דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
דלעת שלמה ממולאה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. דלעת שלמה ממולאה

דלעת שלמה ממולאה

(0)
160 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
מנה מרשימה של דלעת במילוי עשיר של ירקות שורש וקוסקוס

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  נתח
דלעת
0.33  כוס
שמן זית
2 
בצל
1  ראש
שורש סלרי
2 
גזר
3  שיני
שום
1  סלסילה
פטריות שמפיניון
1  כוס
תירס
0.5  כוס
שמיר
0.5  כוס
קוסקוס בינוני 350 גר אסם
0.5  כוס
מרק טעם עוף ר.טבעיים
1 
ביצה
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
0.5  כוס
פירורי לחם פירורית זהב
0.33  כוס
גבינת פרמזן
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

160 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שמים את הקוסקוס והמרק בקערה, מערבבים ומכסים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מחממים את השמן במחבת ומזהיבים בו את הבצל.
  • שלב 3

    5 דקות
    מוסיפים סלרי גזר ושום וממשיכים לאדות עוד 5 דקות.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים את הפטריות, התירס והשמיר, וממשיכים לאדות עד שהפטריות מפרישות את נוזליהן.
  • שלב 5

    0 דקות
    מפוררים את הקוסקוס שבקערה, מערבבים לתוך התערובת ומסירים מהאש. מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומצננים מעט.
  • שלב 6

    0 דקות
    מסירים בסכין חדה את השליש העליון של הדלעת (שומרים את ה"כובע" שנוצר, הוא יכסה את הדלעת בעת האפייה). נפטרים מהזרעים והקרומים שבתוך הדלעת. מורחים את פנים הדלעת במעט שמן זית וזורים מלח גס.
  • שלב 7

    0 דקות
    מערבבים לתוך תערובת הירקות את הביצה וממלאים את הדלעת בתערובת. התערובת צריכה להגיע עד שפת הדלעת. סוגרים בשליש העליון של הדלעת.
  • שלב 8

    90 דקות
    מניחים בתבנית (אין צורך לשמן) ואופים בחום של 180 מעלות 90 דקות.
  • שלב 9

    0 דקות
    מקץ שעה וחצי מסירים את מכסה הדלעת, מגבירים את חום התנור ל-230 וממשיכים לאפות עד שקליפת הדלעת משחימה מעט. אם רוצים, אפשר לפזר מעל המילוי תערובת של פירורי לחם ופרמזן ולאפות עד שמשחים.
  • שלב 10

    0 דקות
    מגישים את הדלעת בשלמותה לשולחן (גם הכובע שהסרנו טעים!), חותכים לרבעים או לשישיות ומגישים לכל סועד פלח דלעת ממולא.
דלעת שלמה ממולאה

שלב 1 מתוך 10

שמים את הקוסקוס והמרק בקערה, מערבבים ומכסים.

דלעת שלמה ממולאה

שלב 2 מתוך 10

מחממים את השמן במחבת ומזהיבים בו את הבצל.

דלעת שלמה ממולאה

שלב 3 מתוך 10

מוסיפים סלרי גזר ושום וממשיכים לאדות עוד 5 דקות.

דלעת שלמה ממולאה

שלב 4 מתוך 10

מוסיפים את הפטריות, התירס והשמיר, וממשיכים לאדות עד שהפטריות מפרישות את נוזליהן.

דלעת שלמה ממולאה

שלב 5 מתוך 10

מפוררים את הקוסקוס שבקערה, מערבבים לתוך התערובת ומסירים מהאש. מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומצננים מעט.

דלעת שלמה ממולאה

שלב 6 מתוך 10

מסירים בסכין חדה את השליש העליון של הדלעת (שומרים את ה"כובע" שנוצר, הוא יכסה את הדלעת בעת האפייה). נפטרים מהזרעים והקרומים שבתוך הדלעת. מורחים את פנים הדלעת במעט שמן זית וזורים מלח גס.

דלעת שלמה ממולאה

שלב 7 מתוך 10

מערבבים לתוך תערובת הירקות את הביצה וממלאים את הדלעת בתערובת. התערובת צריכה להגיע עד שפת הדלעת. סוגרים בשליש העליון של הדלעת.

דלעת שלמה ממולאה

שלב 8 מתוך 10

מניחים בתבנית (אין צורך לשמן) ואופים בחום של 180 מעלות 90 דקות.

דלעת שלמה ממולאה

שלב 9 מתוך 10

מקץ שעה וחצי מסירים את מכסה הדלעת, מגבירים את חום התנור ל-230 וממשיכים לאפות עד שקליפת הדלעת משחימה מעט. אם רוצים, אפשר לפזר מעל המילוי תערובת של פירורי לחם ופרמזן ולאפות עד שמשחים.

דלעת שלמה ממולאה

שלב 10 מתוך 10

מגישים את הדלעת בשלמותה לשולחן (גם הכובע שהסרנו טעים!), חותכים לרבעים או לשישיות ומגישים לכל סועד פלח דלעת ממולא.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • קציצות עם דלעת ומשמש אוזבקי

    קציצות עם דלעת ומשמש אוזבקי

    90 דקות בינוני
  • עוף צלוי עם גזרים ודלעת ערמונים

    עוף צלוי עם גזרים ודלעת ערמונים

    90 דקות קל
  • פשטידת גבינה ודלעת

    פשטידת גבינה ודלעת

    80 דקות בינוני
  • דלעת עם קינמון בתנור

    דלעת עם קינמון בתנור

    70 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים