המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מבשלים את הפתיתים לפי ההוראות בגב האריזה.
מקררים אותם היטב.
חותכים את הצ'דר לקוביות בגודל של 1-1.5 ס"מ.
מעבירים את הפתיתים הקרים לקערה.
מוסיפים את הביצה, חלמון, פירורית הזהב ומערבבים היטב (התערובת צריכה להיות מעט דביקה, אבל לא רטובה מאוד).
לוקחים ביד חופן מתערובת הפתיתים תוחבים פנימה קוביית צ'דר.
מהדקים את הפתיתים היטב סביב הצ'דר לכדור (צריך ממש לדחוס חזק).
חוזרים על הפעולה עם כל תערובת הפתיתים.
מגלגלים את כל כדורי הפתיתים בפירורית זהב.
בסיר קטן מחממים שמן לטיגון עמוק.
כשהשמן חם מטגנים את הכדורים כ-3-4 דק עד שהם זהובים ופריכים (ראו הערה למטה בנוגע לטיגון).
הצעת הגשה - מגישים עם שמנת חמוצה מתובלת במעט מלח וזרעי עגבנייה.
• בניגוד לארנצ'יני הקלאסי מאורז, בפתיתים אין עמילן ולכן הם פחות דביקים. לכן בשביל ליצור את הצורה של הכדורים ולשמור שהם לא יתפרקו בטיגון, צריך להדק את הכדורים היטב בידיים, ממש לדחוס בכח. אם בכל זאת הבלילה לא מתגבשת אפשר להוסיף קצת פרורי לחם ולתת לתערובת לנוח קצת במקרר • אפשר להוסיף לתערובת הפתיתים גבינה מגורדת במקום/בנוסף לקוביית הצ'דר במרכז • שימו לב שגובה השמן צריך להיות גבוה יותר מגובה הכדורים, כדי שבזמן הטיגון הכדורים יהיו טבולים בשמן החם מכל הצדדים • אני ממליצה לא לטגן יותר מדי כדורים בו זמנית 3-4 ולא יותר
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0