דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
רוסטביף ברוטב חרדל ויין אפוי על תפוחי אדמה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. רוסטביף ברוטב חרדל ויין אפוי על תפוחי אדמה

רוסטביף ברוטב חרדל ויין אפוי על תפוחי אדמה

(0)
90 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: קרן גליה
הסוד לרוסטביף מצוין הוא בבחירת הנתח, במתכון הזה יש גם טיפים לרוטב מיוחד והגשה עם ענף רוזמרין בוער.

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
סינטה עם מעט שכבת שומן
5  כפות
שמן זית
2  כפות
מלח
1  כף
פלפל גדושה, "4 עונות"
0.5  כוס
תימין קצוץ דק
0.25  כוס
רוזמרין קצוץ דק
2 
פלפל ירוק קצוץ דק
5 
תפוח אדמה
10  שיני
שום שלמות עם קליפה
10  שיני
שום שלמות ללא קליפה
0.5  כוס
יין אדום
1  כף
דבש
1  כפית
חרדל גדושה, דיז'ון חלק
2  כפות
פטרוזיליה קצוצה
0.25  כפית
פלפל ירוק קצוץ דק
10  גבעולים
רוזמרין
10 
מלפפונים כבושים קטנים "קורנישון"
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • שלב 2

    0 דקות
    חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות ומסדרים על תבנית אפייה כמו מניפה.
  • שלב 3

    0 דקות
    מתבלים בשמן זית ופלפל גרוס, מפזרים את כל השום מעל.
  • שלב 4

    40 דקות
    אופים כ-40 דקות, ובינתיים מכינים את הרוסטביף.
  • שלב 5

    0 דקות
    משמנים את הבשר ומורחים אותו במלח ופלפל.
  • שלב 6

    0 דקות
    מערבבים את הטימין, הרוזמרין והפלפלים הקצוצים.
  • שלב 7

    0 דקות
    מצפים את הבשר בתערובת (חשוב ללחוץ בכח על הבשר כך שכל שטח הפנים שלו יהיה מצופה).
  • שלב 8

    0 דקות
    מחממים מחבת גריל כבדה, מניחים את הנתח בזהירות על המחבת, אין צורך להוסיף שמן למחבת, יש מספיק בבשר.
  • שלב 9

    2 דקות
    צולים כ-2 דקות בכל צד ומכניסים לתנור כאשר הבשר מונח על רשת ומתחת לרשת מונחת התבנית עם תפו"א.
  • שלב 10

    25 דקות
    צולים את הכל יחד במשך 15-25 דקות.
  • שלב 11

    0 דקות
    המטרה היא להביא את הבשר לטמפ' של 45 במרכזו.
  • שלב 12

    0 דקות
    מניחים בסיר את כל החומרים, מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
  • שלב 13

    4 דקות
    להגשה, משרים גבעולי רוזמרין עם מלח גס ואלכוהול 95% למשך 4 דקות.
  • שלב 14

    0 דקות
    מניחים פרוסות תפוחי אדמה על הצלחת לצד חתיכת רוסטביף ומלפפון.
  • שלב 15

    0 דקות
    מניחים גבעול רוזמרין מההשריה על הבשר, ובזהירות מדליקים אותו ומגישים בוער לשולחן.
  • שלב 16

    0 דקות
    בצלוחית נפרדת מגישים את הרוטב.
רוסטביף ברוטב חרדל ויין אפוי על תפוחי אדמה

שלב 1 מתוך 16

מחממים תנור ל-220 מעלות.

רוסטביף ברוטב חרדל ויין אפוי על תפוחי אדמה

שלב 2 מתוך 16

חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות ומסדרים על תבנית אפייה כמו מניפה.

רוסטביף ברוטב חרדל ויין אפוי על תפוחי אדמה

שלב 3 מתוך 16

מתבלים בשמן זית ופלפל גרוס, מפזרים את כל השום מעל.

רוסטביף ברוטב חרדל ויין אפוי על תפוחי אדמה

שלב 4 מתוך 16

אופים כ-40 דקות, ובינתיים מכינים את הרוסטביף.

רוסטביף ברוטב חרדל ויין אפוי על תפוחי אדמה

שלב 5 מתוך 16

משמנים את הבשר ומורחים אותו במלח ופלפל.

רוסטביף ברוטב חרדל ויין אפוי על תפוחי אדמה

שלב 6 מתוך 16

מערבבים את הטימין, הרוזמרין והפלפלים הקצוצים.

רוסטביף ברוטב חרדל ויין אפוי על תפוחי אדמה

שלב 7 מתוך 16

מצפים את הבשר בתערובת (חשוב ללחוץ בכח על הבשר כך שכל שטח הפנים שלו יהיה מצופה).

רוסטביף ברוטב חרדל ויין אפוי על תפוחי אדמה

שלב 8 מתוך 16

מחממים מחבת גריל כבדה, מניחים את הנתח בזהירות על המחבת, אין צורך להוסיף שמן למחבת, יש מספיק בבשר.

רוסטביף ברוטב חרדל ויין אפוי על תפוחי אדמה

שלב 9 מתוך 16

צולים כ-2 דקות בכל צד ומכניסים לתנור כאשר הבשר מונח על רשת ומתחת לרשת מונחת התבנית עם תפו"א.

רוסטביף ברוטב חרדל ויין אפוי על תפוחי אדמה

שלב 10 מתוך 16

צולים את הכל יחד במשך 15-25 דקות.

רוסטביף ברוטב חרדל ויין אפוי על תפוחי אדמה

שלב 11 מתוך 16

המטרה היא להביא את הבשר לטמפ' של 45 במרכזו.

רוסטביף ברוטב חרדל ויין אפוי על תפוחי אדמה

שלב 12 מתוך 16

מניחים בסיר את כל החומרים, מביאים לרתיחה ומכבים את האש.

רוסטביף ברוטב חרדל ויין אפוי על תפוחי אדמה

שלב 13 מתוך 16

להגשה, משרים גבעולי רוזמרין עם מלח גס ואלכוהול 95% למשך 4 דקות.

רוסטביף ברוטב חרדל ויין אפוי על תפוחי אדמה

שלב 14 מתוך 16

מניחים פרוסות תפוחי אדמה על הצלחת לצד חתיכת רוסטביף ומלפפון.

רוסטביף ברוטב חרדל ויין אפוי על תפוחי אדמה

שלב 15 מתוך 16

מניחים גבעול רוזמרין מההשריה על הבשר, ובזהירות מדליקים אותו ומגישים בוער לשולחן.

רוסטביף ברוטב חרדל ויין אפוי על תפוחי אדמה

שלב 16 מתוך 16

בצלוחית נפרדת מגישים את הרוטב.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חגיגה
  • תוספות
  • ללא דגים
  • מנה שנייה
  • ללא לקטוז
  • ללא ביצים
  • ללא לקטוז
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • רוסטביף אנטריקוט

    רוסטביף אנטריקוט

    70 דקות קל
  • רוסטביף עם ירקות בתנור

    רוסטביף עם ירקות בתנור

    60 דקות בינוני
  • סנדוויץ' רוסטביף

    סנדוויץ' רוסטביף

    10 דקות קל
  • רוסטביף ברוטב צ'ילי מתוק ופלפלים קלויים

    רוסטביף ברוטב צ'ילי מתוק ופלפלים קלויים

    70 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים