דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון התחברות לחשבון ולאזור האישי | בישולים מבית אסם
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
דג מרוקאי לא חריף - מתכון בטוח
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. דג מרוקאי לא חריף - מתכון בטוח

דג מרוקאי לא חריף - מתכון בטוח

(1)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: שי בוטבול
מתכון מפורט וברור עם כל התהליך להכנת דג מרוקאי, מבלי לשרוף את הפה בחריפות

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
6  נתחי
דג מושט (אמנון)
0.5  זר
כוסברה קצוצה גס
3 
תפוח אדמה חתוכים לפרוסות
6  שיני
שן שום חתוכות לחצי
6 
פלפלים יבשים בלי גבעול וגרעינים
3  כוסות
מים רותחים
2  כפות
פפריקה אדומה מתוקה
0.5  כוס
שמן קנולה
0.5  כפית
מלח
0.5  כפית
תבלין לגריל דגים (לא חייב)
1  כף
מרק טעם עוף ר.טבעיים
0.5  כוס
מיץ לימון
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    1 דקות
    ניתן להשתמש בשתי תצורות דג: 1. טרי חתוך לשלושה חלקים: ראש, אמצע וזנב. 2. פילה מוכן קפוא ללא קוצים מהמקררים בסופר. ניתן להשתמש בנסיכת הנילוס במקום המושט. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
  • שלב 2

    0 דקות
    במידה והחלטתם להשתמש בדג הקפוא, צריך להפשיר ולשטוף אותו היטב במים מחתיכות הקרח.
  • שלב 3

    0 דקות
    דג זה מגיע רק כשהוא קפוא מהמקררים בסופר. הדג מגיע בפילה גדול, או ברצועות עבות.
  • שלב 4

    0 דקות
    בכל מקרה, חותכים את הדג לחתיכות מלבניות - הגודל המומלץ הוא 5*8 ס"מ, לא יותר מזה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מומלץ לחתוך מהדג את השכבה החומה שיש מעליו עם סכין עוד כשהוא קפוא.
  • שלב 6

    0 דקות
    לאחר מכן, מעסים אותו עם טיפה מיץ לימון ע"מ שלא ידיף ריח חזק.
  • שלב 7

    0 דקות
    מסדרים שכבה של פרוסות תפו"א בתחתית הסיר.
  • שלב 8

    0 דקות
    מניחים מעל התפו"א את הפלפלים ושיני השום.
  • שלב 9

    0 דקות
    מפזרים מעל את התבלינים: מרק עוף, מלח, פפריקה, ותבלין לדג.
  • שלב 10

    0 דקות
    מכסים את הכל עם הכוסברה הקצוצה.
  • שלב 11

    0 דקות
    יוצקים את השמן.
  • שלב 12

    0 דקות
    ממלאים את הסיר במים רותחים, לא יותר משלוש כוסות.
  • שלב 13

    0 דקות
    שמים את הסיר על אש גבוהה לרתיחה במשך 10 דקות.
  • שלב 14

    0 דקות
    מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה.
  • שלב 15

    0 דקות
    מוסיפים את חתיכות הדג אחד-אחד לתוך הסיר, תוך פינוי מקום כך שהדג ייגע בתחתית הסיר.
  • שלב 16

    0 דקות
    משאירים את הסיר סגור למשך חצי שעה.
  • שלב 17

    0 דקות
    מרימים את המכסה כדי לצמצם את הרוטב, ומבשלים עם סיר פתוח למשך 30-60 דקות בהתאם לגובה הרוטב.
  • שלב 18

    0 דקות
    מידי עשר דקות רצוי ליצוק עם כף רוטב על החלק החשוף של הדגים, ע"מ שיקבלו צבע וטעם. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

כתוב ביקורת

הביקורות שלך
תמונות

You can select up to 6 media items (6 left).

Image CAPTCHA
Get new captcha!
Please fill the captcha field

גלו עוד

  • דגים
  • אוכל מרוקאי
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פתיתים עם דג וירוקים בתבנית אחת

    פתיתים עם דג וירוקים בתבנית אחת

    30 דקות קל
  • דג סלמון ברוטב צ'ילי וקשיו ב-7 דקות הכנה בלבד

    דג סלמון ברוטב צ'ילי וקשיו ב-7 דקות הכנה בלבד

    7 דקות קל
  • קציצות דג ברוטב עגבניות חריף

    קציצות דג ברוטב עגבניות חריף

    60 דקות קל
  • קציצות דגים

    קציצות דגים

    75 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים