דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
בצל ממולא ופתיתים ברוטב עגבניות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. בצל ממולא ופתיתים ברוטב עגבניות

בצל ממולא ופתיתים ברוטב עגבניות

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: בתיה שורק
סיר שכולו אהבה וטעם - בצלים ממולאים בתערובת בשר מעולה עם תחתית פתיתים, והכל ברוטב עגבניות עשיר

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
8 
בצל גדולים קלופים
500  גרם
בשר בקר טחון
0.25  זר
פטרוזיליה קצוצה
0.25  זר
כוסברה קצוצה
1 
בצל קטן מגורד
1  כפית
מלח שטוחה
0.25  כפית
כמון טחון
0.25  כפית
אבקת שום
1  כפית
סודה לשתייה
1  קורט
פלפל שחור
1 
ביצה
2 
בצל פרוסים דק
3  כפות
שמן זית
0.5  חבילה
פתיתים אפויים קוסקוס
2  צנצנות
רוטבעגבניות לבישול פסטה
1  כפית
מלח
2  כפיות
סוכר לבן או מייפל
0.5  כפית
כמון טחון
0.5  כפית
פלפל שחור
1  כפית
פפריקה אדומה מתוקה
0.25  כפית
שום גבישי
2  כוסות
מים רותחים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    10 דקות
    בעזרת סכין מבצעים חתך עמוק עד אמצע הבצל, מניחים בצלחת שמתאימה למיקרוגל ומחממים 10 דקות במיקרוגל להתרככות והפרדות השכבות (אם יש צורך מוסיפים דקה- שתיים, תלוי מיקרוגל).
  • שלב 2

    5 דקות
    שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות – בשר טחון, פטרוזיליה, כוסברה, בצל מגורד, 1 כפית מלח שטוחה, 1/4 כפית כמון, 1/4 כפית אבקת שום, 1 כפית סודה לשתייה, קורט פלפל שחור וביצה, מערבבים ולשים היטב לתערובת אחידה.
  • שלב 3

    5 דקות
    לוקחים בצל ומקלפים בעדינות את השכבות, כל שכבה מניחים על כף היד, ביד השנייה, מעט משומנת, יוצרים קציצה ומניחים בתוך הבצל ומהדקים היטב. כך מסיימים ומכינים את כל הממולאים, שומרים את כל שאריות הבצל.
  • שלב 4

    5 דקות
    בסיר רחב עם שמן זית, מטגנים בצל להזהבה קלה, שופכים את הפתיתים ומטגנים מעט, מפזרים מלמעלה את כל שאריות הבצל ומעל מסדרים בצפיפות את כל הממולאים אחד ליד השני.
  • שלב 5

    60 דקות
    מערבבים את כל מצרכי הרוטב – 2 צנצנות רוטב עגבניות פרפקטו, 1 כפית מלח, 2 כפיות סוכר או מייפל, 1/2 כפית כמון, 1/2 כפית פלפל שחור, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1/4 כפית שום גבישי ו-2 כוסות מים רותחים, ומוזגים מעל כל הממולאים, סוגרים מכסה ומבשלים על אש נמוכה, שעה, שעה ורבע עד שהכל מתרכך.
  • שלב 6

    1 דקות
    במידה וחסר נוזלים, לוקחים 1/2 כוס מים רותחים, מוסיפים מעט מכל תבלין, מערבבים ומוזגים מעל הכל.
בצל ממולא ופתיתים ברוטב עגבניות

שלב 1 מתוך 6

בעזרת סכין מבצעים חתך עמוק עד אמצע הבצל, מניחים בצלחת שמתאימה למיקרוגל ומחממים 10 דקות במיקרוגל להתרככות והפרדות השכבות (אם יש צורך מוסיפים דקה- שתיים, תלוי מיקרוגל).

בצל ממולא ופתיתים ברוטב עגבניות

שלב 2 מתוך 6

שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות – בשר טחון, פטרוזיליה, כוסברה, בצל מגורד, 1 כפית מלח שטוחה, 1/4 כפית כמון, 1/4 כפית אבקת שום, 1 כפית סודה לשתייה, קורט פלפל שחור וביצה, מערבבים ולשים היטב לתערובת אחידה.

בצל ממולא ופתיתים ברוטב עגבניות

שלב 3 מתוך 6

לוקחים בצל ומקלפים בעדינות את השכבות, כל שכבה מניחים על כף היד, ביד השנייה, מעט משומנת, יוצרים קציצה ומניחים בתוך הבצל ומהדקים היטב. כך מסיימים ומכינים את כל הממולאים, שומרים את כל שאריות הבצל.

בצל ממולא ופתיתים ברוטב עגבניות

שלב 4 מתוך 6

בסיר רחב עם שמן זית, מטגנים בצל להזהבה קלה, שופכים את הפתיתים ומטגנים מעט, מפזרים מלמעלה את כל שאריות הבצל ומעל מסדרים בצפיפות את כל הממולאים אחד ליד השני.

בצל ממולא ופתיתים ברוטב עגבניות

שלב 5 מתוך 6

מערבבים את כל מצרכי הרוטב – 2 צנצנות רוטב עגבניות פרפקטו, 1 כפית מלח, 2 כפיות סוכר או מייפל, 1/2 כפית כמון, 1/2 כפית פלפל שחור, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1/4 כפית שום גבישי ו-2 כוסות מים רותחים, ומוזגים מעל כל הממולאים, סוגרים מכסה ומבשלים על אש נמוכה, שעה, שעה ורבע עד שהכל מתרכך.

בצל ממולא ופתיתים ברוטב עגבניות

שלב 6 מתוך 6

במידה וחסר נוזלים, לוקחים 1/2 כוס מים רותחים, מוסיפים מעט מכל תבלין, מערבבים ומוזגים מעל הכל.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חברים
  • רטבים
  • דל סוכר
  • נזידים
  • מתאבנים
  • ארוחת ערב
  • אמצע שבוע
  • מנה עיקרית
  • אוכל מקומי
  • בישול בסיר
  • מנה עליונה
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • מתכוני אורז
  • אוכל טבעוני
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים קלים
  • אוכל מזרח תיכוני
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • כרעי עוף עם רצועות פלפלים ובצל

    כרעי עוף עם רצועות פלפלים ובצל

    120 דקות בינוני
  • לחמניות בצל משגעות!

    לחמניות בצל משגעות!

    40 דקות בינוני
  • בצלים ממולאים באורז עם בשר וצנוברים

    בצלים ממולאים באורז עם בשר וצנוברים

    40 דקות בינוני
  • מרק בצל בכיסוי בצק

    מרק בצל בכיסוי בצק

    110 דקות מאתגר

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים