-
שלב 1
0 דקות
במחבת כבדה עם מעט שמן מטגנים את קוביות הבצל עד להזהבה. בינתיים קוצצים את הכבדים לקוביות גסות בסכין חדה. לאחר שהבצל הזהיב, מוסיפים את הכבד, מתבלים במלח, פלפל שחור וחוויאג', ומערבבים. יש לשים לב לא לבשל יתר על המידה, כי לאחר מכן גם אופים את הכבד עם גליל הבצק בתנור.
-
שלב 2
0 דקות
מורידים מהאש, מעבירים לקערה שהתערובת תתקרר (ניתן גם לסגור עם ניילון נצמד, ולהשאיר במקרר עד להכנת הרולדה לקראת הארוחה).
-
שלב 3
0 דקות
מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות.
-
שלב 4
0 דקות
לוקחים את גליל הבצק שהופשר, פורסים אותו על שולחן רחב, וחותכים אותו לשני חלקים כך שייווצרו 2 דפי בצק. מניחים את מילוי הכבד במרכז ולאורך של כל דף בצק. מבצעים חיתוכים אלכסוניים כלפי חוץ, כך שניתן יהיה לקלוע מעין צמה שתי וערב מעל המילוי.
-
שלב 5
0 דקות
מעבירים בזהירות את שתי הרולדות לתבנית רחבה (של התנור) שרופדה מראש בנייר אפייה. מורחים מעל ביצה טרופה וזורים שומשום.
-
שלב 6
0 דקות
אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-40 דקות, עד שהרולדה אפויה היטב ובצק העלים נפתח, אך לא שחומה מדיי.
-
שלב 7
0 דקות
ניתן להרים בזהירות עם סכין ארוכה את צידי הרולדה, כדי לוודא שאכן היא נאפתה בתחתית.
-
שלב 8
10 דקות
הכנת הרוטב: מטגנים בסיר קטן עם מעט שמן את הבצל עד שיזהיב ויהיה שקוף. מוסיפים את הפטריות שנשטפו ונחתכו לרצועות, או (ניתן להשתמש בפטריות מקופסת שימורים, אם זה מקופסת שימורים אז לסנן מהמים ולשטוף, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון). מטגנים את הפטריות והבצל יחד עד שהפטריות מקבלות מראה שזוף. מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים היטב. מוסיפים כוס וחצי מים רותחים, מערבבים היטב. מוסיפים את התבלינים: מלח, פלפל שחור ואגוז המוסקט (לא להגזים עם אגוז המוסקט). מערבבים היטב, ומבשלים על אש קטנה עוד כ-5-10 דק' עד שהרוטב מתעבה.
-
שלב 9
0 דקות
את בצק העלים הממולא כבד חותכים לפני ההגשה לפרוסות יפות, יוצקים מעל רוטב פטריות ומגישים.
בתיאבון!
כתוב ביקורת