דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
שעועית ירוקה ברוטב חמוץ-מתוק
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. שעועית ירוקה ברוטב חמוץ-מתוק

שעועית ירוקה ברוטב חמוץ-מתוק

(0)
30 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
סלט שעועית ובוטנים ברוטב חמוץ-מתוק, משלב מרקמים וטעמים שונים

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
500  גרם
שעועית ירוקה ארוכה, מוקפאת
5  כוסות
מים רותחים
0  לפי הטעם
מלח
1  כף
שמן זית
1  שן
שום כתושה דק
1  כפית
סוכר לבן
1  כוס
מים
0.33  כוס
מיץ לימון
1  כפית
חרדל אסם
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל לטעם
0.5  כוס
בוטנים קלויים (לא מלוחים)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

30 דקות
  • שלב 1

    5 דקות
    מפשירים ושמים את השעועית בקערה, יוצקים מים רותחים, מוסיפים מלח, משהים כ-5 דקות ומסננים.
  • שלב 2

    0 דקות
    יוצקים את השמן למחבת עמוקה ורחבה, מוסיפים את השום, מעמידים על להבה נמוכה ומאדים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהשמן מתחמם מעט.
  • שלב 3

    0 דקות
    מפזרים את הסוכר, מערבבים, וכשהשום מתחיל להזהיב יוצקים את המים ואת מיץ הלימון, ומוסיפים את החרדל, הפלפל, והמלח.
  • שלב 4

    7 דקות
    מערבבים היטב, מוסיפים מיד את השעועית ומערבבים, תוך כדי הקפדה שכל השעועית תכוסה ברוטב. אין לכסות את המחבת, אבל יש לערבב לעתים תכופות במשך כ-5-7 דקות הבישול, כדי שכל תרמילי השעועית יספגו את הרוטב. השעועית צריכה להישאר פריכה וקשה מעט.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוציאים את השעועית לקערה, מפזרים את הבוטנים, מערבבים ומגישים חם.
שעועית ירוקה ברוטב חמוץ-מתוק

שלב 1 מתוך 5

מפשירים ושמים את השעועית בקערה, יוצקים מים רותחים, מוסיפים מלח, משהים כ-5 דקות ומסננים.

שעועית ירוקה ברוטב חמוץ-מתוק

שלב 2 מתוך 5

יוצקים את השמן למחבת עמוקה ורחבה, מוסיפים את השום, מעמידים על להבה נמוכה ומאדים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהשמן מתחמם מעט.

שעועית ירוקה ברוטב חמוץ-מתוק

שלב 3 מתוך 5

מפזרים את הסוכר, מערבבים, וכשהשום מתחיל להזהיב יוצקים את המים ואת מיץ הלימון, ומוסיפים את החרדל, הפלפל, והמלח.

שעועית ירוקה ברוטב חמוץ-מתוק

שלב 4 מתוך 5

מערבבים היטב, מוסיפים מיד את השעועית ומערבבים, תוך כדי הקפדה שכל השעועית תכוסה ברוטב. אין לכסות את המחבת, אבל יש לערבב לעתים תכופות במשך כ-5-7 דקות הבישול, כדי שכל תרמילי השעועית יספגו את הרוטב. השעועית צריכה להישאר פריכה וקשה מעט.

שעועית ירוקה ברוטב חמוץ-מתוק

שלב 5 מתוך 5

מוציאים את השעועית לקערה, מפזרים את הבוטנים, מערבבים ומגישים חם.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • מתחת ל-300 קלוריות
  • תוספות
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • קטניות
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • מנה שנייה
  • ללא לקטוז
  • ללא ביצים
  • ללא לקטוז
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מקור החלבון
  • מקור הסיבים
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מרק שעועית, שפונדרה ומח עצם

    מרק שעועית, שפונדרה ומח עצם

    180 דקות בינוני
  • מרק שעועית טורקי

    מרק שעועית טורקי

    50 דקות קל
  • סלט שעועית אדומה

    סלט שעועית אדומה

    20 דקות קל
  • מרק שעועית, עגבניות ותרד

    מרק שעועית, עגבניות ותרד

    130 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים