-
שלב 1
1 דקות
ניתן להשתמש בשתי תצורות דג: 1. טרי חתוך לשלושה חלקים: ראש, אמצע וזנב. 2. פילה מוכן קפוא ללא קוצים מהמקררים בסופר.
ניתן להשתמש בנסיכת הנילוס במקום המושט. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
-
שלב 2
0 דקות
במידה והחלטתם להשתמש בדג הקפוא, צריך להפשיר ולשטוף אותו היטב במים מחתיכות הקרח.
-
שלב 3
0 דקות
דג זה מגיע רק כשהוא קפוא מהמקררים בסופר. הדג מגיע בפילה גדול, או ברצועות עבות.
-
שלב 4
0 דקות
בכל מקרה, חותכים את הדג לחתיכות מלבניות - הגודל המומלץ הוא 5*8 ס"מ, לא יותר מזה.
-
שלב 5
0 דקות
מומלץ לחתוך מהדג את השכבה החומה שיש מעליו עם סכין עוד כשהוא קפוא.
-
שלב 6
0 דקות
לאחר מכן, מעסים אותו עם טיפה מיץ לימון ע"מ שלא ידיף ריח חזק.
-
שלב 7
0 דקות
מסדרים שכבה של פרוסות תפו"א בתחתית הסיר.
-
שלב 8
0 דקות
מניחים מעל התפו"א את הפלפלים ושיני השום.
-
שלב 9
0 דקות
מפזרים מעל את התבלינים: מרק עוף, מלח, פפריקה, ותבלין לדג.
-
שלב 10
0 דקות
מכסים את הכל עם הכוסברה הקצוצה.
-
שלב 11
0 דקות
יוצקים את השמן.
-
שלב 12
0 דקות
ממלאים את הסיר במים רותחים, לא יותר משלוש כוסות.
-
שלב 13
0 דקות
שמים את הסיר על אש גבוהה לרתיחה במשך 10 דקות.
-
שלב 14
0 דקות
מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה.
-
שלב 15
0 דקות
מוסיפים את חתיכות הדג אחד-אחד לתוך הסיר, תוך פינוי מקום כך שהדג ייגע בתחתית הסיר.
-
שלב 16
0 דקות
משאירים את הסיר סגור למשך חצי שעה.
-
שלב 17
0 דקות
מרימים את המכסה כדי לצמצם את הרוטב, ומבשלים עם סיר פתוח למשך 30-60 דקות בהתאם לגובה הרוטב.
-
שלב 18
0 דקות
מידי עשר דקות רצוי ליצוק עם כף רוטב על החלק החשוף של הדגים, ע"מ שיקבלו צבע וטעם.
בתיאבון!
כתוב ביקורת