שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
תבשיל בשר ראש עם גרגירי חומוס ולימון כבוש

תבשיל בשר ראש עם גרגירי חומוס ולימון כבוש

תאריך פרסום: 12/12/2015
דרוג הגולשים:
מרים לוי
ההשקעה משתלמת! מנה המבושלת בהכנה איטית ומלאת תשומת לב בה נוצרים חיבורי טעמים מורכבים שעושים טוב בבטן...ובנשמה!
זמן הכנה:

180 דקות

דרגת קושי:

בינוני

כמות סועדים:

6

מצרכים

1 ק"ג בשר ראש (לחי)
2 כוסות של גרגירי חומוס מושרים לילה שלם ומבושלים היטב
3 פלפלים אדומים חריפים
1 כוס ציר עגל או בקר או מים
6-8 שיני שום שלמות
1 כף של לימון כבוש, כתוש או מרוסק
מלח (בעדינות. אם הבשר מוכשר, חייבים לטעום לפני שמוסיפים)
חצי כף כמון טרי
8 כפות שמן זית איכותי
1 כפית פלפל שאטה גרוס (לחריפות מעודנת. אפשר להוסיף)
10 שערות זעפרן מהולות בחצי כוס מים פושרים (אם אין זעפרן, להשתמש בכפית כורכום אחת)
2 כוסות כוסברה קצוצה גס

אופן ההכנה

1. מחממים בסיר את שמן הזית ומנמיכים את האש.
2. מוסיפים את שיני השום השלמות.
3. מתבלים את שמן הזית והשום בכמון , זעפרן או כורכום ושאטה.
4. מניחים את נתח הבשר בסיר וסוגרים אותו משני צדדיו .
5. מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים, ואת הלימון כבוש, מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות בערך על חום נמוך מאוד.
6. לאחר 30 דקות מוסיפים את הנוזלים/הציר אל תוך הסיר, מוסיפים את הפלפלים החריפים השלמים, סוגרים את הסיר ומבשלים כ-3 שעות על חום נמוך מאוד.
7. כדאי לבדוק מפעם לפעם את התבשיל , אם הנוזלים נגמרו ניתן להוסיף מעט אבל לא המון נוזלים, המטרה היא שהבשר יפריש את הנוזלים מתוך עצמו ואת טעמיו.
8. אחרי 3 שעות בישול פותחים את הסיר, מוציאים את הבשר ומצננים ל-15 דקות.
9. חותכים את הבשר לקוביות ומחזירים לסיר עם הכוסברה הקצוצה גס, מבשלים על חום נמוך עוד 20 דקות לחיבור כל הטעמים.
9. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של מרים לוי

עוד מתכונים של מרים לוי