דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לביבות תפוחי אדמה בשדרוג טעמים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לביבות תפוחי אדמה בשדרוג טעמים

לביבות תפוחי אדמה בשדרוג טעמים

(16)
30 דקות
קל
מתכונאי/ת: רות אוליבר
הלביבה הקלאסית והאהובה עם טוויסט של בצל שמעמיק את הטעמים

רכיבים

מנות 20

המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2 
תפוח אדמה מבושלים ומעוכים לפירה
4 
תפוח אדמה גדולים, קלופים
3  כפות
שמן קנולה
2 
בצל קצוצים
2  שיני
שום כתושות
3 
ביצה
1  כף
מרק בצל ר.טבעיים 220 ג'
0.5  כוס
קמח תופח אסם 1 ק"ג (70 גרם)
1  כפית
מלח
1  כפית
פלפל לבן שטוחה (לא חובה)
1  ליטר
שמן קנולה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

30 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מניחים בקערה את מחית תפוחי האדמה.
  • שלב 2

    6 דקות
    מחממים שמן במחבת ומוסיפים בצל. מטגנים 6-7 דקות עד שהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב, לא יותר מזה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מעבירים לקערה.
  • שלב 4

    0 דקות
    מגרדים את תפוחי האדמה במגררת גסה, סוחטים היטב, מעבירים לקערה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים את שאר המרכיבים (מוודאים שהתערובת לא יבשה מידי במידה וכן מוסיפים את הביצה הנותרת ומערבבים).
  • שלב 6

    0 דקות
    יוצרים לביבות בקוטר של 5-4 ס”מ ובעובי של 1 ס”מ, ניתן להשתמש ברינג, על מנת לקבל לביבות אחידות.
  • שלב 7

    0 דקות
    מחממים שמן חצי עמוק, מטגנים לביבה אחת כדי לטעום ולשפר תיבול ומרקם במידת הצורך.
  • שלב 8

    4 דקות
    מטגנים על להבה בינונית-נמוכה 4-5 דקות, מכל צד עד שהן מזהיבות ומוכנות, מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  • שלב 9

    25 דקות
    אפשרות לאפיית הלביבות, במקום טיגון - מחממים תנור ל-180מעלות. משמנים תבנית בספריי שמן, מניחים את הלביבות ומשמנים בספריי שמן מעל. אופים 25-30 דקות או עד שהלביבות זהובות ומוכנות.
לביבות תפוחי אדמה בשדרוג טעמים

שלב 1 מתוך 9

מניחים בקערה את מחית תפוחי האדמה.

לביבות תפוחי אדמה בשדרוג טעמים

שלב 2 מתוך 9

מחממים שמן במחבת ומוסיפים בצל. מטגנים 6-7 דקות עד שהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב, לא יותר מזה.

לביבות תפוחי אדמה בשדרוג טעמים

שלב 3 מתוך 9

מעבירים לקערה.

לביבות תפוחי אדמה בשדרוג טעמים

שלב 4 מתוך 9

מגרדים את תפוחי האדמה במגררת גסה, סוחטים היטב, מעבירים לקערה.

לביבות תפוחי אדמה בשדרוג טעמים

שלב 5 מתוך 9

מוסיפים את שאר המרכיבים (מוודאים שהתערובת לא יבשה מידי במידה וכן מוסיפים את הביצה הנותרת ומערבבים).

לביבות תפוחי אדמה בשדרוג טעמים

שלב 6 מתוך 9

יוצרים לביבות בקוטר של 5-4 ס”מ ובעובי של 1 ס”מ, ניתן להשתמש ברינג, על מנת לקבל לביבות אחידות.

לביבות תפוחי אדמה בשדרוג טעמים

שלב 7 מתוך 9

מחממים שמן חצי עמוק, מטגנים לביבה אחת כדי לטעום ולשפר תיבול ומרקם במידת הצורך.

לביבות תפוחי אדמה בשדרוג טעמים

שלב 8 מתוך 9

מטגנים על להבה בינונית-נמוכה 4-5 דקות, מכל צד עד שהן מזהיבות ומוכנות, מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

לביבות תפוחי אדמה בשדרוג טעמים

שלב 9 מתוך 9

אפשרות לאפיית הלביבות, במקום טיגון - מחממים תנור ל-180מעלות. משמנים תבנית בספריי שמן, מניחים את הלביבות ומשמנים בספריי שמן מעל. אופים 25-30 דקות או עד שהלביבות זהובות ומוכנות.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 6

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
מ מאיה

‏יצא מדהים

מערכת בישולים

היי, איזה כיף לשמוע, תודה וחג שמח 💓

נ נלי אוליאל

האים ניתן להכין יום קודם ולחמם?

מערכת בישולים

היי, אפשר להכין יום לפני ואז לחמם בתנור. יום מקסים 😚

י יהודיה

מדהים

מערכת בישולים

תודה ❣️

מ מזי

צריך גם תפוח אדמה מגורד וגם תפוח אדמה במרקם פירה?

מערכת בישולים

היי מזי, כן, גם גום, זה מה שיוצר את המרקם והטעם הנפלאים. כדאי לנסות. יום מקסים 💐

י יעלה

לא הבנתי לגבי הביצים מתחילים עם 2 ביצים ובמידת הצורך את השלישית ?

מערכת בישולים

היי, כן, אם את רואה שהתערובת סמיכה תוסיפי. יום מקסים

ס סמארה

למה לאפות אחרי הטיגון?

מערכת בישולים

היי יקרה, אין צורך גם לאפות, זו אופציה שהוספנו למי שרוצה להימנע מהטיגון ולאפות את הלביבות. יום מקסים

הערה טען עוד

גלו עוד

  • טאפסים
  • תוספות
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לביבות כרובית ותפוחי אדמה בתנור

    לביבות כרובית ותפוחי אדמה בתנור

    45 דקות קל
  • לביבות קמח מצה

    לביבות קמח מצה

    45 דקות קל
  • לביבות פתיתים וגבינה בתנור

    לביבות פתיתים וגבינה בתנור

    35 דקות קל
  • לביבות בטטה מושחתות

    לביבות בטטה מושחתות

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים