המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מרתיחים סיר עם מים רותחים וכף מלח ומבשלים חצי חבילת פסטה 12 דקות, בוחשים מדי פעם, מסננים ומקררים מעט. שומרים חצי כוס מי פסטה.
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הדג – דג טחון, כוסברה, פטרוזיליה ונענע, 1/2 בצל סגול, 2 שיני שום, 1/4 צ'ילי, כפית מלח, 1/2 כפית כמון, 1/2 כפית קימל, 1/4 כפית פלפל שחור וכף שמן זית, ויוצרים קציצות אליפסה קטנות בגודל הקונכיות
ממלאים כל קציצה בקונכיות ומהדקים. שמים על מגש עם נייר אפייה ושפריץ של שמן זית, מחממים תנור לחום של 200 מעלות טורבו ואופים כ-8-10 דקות, שהקבב דג ייסגר.
בסיר סוטאג׳ שמים 1/4 כוס שמן זית וברגע שהוא מתחמם מעט מטגנים את 6 פרוסות השום, מוסיפים את הארטישוקים ומערבבים. נזהרים שהשום לא יישרף. מוסיפים עגבניות שרי ומכסים במכסה מנמיכים את האש ל-10 דקות.
פותחים את המכסה ומוסיפים את צנצנת רוטב העגבניות, כפית שטוחה מלח, 1/2 כפית פלפל שחור ואת הבזיליקום, מוסיפים גם חצי כוס מים חמים מהפסטה. מכסים מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות שהרוטב יתאחד. מוסיפים את הקונכיות הממולאות, סוחטים חצי לימון על הדג מכסים ומבשלים 10 דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0