דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
סופריטו יווני
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. סופריטו יווני

סופריטו יווני

(0)
110 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אלונה ספטון
מתכון מפורט למנה מפוארת מחומרים פשוטים וזמינים שהופכים ליהלומים

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1.5  קילוגרם
עוף מעוף שלם
5 
תפוח אדמה מזן המתאים לטיגון
1.5  כוסות
שמן קנולה לטיגון
2  כוסות
מים רותחים
1  כף
מרק עוף אמיתי ר.טבעיים
1  כפית
כורכום
1  כפית
פלפל גרוס טרי
0.5  כפית
מלח לא צריך יותר מכיוון שאבקת המרק מלוחה
1  כפית
כמון טחון או לפי הטעם
3 
בצל גדולים וקצוצים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

110 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שוטפים את חלק העוף, מייבשים וזורים מעט כורכום.
  • שלב 2

    0 דקות
    מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד תחילת הזהבה. מוציאים את הבצל, ללא השמן, ומניחים בצד.
  • שלב 3

    0 דקות
    מטגנים באותה מחבת את חלקי העוף, מכל הצדדים, עד להשחמה. מוציאים את העוף ומניחים בצד.
  • שלב 4

    0 דקות
    מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לחצי לאורך התפוד. פורסים כל חצי לרוחב לקבלת חצאי ירח בעובי 1 ס"מ. (אפשר לחתוך גם איך שרוצים, ובלבד שהגודל יהיה אחיד). מפזרים על תפוחי האדמה מעט כורכום לקבלת צבע צהוב.
  • שלב 5

    0 דקות
    יוצקים שמן לסיר רחב ומטגנים את תפוחי האדמה בדומה לצ'יפס, עד לקבלת צבע זהוב.
  • שלב 6

    0 דקות
    בגמר פעולת הטיגון, נפטרים מעודפי השמן בסיר, ומסדרים בו את העוף והבצל בתחתית הסיר, מעליו את תפוחי האדמה. מפזרים מעל התבלינים, יוצקים מים ומביאים לרתיחה.
  • שלב 7

    0 דקות
    מנמיכים את האש, ומבשלים כ-45 דקות, או עד שהעוף מוכן ולא נותרו בסיר נוזלים.
סופריטו יווני

שלב 1 מתוך 7

שוטפים את חלק העוף, מייבשים וזורים מעט כורכום.

סופריטו יווני

שלב 2 מתוך 7

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד תחילת הזהבה. מוציאים את הבצל, ללא השמן, ומניחים בצד.

סופריטו יווני

שלב 3 מתוך 7

מטגנים באותה מחבת את חלקי העוף, מכל הצדדים, עד להשחמה. מוציאים את העוף ומניחים בצד.

סופריטו יווני

שלב 4 מתוך 7

מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לחצי לאורך התפוד. פורסים כל חצי לרוחב לקבלת חצאי ירח בעובי 1 ס"מ. (אפשר לחתוך גם איך שרוצים, ובלבד שהגודל יהיה אחיד). מפזרים על תפוחי האדמה מעט כורכום לקבלת צבע צהוב.

סופריטו יווני

שלב 5 מתוך 7

יוצקים שמן לסיר רחב ומטגנים את תפוחי האדמה בדומה לצ'יפס, עד לקבלת צבע זהוב.

סופריטו יווני

שלב 6 מתוך 7

בגמר פעולת הטיגון, נפטרים מעודפי השמן בסיר, ומסדרים בו את העוף והבצל בתחתית הסיר, מעליו את תפוחי האדמה. מפזרים מעל התבלינים, יוצקים מים ומביאים לרתיחה.

סופריטו יווני

שלב 7 מתוך 7

מנמיכים את האש, ומבשלים כ-45 דקות, או עד שהעוף מוכן ולא נותרו בסיר נוזלים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • חורף
  • דל סוכר
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • סופריטו עם בשר מעולה

    סופריטו עם בשר מעולה

    140 דקות בינוני
  • סופריטו עוף וחצילים

    סופריטו עוף וחצילים

    120 דקות בינוני
  • סופריטו

    סופריטו

    90 דקות קל
  • סופריטו

    סופריטו

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים