.
  • שלב 2

    20 דקות
    לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים במשך 20 דקות.
  • שלב 3

    5 דקות
    מכבים את האש ורק אחרי 5 דקות פותחים את המכסה ו"מאווררים", על-ידי ערבוב במזלג, את פתיתי הקינואה. מצננים. ניתן להכין כמה שעות קודם.
  • שלב 4

    5 דקות
    מנקים היטב את הסלק, מעבירים לסיר, מכסים במים ובמכסה. מבשלים עד לרתיחה, משאירים להתבשל 5 דקות במשך הרתיחה ומכבים את האש.
  • שלב 5

    10 דקות
    משהים את הסלק במים החמים כ-10 דקות. הסלק לא אמור להיות רך אלא להתרכך מעט.
  • שלב 6

    0 דקות
    מקלפים את הסלק ומגררים במגררת הגסה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מגררים את הגזר ומעבירים לקערה יחד עם הסלק המגורר.
  • שלב 8

    0 דקות
    קוצצים את הפטרוזיליה, הכוסברה והבצל הירוק ומוסיפים לקערה עם הסלק והגזר. מוסיפים את הקינואה, התבלינים, פירורי הלחם והביצים ומערבבים. במידה והעיסה רטובה מאוד מוסיפים מעט פירורי לחם (בלי להגזים), העיסה צריכה להיות יחסית יציבה אך לא יבשה.
  • שלב 9

    0 דקות
    בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים מהעיסה - הדרך הנכונה היא ליצור מעין תערובת דחוסה במרכז כף היד כך שכל החומרים יתאחדו.
  • שלב 10

    0 דקות
    מניחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן ב-2-3 כפות שמן זית (מומלץ להכין 2 תבניות מרופדות מראש).
  • שלב 11

    0 דקות
    אין צורך לעצב את הלביבה, היא רק צריכה להיות דחוסה מספיק כדי שבזמן האפייה היא לא תתפרק. חוזרים על הפעולה עד גמר כל העיסה.
  • שלב 12

    30 דקות
    אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ-30 דקות. מומלץ לאכול את הלביבה עם טחינה ביתית פיקנטית.
לביבות קינואה, סלק ועשבי תיבול אפויות

שלב 1 מתוך 12

שוטפים את הקינואה במים עם מסננת דקה ומעבירים לסיר. מוסיפים, במדויק, כוס מים אחת, 1/2 כף שמן ו-1/2 כפית מלח ומרתיחים כשהסיר סגור.

לביבות קינואה, סלק ועשבי תיבול אפויות

שלב 2 מתוך 12

לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים במשך 20 דקות.

לביבות קינואה, סלק ועשבי תיבול אפויות

שלב 3 מתוך 12

מכבים את האש ורק אחרי 5 דקות פותחים את המכסה ו"מאווררים", על-ידי ערבוב במזלג, את פתיתי הקינואה. מצננים. ניתן להכין כמה שעות קודם.

לביבות קינואה, סלק ועשבי תיבול אפויות

שלב 4 מתוך 12

מנקים היטב את הסלק, מעבירים לסיר, מכסים במים ובמכסה. מבשלים עד לרתיחה, משאירים להתבשל 5 דקות במשך הרתיחה ומכבים את האש.

לביבות קינואה, סלק ועשבי תיבול אפויות

שלב 5 מתוך 12

משהים את הסלק במים החמים כ-10 דקות. הסלק לא אמור להיות רך אלא להתרכך מעט.

לביבות קינואה, סלק ועשבי תיבול אפויות

שלב 6 מתוך 12

מקלפים את הסלק ומגררים במגררת הגסה.

לביבות קינואה, סלק ועשבי תיבול אפויות

שלב 7 מתוך 12

מגררים את הגזר ומעבירים לקערה יחד עם הסלק המגורר.

לביבות קינואה, סלק ועשבי תיבול אפויות

שלב 8 מתוך 12

קוצצים את הפטרוזיליה, הכוסברה והבצל הירוק ומוסיפים לקערה עם הסלק והגזר. מוסיפים את הקינואה, התבלינים, פירורי הלחם והביצים ומערבבים. במידה והעיסה רטובה מאוד מוסיפים מעט פירורי לחם (בלי להגזים), העיסה צריכה להיות יחסית יציבה אך לא יבשה.

לביבות קינואה, סלק ועשבי תיבול אפויות

שלב 9 מתוך 12

בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים מהעיסה - הדרך הנכונה היא ליצור מעין תערובת דחוסה במרכז כף היד כך שכל החומרים יתאחדו.

לביבות קינואה, סלק ועשבי תיבול אפויות

שלב 10 מתוך 12

מניחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן ב-2-3 כפות שמן זית (מומלץ להכין 2 תבניות מרופדות מראש).

לביבות קינואה, סלק ועשבי תיבול אפויות

שלב 11 מתוך 12

אין צורך לעצב את הלביבה, היא רק צריכה להיות דחוסה מספיק כדי שבזמן האפייה היא לא תתפרק. חוזרים על הפעולה עד גמר כל העיסה.

לביבות קינואה, סלק ועשבי תיבול אפויות

שלב 12 מתוך 12

אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ-30 דקות. מומלץ לאכול את הלביבה עם טחינה ביתית פיקנטית.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • מתחת ל-300 קלוריות
  • טאפסים
  • תוספות
  • קטניות
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לביבות תפוחי אדמה בשדרוג טעמים

    לביבות תפוחי אדמה בשדרוג טעמים

    30 דקות קל
  • לביבות כרובית ותפוחי אדמה בתנור

    לביבות כרובית ותפוחי אדמה בתנור

    45 דקות קל
  • לביבות קמח מצה

    לביבות קמח מצה

    45 דקות קל
  • לביבות פתיתים וגבינה בתנור

    לביבות פתיתים וגבינה בתנור

    35 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים