דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מרק אפונה בטעם מעושן
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מרק אפונה בטעם מעושן

מרק אפונה בטעם מעושן

(0)
קל
מתכונאי/ת: ירון צחר
מרק אפונה מחמם וטעים במיוחד ליום קר.

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
אפונה יבשה
8  כוסות
מים
150  גרם
עצמות מעושנות
2 
גזר חתוך לקוביות
1 
בצל חתוך לקוביות
1  כפית
כורכום
2  כפות
מרק עוף אמיתי ר.טבעיים
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל טחון טרי
3  שיני
שום כתושות
1  עלה
מרווה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

  • שלב 1

    0 דקות
    מניחים בסיר גדול מים ואפונה ומביאים לרתיחה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מנמיכים את הלהבה לבינונית, וממשיכים לבשל במשך מספר דקות. מסירים את הקצף שמצטבר.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים לסיר את העצמות המעושנות, וכן את קוביות הגזר והבצל. מתבלים בכורכום, אבקת מרק עוף של אסם, מלח ופלפל.
  • שלב 4

    0 דקות
    כשהאפונה מתרככת, עד רמה של מחית, מוסיפים את השום, טועמים ומתקנים תיבול. אם המרק סמיך מידי, אפשר לדלל במים. מורידים את הסיר מהכיריים. מוציאים מהסיר את העצמות המעושנות, ומעבדים את המרק עם מעבד מוט ידני ב- 2-3 פולסים.
  • שלב 5

    0 דקות
    מקשטים עם עלה מרווה. ניתן לגוון עם כפית שמנת חמוצה, או עם קרוטונים.
מרק אפונה בטעם מעושן

שלב 1 מתוך 5

מניחים בסיר גדול מים ואפונה ומביאים לרתיחה.

מרק אפונה בטעם מעושן

שלב 2 מתוך 5

מנמיכים את הלהבה לבינונית, וממשיכים לבשל במשך מספר דקות. מסירים את הקצף שמצטבר.

מרק אפונה בטעם מעושן

שלב 3 מתוך 5

מוסיפים לסיר את העצמות המעושנות, וכן את קוביות הגזר והבצל. מתבלים בכורכום, אבקת מרק עוף של אסם, מלח ופלפל.

מרק אפונה בטעם מעושן

שלב 4 מתוך 5

כשהאפונה מתרככת, עד רמה של מחית, מוסיפים את השום, טועמים ומתקנים תיבול. אם המרק סמיך מידי, אפשר לדלל במים. מורידים את הסיר מהכיריים. מוציאים מהסיר את העצמות המעושנות, ומעבדים את המרק עם מעבד מוט ידני ב- 2-3 פולסים.

מרק אפונה בטעם מעושן

שלב 5 מתוך 5

מקשטים עם עלה מרווה. ניתן לגוון עם כפית שמנת חמוצה, או עם קרוטונים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • מרקים
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • תוספות
  • דל סוכר
  • קטניות
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    ארוחה בסיר אחד - מרק עדשים צמחוני

    60 דקות קל
  • מרק מינסטרונה עם פתיתים

    מרק מינסטרונה עם פתיתים

    80 דקות קל
  • מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    מרק אפונה עם פטריות וגריסים

    150 דקות בינוני
  • מרק מינסטרונה פשוט וקל

    מרק מינסטרונה פשוט וקל

    75 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים