דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
ארנצ'יני פתיתים משגע
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. ארנצ'יני פתיתים משגע

ארנצ'יני פתיתים משגע

(1)
60 דקות
קל
מתכונאי/ת: תמרה אהרוני
קלאסיקה איטלקית עם הפתיתים האהובים בתוספת בצל, מושלם כפתיח, נשנוש או כארוחה בפני עצמה

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  כוס
פתיתים אפויים עם בצל
1 
ביצה
1 
חלבון ביצה
3  כפות
פירורי לחם פירורית זהב
100  גרם
גבינה קשה פיקנטית (או גבינה אחרת אהובה)
0.5  שקית
פירורי לחם פירורית זהב (לציפוי)
0.5  ליטר
שמן קנולה (לטיגון)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    10 דקות
    מבשלים את הפתיתים לפי ההוראות בגב האריזה.
  • שלב 2

    10 דקות
    מקררים אותם היטב.
  • שלב 3

    2 דקות
    חותכים את הצ'דר לקוביות בגודל של 1-1.5 ס"מ.
  • שלב 4

    1 דקות
    מעבירים את הפתיתים הקרים לקערה.
  • שלב 5

    10 דקות
    מוסיפים את הביצה, חלמון, פירורית הזהב ומערבבים היטב (התערובת צריכה להיות מעט דביקה, אבל לא רטובה מאוד).
  • שלב 6

    10 דקות
    לוקחים ביד חופן מתערובת הפתיתים תוחבים פנימה קוביית צ'דר.
  • שלב 7

    5 דקות
    מהדקים את הפתיתים היטב סביב הצ'דר לכדור (צריך ממש לדחוס חזק).
  • שלב 8

    10 דקות
    חוזרים על הפעולה עם כל תערובת הפתיתים.
  • שלב 9

    6 דקות
    מגלגלים את כל כדורי הפתיתים בפירורית זהב.
  • שלב 10

    5 דקות
    בסיר קטן מחממים שמן לטיגון עמוק.
  • שלב 11

    4 דקות
    כשהשמן חם מטגנים את הכדורים כ-3-4 דק עד שהם זהובים ופריכים (ראו הערה למטה בנוגע לטיגון).
  • שלב 12

    1 דקות
    הצעת הגשה - מגישים עם שמנת חמוצה מתובלת במעט מלח וזרעי עגבנייה.
  • שלב 13

    1 דקות
    • בניגוד לארנצ'יני הקלאסי מאורז, בפתיתים אין עמילן ולכן הם פחות דביקים. לכן בשביל ליצור את הצורה של הכדורים ולשמור שהם לא יתפרקו בטיגון, צריך להדק את הכדורים היטב בידיים, ממש לדחוס בכח. אם בכל זאת הבלילה לא מתגבשת אפשר להוסיף קצת פרורי לחם ולתת לתערובת לנוח קצת במקרר • אפשר להוסיף לתערובת הפתיתים גבינה מגורדת במקום/בנוסף לקוביית הצ'דר במרכז • שימו לב שגובה השמן צריך להיות גבוה יותר מגובה הכדורים, כדי שבזמן הטיגון הכדורים יהיו טבולים בשמן החם מכל הצדדים • אני ממליצה לא לטגן יותר מדי כדורים בו זמנית 3-4 ולא יותר
ארנצ'יני פתיתים משגע

שלב 1 מתוך 13

מבשלים את הפתיתים לפי ההוראות בגב האריזה.

ארנצ'יני פתיתים משגע

שלב 2 מתוך 13

מקררים אותם היטב.

ארנצ'יני פתיתים משגע

שלב 3 מתוך 13

חותכים את הצ'דר לקוביות בגודל של 1-1.5 ס"מ.

ארנצ'יני פתיתים משגע

שלב 4 מתוך 13

מעבירים את הפתיתים הקרים לקערה.

ארנצ'יני פתיתים משגע

שלב 5 מתוך 13

מוסיפים את הביצה, חלמון, פירורית הזהב ומערבבים היטב (התערובת צריכה להיות מעט דביקה, אבל לא רטובה מאוד).

ארנצ'יני פתיתים משגע

שלב 6 מתוך 13

לוקחים ביד חופן מתערובת הפתיתים תוחבים פנימה קוביית צ'דר.

ארנצ'יני פתיתים משגע

שלב 7 מתוך 13

מהדקים את הפתיתים היטב סביב הצ'דר לכדור (צריך ממש לדחוס חזק).

ארנצ'יני פתיתים משגע

שלב 8 מתוך 13

חוזרים על הפעולה עם כל תערובת הפתיתים.

ארנצ'יני פתיתים משגע

שלב 9 מתוך 13

מגלגלים את כל כדורי הפתיתים בפירורית זהב.

ארנצ'יני פתיתים משגע

שלב 10 מתוך 13

בסיר קטן מחממים שמן לטיגון עמוק.

ארנצ'יני פתיתים משגע

שלב 11 מתוך 13

כשהשמן חם מטגנים את הכדורים כ-3-4 דק עד שהם זהובים ופריכים (ראו הערה למטה בנוגע לטיגון).

ארנצ'יני פתיתים משגע

שלב 12 מתוך 13

הצעת הגשה - מגישים עם שמנת חמוצה מתובלת במעט מלח וזרעי עגבנייה.

ארנצ'יני פתיתים משגע

שלב 13 מתוך 13

• בניגוד לארנצ'יני הקלאסי מאורז, בפתיתים אין עמילן ולכן הם פחות דביקים. לכן בשביל ליצור את הצורה של הכדורים ולשמור שהם לא יתפרקו בטיגון, צריך להדק את הכדורים היטב בידיים, ממש לדחוס בכח. אם בכל זאת הבלילה לא מתגבשת אפשר להוסיף קצת פרורי לחם ולתת לתערובת לנוח קצת במקרר • אפשר להוסיף לתערובת הפתיתים גבינה מגורדת במקום/בנוסף לקוביית הצ'דר במרכז • שימו לב שגובה השמן צריך להיות גבוה יותר מגובה הכדורים, כדי שבזמן הטיגון הכדורים יהיו טבולים בשמן החם מכל הצדדים • אני ממליצה לא לטגן יותר מדי כדורים בו זמנית 3-4 ולא יותר

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • שיא
  • חטיף
  • בראנץ'
  • טאפסים
  • דל סוכר
  • גבינות
  • מתאבנים
  • ארוחה קלה
  • ארוחת ערב
  • ארוחת ערב
  • אמצע שבוע
  • פינגר פוד
  • מנה ראשונה
  • מנה ראשונה
  • אוכל איטלקי
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים קלים
  • טיגון בשמן עמוק
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ארנצ'יני - קציצות אורז איטלקיות

    ארנצ'יני - קציצות אורז איטלקיות

    30 דקות בינוני
  • ארנצ'יני: כדורי אורז מטוגנים במילוי גבינה

    ארנצ'יני: כדורי אורז מטוגנים במילוי גבינה

    90 דקות בינוני
  • ארנצ'יני פתיתים אפויים

    ארנצ'יני פתיתים אפויים

    30 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים