המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הקלתית: לקערה של מעבד מזון מוסיפים את הקמח החמאה, הסוכר, תמצית הווניל והמלח, ומעבדים יחד בפולסים, עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים לכלי את החלמון והחלב וממשיכים לעבד, עד שמתקבל בצק.
יוצרים צורת כדור, מקמחים את דפנות הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. משאירים במקרר במשך כשעה אחת.
לאחר כשעה, מוציאים את הבצק מהמקרר. על משטח חלק ומקומח, מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של 3-4 מ"מ.
מרפדים את תבנית הפאי. חשוב להדק את הבצק היטב לתחתית ולדפנות.
מחוררים את התחתית עם מזלג, ומכניסים את התבנית והבצק למקפיא.
מצננים את הקלתית כחצי שעה במקפיא.
לאחר חצי שעה, מניחים מעל הקלתית הקרה נייר כסף, ומעליו שקית המכילה שעועית יבשה (על מנת למנוע תפיחה של הבצק בעת האפייה).
מכניסים את תבנית הקלתית לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, ואופים במשך 12 דקות.
מסירים את שקית הקטניות, וכן את נייר האלומיניום, ומחזירים את הפאי להמשך אפייה, למשך 10 דקות, עד שהבצק מזהיב בצורה אחידה. מוציאים את הקלתית מהתנור ומצננים.
הכנת קרם הפטיסייר: יוצקים לסיר קטן את החלב והווניל, ומביאים עד לסף רתיחה.
טורפים בקערה יחד את חלמוני הביצים, מוסיפים את הסוכר והקורנפלור.
מוסיפים לאט את החלב החם אל תוך תערובת החלמונים, תוך השוואת טמפרטורות, וטורפים היטב. מחזירים לסיר הבישול את הקרם.
מניחים על להבה בינונית וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב מתמיד עד שנוצר מרקם חלק, אחיד וסמיך. מערבבים היטב עד שהיא נמסה לחלוטין ומתקבל מרקם חלק ואחיד.
את הקרם מעבירים לכלי שטוח, ומכסים את פני הקרם בניילון נצמד (על מנת שלא ייווצר קרום).
מוציאים את הקרם מהמקרר כאשר הוא קר, ומערבבים אותו בעזרת מטרפה ידנית, עד שהוא חוזר למרקם המקורי.
מקציפים בקערת מעבד מזון את השמנת המתוקה, עד שנוצרת קצפת יציבה.
מקפלים אל תוך קרם הפטיסייר את הקצפת, עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
יוצקים את הקרם המוכן מעל הקלתית האפויה, ומיישרים.
פורסים את התותים לפרוסות דקות, ומסדרים בצורת מניפה על גבי הקרם.
מברישים את התותים במעט ריבת תותים מדוללת, עד שהן הופכות למזוגגות. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0