דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
גפילטע פיש (קציצות דגים) לראש השנה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. גפילטע פיש (קציצות דגים) לראש השנה

גפילטע פיש (קציצות דגים) לראש השנה

(0)
240 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: אסתר דולב
אותו גפילטע פיש מסורתי שאנחנו מכירים בגרסה מעודכנת עם חלה טרייה - הקציצות יוצאות נימוחות ועסיסיות, מנה חגיגית המעלה זכרונות מבית אמא!

רכיבים

מנות 20

המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
דג קרפיון - רק האדרות והעצמות לרוטב
3 
בצל מקולפים
5 
גזר מקולפים
2 
שורש פטרוזיליה מקולפים
1  כפית
פלפל שחור
1  כפית
פלפל לבן
4  כפות
סוכר חום
1  כפית
מלח
1  קילוגרם
דג קרפיון ללא עור ועצמות
2  כפות
אגוזים
3  פרוסות
חלה מושרות במים ללא הקרום
1  כפית
פלפל שחור
1  כפית
מלח
2 
בצל שלמים, סחוטים שבושלו בציר
1 
גזר מבושל בציר
2  כפות
סוכר לבן
3 
ביצה
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

240 דקות
  • שלב 1

    90 דקות
    הכנת הציר: מניחים את האדרה ועצמות הדגים, הבצלים, הגזרים, שורש הפטרוזיליה ותבלינים בסיר ומוסיפים מים. מבשלים כ-90 דקות על אש קטנה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מסננים ושומרים את הגזרים ואת הבצלים.
  • שלב 3

    0 דקות
    טועמים ומתקנים תיבול במלח, פלפל וסוכר.
  • שלב 4

    0 דקות
    הכנת הגפילטע: טוחנים במטחנת בשר את פילה הדגים יחד עם הבצל והגזר המבושלים.
  • שלב 5

    10 דקות
    לשים היטב כ-10 דקות לשחרור החלבון שבדג.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים את אבקת השקדים.
  • שלב 7

    0 דקות
    מפוררים את החלה הרטובה ומוסיפים אותה וביצים, מלח, פלפל וסוכר וממשיכים ללוש עד ליצירת תערובת אחידה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מכסים ומשאירים במקרר לכ-4 שעות, אפשר גם לכל הלילה.
  • שלב 9

    0 דקות
    שופכים את הציר המסונן לסיר רחב ומחממים.
  • שלב 10

    60 דקות
    יוצרים מעיסת הדג קציצות שטוחות, מחליקים לתוך הציר, מכסים חלקית ומבשלים על סף רתיחה כ-60 דקות.
  • שלב 11

    0 דקות
    מסירים מהאש ונותנים לדג להתקרר בתוך הציר.
  • שלב 12

    0 דקות
    מוציאים את הקציצות מהסיר ומסדרים בכלי עם מכסה.
  • שלב 13

    0 דקות
    מסננים את הציר, את הגזרים פורסים לעיגולים ומניחים על הקציצות.
  • שלב 14

    0 דקות
    מגישים קר עם כף של ציר קרוש.
גפילטע פיש (קציצות דגים) לראש השנה

שלב 1 מתוך 14

הכנת הציר: מניחים את האדרה ועצמות הדגים, הבצלים, הגזרים, שורש הפטרוזיליה ותבלינים בסיר ומוסיפים מים. מבשלים כ-90 דקות על אש קטנה.

גפילטע פיש (קציצות דגים) לראש השנה

שלב 2 מתוך 14

מסננים ושומרים את הגזרים ואת הבצלים.

גפילטע פיש (קציצות דגים) לראש השנה

שלב 3 מתוך 14

טועמים ומתקנים תיבול במלח, פלפל וסוכר.

גפילטע פיש (קציצות דגים) לראש השנה

שלב 4 מתוך 14

הכנת הגפילטע: טוחנים במטחנת בשר את פילה הדגים יחד עם הבצל והגזר המבושלים.

גפילטע פיש (קציצות דגים) לראש השנה

שלב 5 מתוך 14

לשים היטב כ-10 דקות לשחרור החלבון שבדג.

גפילטע פיש (קציצות דגים) לראש השנה

שלב 6 מתוך 14

מוסיפים את אבקת השקדים.

גפילטע פיש (קציצות דגים) לראש השנה

שלב 7 מתוך 14

מפוררים את החלה הרטובה ומוסיפים אותה וביצים, מלח, פלפל וסוכר וממשיכים ללוש עד ליצירת תערובת אחידה.

גפילטע פיש (קציצות דגים) לראש השנה

שלב 8 מתוך 14

מכסים ומשאירים במקרר לכ-4 שעות, אפשר גם לכל הלילה.

גפילטע פיש (קציצות דגים) לראש השנה

שלב 9 מתוך 14

שופכים את הציר המסונן לסיר רחב ומחממים.

גפילטע פיש (קציצות דגים) לראש השנה

שלב 10 מתוך 14

יוצרים מעיסת הדג קציצות שטוחות, מחליקים לתוך הציר, מכסים חלקית ומבשלים על סף רתיחה כ-60 דקות.

גפילטע פיש (קציצות דגים) לראש השנה

שלב 11 מתוך 14

מסירים מהאש ונותנים לדג להתקרר בתוך הציר.

גפילטע פיש (קציצות דגים) לראש השנה

שלב 12 מתוך 14

מוציאים את הקציצות מהסיר ומסדרים בכלי עם מכסה.

גפילטע פיש (קציצות דגים) לראש השנה

שלב 13 מתוך 14

מסננים את הציר, את הגזרים פורסים לעיגולים ומניחים על הקציצות.

גפילטע פיש (קציצות דגים) לראש השנה

שלב 14 מתוך 14

מגישים קר עם כף של ציר קרוש.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 2

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
מ מרקוס

כן מאד

מערכת בישולים

תודה 🌸

נ ניב

כמה קג דגים? 1 או2?

מערכת בישולים

היי, 1 ק"ג, לקציצות משתמשים בפילה ולרוטב אדרות ועצמות של הדג 🌸

הערה טען עוד

גלו עוד

  • דגים
  • בראנץ'
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • טאפסים
  • מתאבנים
  • מנה ראשונה
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • גפילטע פיש (קציצות דגים) כשר לפסח

    גפילטע פיש (קציצות דגים) כשר לפסח

    240 דקות בינוני
  • גפילטע פיש- קציצות דג קרפיון

    גפילטע פיש- קציצות דג קרפיון

    120 דקות בינוני
  • גפילטע פיש סגול עם סלק

    גפילטע פיש סגול עם סלק

    180 דקות בינוני
  • גפילטע פיש עם סלק

    גפילטע פיש עם סלק

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים