דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
אצבעות סלמון, אספרגוס, וחמאת חרדל-נענע
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. אצבעות סלמון, אספרגוס, וחמאת חרדל-נענע

אצבעות סלמון, אספרגוס, וחמאת חרדל-נענע

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
מתכון מקורי, מעניין, צבעוני וטעים בטירוף של סלמון מצופה במעטפת קוסקוס ותבלינים קראנצ'ית בתוספת אספרגוס ושעועית ירוקה ברוטב חרדל-נענע עוקצני ונהדר.

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
6  פילה
פילה סלמון כל אחד במשקל כ-180 גרם
100  גרם
קוסקוס בינוני 350 גר אסם
1  שן
שום כתושה
0  לפי הטעם
גרידת לימון מגוררת מלימון אחד
1  כפית
פפריקה אדומה מתוקה
1  כפית
כמון טחון טחון
1  כפית
זרעי כוסברה טחונים
1  כפית
ג'ינג'ר טחון
0.25  כוס
קמח לבן לקימוח
2 
ביצה טרופות
1  כף
מלח
1  כפית
פלפל
100  גרם
חמאה לטיגון, או מרגרינה לגרסת פרווה
0.5  כוס
שמן זית לטיגון
30  ראשי
אספרגוס
5 
זוקיני חצויים
20  פגזים
גרעיני שיפון כגון שעועית
6  כפות
חמאה או מרגרינה לגרסת פרווה
1  כף
חרדל דיז'ון גרגירים
1  כוס
נענע ו\או עירית קצוצה, להגשה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    להכנת אצבעות הדג: מייבשים את הסלמון במגבות נייר. שמים את הקוסקוס בקערה ומכסים במים רותחים וכף שמן. מעמידים בצד לחמש דקות עד שהקוסקוס מכפיל את נפחו. מערבבים קלות במזלג. מעמידים בצד לעוד חמש דקות ומערבבים שנית. מפזרים את הקוסקוס על צלחת רחבה ומניחים לייבוש 10 דקות. מערבבים עם השום, קליפת הלימון, הפפריקה, הכמון, הכוסברה, הזנגוויל, המלח והפלפל. טובלים את הדג בקמח, אחר כך בביצה הטרופה ולבסוף בתערובת הקוסקוס. מהדקים עליו קוסקוס נוסף. מצננים 2 דקות.
  • שלב 2

    0 דקות
    חולטים את האספרגוס, הקישואים ותרמילי השעועית, אם משתמשים בהם, במים רותחים במשך כשתי דקות. מוסיפים את תרמילי האפונה והאפונה הצרפתית, אם משתמשים בהם, וחולטים דקה נוספת.
  • שלב 3

    0 דקות
    מחממים את החמאה והשמן במחבת, מוסיפים את הדג ומטגנים בעדינות כשתי דקות מכל צד. מוציאים מהמחבת ומספיגים במגבות נייר.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחממים את החמאה והחרדל בסיר שטוח גדול או בווק. מוסיפים את הירקות המסוננים ומערבבים היטב. מחממים עוד דקה ואז מוסיפים את הנענע ומערבבים שנית.
  • שלב 5

    0 דקות
    להגשה, פורסים כל פילה לאורך, לקבלת 2 "אצבעות". מניחים שתי חתיכות דג בכל צלחת ועורמים מעליהם את הירקות בחמאת החרדל. מפזרים עירית ומגישים.
אצבעות סלמון, אספרגוס, וחמאת חרדל-נענע

שלב 1 מתוך 5

להכנת אצבעות הדג: מייבשים את הסלמון במגבות נייר. שמים את הקוסקוס בקערה ומכסים במים רותחים וכף שמן. מעמידים בצד לחמש דקות עד שהקוסקוס מכפיל את נפחו. מערבבים קלות במזלג. מעמידים בצד לעוד חמש דקות ומערבבים שנית. מפזרים את הקוסקוס על צלחת רחבה ומניחים לייבוש 10 דקות. מערבבים עם השום, קליפת הלימון, הפפריקה, הכמון, הכוסברה, הזנגוויל, המלח והפלפל. טובלים את הדג בקמח, אחר כך בביצה הטרופה ולבסוף בתערובת הקוסקוס. מהדקים עליו קוסקוס נוסף. מצננים 2 דקות.

אצבעות סלמון, אספרגוס, וחמאת חרדל-נענע

שלב 2 מתוך 5

חולטים את האספרגוס, הקישואים ותרמילי השעועית, אם משתמשים בהם, במים רותחים במשך כשתי דקות. מוסיפים את תרמילי האפונה והאפונה הצרפתית, אם משתמשים בהם, וחולטים דקה נוספת.

אצבעות סלמון, אספרגוס, וחמאת חרדל-נענע

שלב 3 מתוך 5

מחממים את החמאה והשמן במחבת, מוסיפים את הדג ומטגנים בעדינות כשתי דקות מכל צד. מוציאים מהמחבת ומספיגים במגבות נייר.

אצבעות סלמון, אספרגוס, וחמאת חרדל-נענע

שלב 4 מתוך 5

מחממים את החמאה והחרדל בסיר שטוח גדול או בווק. מוסיפים את הירקות המסוננים ומערבבים היטב. מחממים עוד דקה ואז מוסיפים את הנענע ומערבבים שנית.

אצבעות סלמון, אספרגוס, וחמאת חרדל-נענע

שלב 5 מתוך 5

להגשה, פורסים כל פילה לאורך, לקבלת 2 "אצבעות". מניחים שתי חתיכות דג בכל צלחת ועורמים מעליהם את הירקות בחמאת החרדל. מפזרים עירית ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • דגים
  • חגיגה
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פשטידת בצל ללקק ת'אצבעות!

    פשטידת בצל ללקק ת'אצבעות!

    קל
  • אצבעות זעתר

    אצבעות זעתר

    50 דקות בינוני
  • אצבעות שום שמיר

    אצבעות שום שמיר

    90 דקות בינוני
  • פסטה עם ארטישוק, זיתים שחורים ושמן זית - ללקק את האצבעות

    פסטה עם ארטישוק, זיתים שחורים ושמן זית - ללקק את האצבעות

    40 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים