דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
חומוס ביתי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. חומוס ביתי

חומוס ביתי

(0)
90 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
מתכון קל ופשוט להכנת חומוס ביתי. כשתנסו להכין בעצמכם, לא תרצו יותר לקנות חומוס מוכן

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
250  גרם
גרגירי חומוס יבשים
3  שיני
שום כתושות
1 
לימון סחוט
1  כף
כמון טחון
3  כפות
טחינה
0  לפי הטעם
מלח
0.75  כוס
מים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

90 דקות
  • שלב 1

    1 דקות
    אם אתם משתמשים בגרגירי חומוס קפואים (לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון), יש להפשירם מראש ולדלג על שלב הבישול במים, כלומר לעבור לשלב מעבד המזון. אם אתם משתמשים בגרגירים יבשים, יש להשרות את הגרגרים בהרבה מים לפחות 8 שעות (רצוי 24 שעות, ולהחליף את המים פעם אחת לפחות).
  • שלב 2

    60 דקות
    מעבירים את גרגירי החומוס עם המים לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-60 דקות, עד שהגרגירים רכים ונמעכים בקלות באצבעות.
  • שלב 3

    0 דקות
    כשהגרגרים רכים, מסננים מהמים. מעבירים למעבד מזון. מוסיפים שיני שום, לימון, טחינה, כמון ומעט מלח, וטוחנים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים באיטיות מים. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.
  • שלב 5

    0 דקות
    אם המשחה סמיכה מדי, הוסיפו עוד מים תוך כדי טחינת התערובת. אל תשכחו לטעום שוב, ולהוסיף מלח וכמון במידת הצורך. בתיאבון!
חומוס ביתי

שלב 1 מתוך 5

אם אתם משתמשים בגרגירי חומוס קפואים (לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון), יש להפשירם מראש ולדלג על שלב הבישול במים, כלומר לעבור לשלב מעבד המזון. אם אתם משתמשים בגרגירים יבשים, יש להשרות את הגרגרים בהרבה מים לפחות 8 שעות (רצוי 24 שעות, ולהחליף את המים פעם אחת לפחות).

חומוס ביתי

שלב 2 מתוך 5

מעבירים את גרגירי החומוס עם המים לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-60 דקות, עד שהגרגירים רכים ונמעכים בקלות באצבעות.

חומוס ביתי

שלב 3 מתוך 5

כשהגרגרים רכים, מסננים מהמים. מעבירים למעבד מזון. מוסיפים שיני שום, לימון, טחינה, כמון ומעט מלח, וטוחנים.

חומוס ביתי

שלב 4 מתוך 5

מוסיפים באיטיות מים. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.

חומוס ביתי

שלב 5 מתוך 5

אם המשחה סמיכה מדי, הוסיפו עוד מים תוך כדי טחינת התערובת. אל תשכחו לטעום שוב, ולהוסיף מלח וכמון במידת הצורך. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חורף
  • מתחת ל-300 קלוריות
  • תוספות
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • קטניות
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • מנה שנייה
  • ללא לקטוז
  • ללא גלוטן
  • ללא ביצים
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מקור החלבון
  • מקור הסיבים
  • אוכל טבעוני
  • ארוחת צהריים
  • עשיר בסיבים תזונתיים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • אורז מתוק עם גרגרי חומוס

    אורז מתוק עם גרגרי חומוס

    30 דקות קל
  • מרק בשר עם חומוס

    מרק בשר עם חומוס

    120 דקות קל
  • קציצות מן הצומח ברוטב פיקנטי עם גרגירי חומוס

    קציצות מן הצומח ברוטב פיקנטי עם גרגירי חומוס

    70 דקות קל
  • כריך עם חומוס וביצה קשה

    כריך עם חומוס וביצה קשה

    5 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים