דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
קוגל ירושלמי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. קוגל ירושלמי

קוגל ירושלמי

(0)
130 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: סימה טיטו
מתגעגעים לאוכל פשוט של פעם? קחו מתכון שילך אתכם צעד אחר צעד במלאכת הכנת הקוגל

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
400  גרם
נודלס אטריות ביצים שטוח בעובי הרצוי
0.25  כוס
סוכר לבן + 2 כפות
0.5  כוס
שמן קנולה נייטרלי בטעמו
0.75  כוס
סוכר לבן לקרמל
2  כפיות
פלפל שחור טחון דק
3 
ביצה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

130 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מבשלים את האטריות בסיר עם מים רותחים ומלח כמעט עד שהן מתרככות. הן לא צריכות להתבשל יתר על המידה כדי שצורתן תשמר באפייה. מסננים ושוטפים היטב.
  • שלב 2

    0 דקות
    לאחר שהאטריות קרות גוזרים אותן כדי שלא יהיו ארוכות מדי (בסביבות 4 ס"מ אבל אין צורך לדקדק). מעבירים את האטריות לקערה רחבה עם הסוכר (1/4 כוס עם 2 כפות סוכר) ומערבבים.
  • שלב 3

    0 דקות
    מכינים קרמל מ-3/4 כוס סוכר וחצי כוס שמן במחבת. אני הכנתי על הגזייה הכי קטנה בכיריים על אש בינונית כרבע שעה. מדי פעם מערבבים את המחבת בתנועה סיבובית, וכשמתחילים לראות שהסוכר מקבל צבע קרמל בהיר אפשר להשתמש בכף עץ ולערבב. צבע הקרמל צריך להיות ענברי, לא מורידים מהאש במידה והקרמל בהיר.
  • שלב 4

    0 דקות
    כשהקרמל מוכן, שופכים אותו (בזהירות רבה - השמן רותח ומתיז) במרכז קערת האיטריות, כשהיד השנייה שלכם מערבבת במהירות את האטריות והקרמל בעזרת כף עץ כמובן. אם לא תערבבו מהר, יהיה לכם גוש של קרמל שיהיה קשה לפרק אותו. אם נוצרו לכם גושים, תנו לתערובת להתקרר ותנסו לפרק אותן עם האצבעות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוסיפים את הפלפל השחור וטועמים. אם חסר מוסיפים מעט.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים את הביצים ומערבבים.
  • שלב 7

    0 דקות
    גוזרים נייר אפייה בקוטר תחתית הסיר עם ס"מ לשוליים. מניחים בתחתית הסיר ומשמנים קלות.
  • שלב 8

    0 דקות
    מעבירים את התערובת לסיר ועוטפים בנייר אלומיניום. מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות טורבו למשך שעה עד שעה וחצי ומוציאים מהתנור.
  • שלב 9

    0 דקות
    לפני שהולכים לישון מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 100-110 מעלות על תוכנית ללא טורבו. אופים את הקוגל לשבע שעות לפחות, אך לא יותר מ-10 שעות.
  • שלב 10

    0 דקות
    פורסים ואוכלים עם מלפפון חמוץ.
קוגל ירושלמי

שלב 1 מתוך 10

מבשלים את האטריות בסיר עם מים רותחים ומלח כמעט עד שהן מתרככות. הן לא צריכות להתבשל יתר על המידה כדי שצורתן תשמר באפייה. מסננים ושוטפים היטב.

קוגל ירושלמי

שלב 2 מתוך 10

לאחר שהאטריות קרות גוזרים אותן כדי שלא יהיו ארוכות מדי (בסביבות 4 ס"מ אבל אין צורך לדקדק). מעבירים את האטריות לקערה רחבה עם הסוכר (1/4 כוס עם 2 כפות סוכר) ומערבבים.

קוגל ירושלמי

שלב 3 מתוך 10

מכינים קרמל מ-3/4 כוס סוכר וחצי כוס שמן במחבת. אני הכנתי על הגזייה הכי קטנה בכיריים על אש בינונית כרבע שעה. מדי פעם מערבבים את המחבת בתנועה סיבובית, וכשמתחילים לראות שהסוכר מקבל צבע קרמל בהיר אפשר להשתמש בכף עץ ולערבב. צבע הקרמל צריך להיות ענברי, לא מורידים מהאש במידה והקרמל בהיר.

קוגל ירושלמי

שלב 4 מתוך 10

כשהקרמל מוכן, שופכים אותו (בזהירות רבה - השמן רותח ומתיז) במרכז קערת האיטריות, כשהיד השנייה שלכם מערבבת במהירות את האטריות והקרמל בעזרת כף עץ כמובן. אם לא תערבבו מהר, יהיה לכם גוש של קרמל שיהיה קשה לפרק אותו. אם נוצרו לכם גושים, תנו לתערובת להתקרר ותנסו לפרק אותן עם האצבעות.

קוגל ירושלמי

שלב 5 מתוך 10

מוסיפים את הפלפל השחור וטועמים. אם חסר מוסיפים מעט.

קוגל ירושלמי

שלב 6 מתוך 10

מוסיפים את הביצים ומערבבים.

קוגל ירושלמי

שלב 7 מתוך 10

גוזרים נייר אפייה בקוטר תחתית הסיר עם ס"מ לשוליים. מניחים בתחתית הסיר ומשמנים קלות.

קוגל ירושלמי

שלב 8 מתוך 10

מעבירים את התערובת לסיר ועוטפים בנייר אלומיניום. מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות טורבו למשך שעה עד שעה וחצי ומוציאים מהתנור.

קוגל ירושלמי

שלב 9 מתוך 10

לפני שהולכים לישון מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 100-110 מעלות על תוכנית ללא טורבו. אופים את הקוגל לשבע שעות לפחות, אך לא יותר מ-10 שעות.

קוגל ירושלמי

שלב 10 מתוך 10

פורסים ואוכלים עם מלפפון חמוץ.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • מתכונים לשבת

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קוגל ירושלמי

    קוגל ירושלמי

    55 דקות בינוני
  • קוגל ירושלמי קל להכנה

    קוגל ירושלמי קל להכנה

    80 דקות בינוני
  • קוגל פתיתים

    קוגל פתיתים

    20 דקות קל
  • קוגל אטריות מתוק

    קוגל אטריות מתוק

    40 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים