דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
חטיפי גרנולה מצופים בגאנש
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. חטיפי גרנולה מצופים בגאנש

חטיפי גרנולה מצופים בגאנש

(0)
בינוני
מתכונאי/ת: טל לין
כשרוצים חטיף גרנולה מפנק ביתי, זה המתכון שצריך.

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  מיכל
שמנת מתוקה
125  גרם
שוקולד מריר
175  גרם
שוקולד לבן
200  גרם
שיבולת שועל
200  גרם
אגוזים קצוצים גס (שקדים, אגוזים למיניהם, גרעיני חמניה וכד')
170  גרם
חמוציות ו/או פירות יבשים חתוכים
50  גרם
חמאה
150  גרם
חמאת בוטנים, בסגנון חלק, ללא מלח
0.5  כוס
דבש או סילאן
120  גרם
סוכר חום
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

  • שלב 1

    0 דקות
    מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מפזרים בשכבה אחת את שיבולת השועל והאגוזים על תבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה, וקולים בתנור למשך כ-10 דקות. נזהרים לא לשרוף.
  • שלב 2

    0 דקות
    ממיסים בסיר גדול את החמאה, חמאת בוטנים, הדבש או הסילאן, וסוכר החום. מערבבים, ומרגע שמתחיל לבעבע, מערבבים כל הזמן ומוסיפים את התערובת הקלויה.
  • שלב 3

    0 דקות
    אחרי שהכל מעורבב ופחות או יותר אחיד, מורידים מהאש (זה עניין של דקה או שתיים). מוסיפים את החמוציות והפירות היבשים, ומערבבים שוב לפיזור אחיד.
  • שלב 4

    0 דקות
    מרפדים תבנית בגודל של 20*30 בנייר אפייה (דואגים שישארו שוליים בולטים של הנייר), שופכים פנימה את התערובת ודוחסים כמה שיותר (אפשר להניח נייר אפייה נוסף מעל, ולדחוס עם משהו שטוח. זהירות כי זה חם). מצננים.
  • שלב 5

    0 דקות
    לגאנש: קוצצים את השוקולד הלבן והמריר, ומפרידים לשתי קערות. מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן, עד לסף רתיחה. שופכים מחצית מכמות השמנת על השוקולד הלבן ומחצית על המריר, מחכים שתי דקות ומערבבים את השמנת עם השוקולד, עד להמסה מלאה (כל סוג שוקולד בנפרד!).
  • שלב 6

    0 דקות
    יוצקים את הגנאש השחור מעל התערובת הדחוסה בתבנית ומפזרים אותו בשכבה אחידה. מעליו שופכים את הגנאש הלבן, ועם קיסם עושים במרץ דוגמא של שיש.
  • שלב 7

    0 דקות
    מכניסים למקפיא לשעה-שעתיים, ולאחר מכן למקרר לשעתיים נוספות. לפני ההגשה מוציאים את ה"עוגה" מהתבנית ע"י משיכה בקצוות נייר האפייה, ועם סכין חד חותכים לריבועים בגודל הרצוי. מגישים קר.
חטיפי גרנולה מצופים בגאנש

שלב 1 מתוך 7

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מפזרים בשכבה אחת את שיבולת השועל והאגוזים על תבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה, וקולים בתנור למשך כ-10 דקות. נזהרים לא לשרוף.

חטיפי גרנולה מצופים בגאנש

שלב 2 מתוך 7

ממיסים בסיר גדול את החמאה, חמאת בוטנים, הדבש או הסילאן, וסוכר החום. מערבבים, ומרגע שמתחיל לבעבע, מערבבים כל הזמן ומוסיפים את התערובת הקלויה.

חטיפי גרנולה מצופים בגאנש

שלב 3 מתוך 7

אחרי שהכל מעורבב ופחות או יותר אחיד, מורידים מהאש (זה עניין של דקה או שתיים). מוסיפים את החמוציות והפירות היבשים, ומערבבים שוב לפיזור אחיד.

חטיפי גרנולה מצופים בגאנש

שלב 4 מתוך 7

מרפדים תבנית בגודל של 20*30 בנייר אפייה (דואגים שישארו שוליים בולטים של הנייר), שופכים פנימה את התערובת ודוחסים כמה שיותר (אפשר להניח נייר אפייה נוסף מעל, ולדחוס עם משהו שטוח. זהירות כי זה חם). מצננים.

חטיפי גרנולה מצופים בגאנש

שלב 5 מתוך 7

לגאנש: קוצצים את השוקולד הלבן והמריר, ומפרידים לשתי קערות. מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן, עד לסף רתיחה. שופכים מחצית מכמות השמנת על השוקולד הלבן ומחצית על המריר, מחכים שתי דקות ומערבבים את השמנת עם השוקולד, עד להמסה מלאה (כל סוג שוקולד בנפרד!).

חטיפי גרנולה מצופים בגאנש

שלב 6 מתוך 7

יוצקים את הגנאש השחור מעל התערובת הדחוסה בתבנית ומפזרים אותו בשכבה אחידה. מעליו שופכים את הגנאש הלבן, ועם קיסם עושים במרץ דוגמא של שיש.

חטיפי גרנולה מצופים בגאנש

שלב 7 מתוך 7

מכניסים למקפיא לשעה-שעתיים, ולאחר מכן למקרר לשעתיים נוספות. לפני ההגשה מוציאים את ה"עוגה" מהתבנית ע"י משיכה בקצוות נייר האפייה, ועם סכין חד חותכים לריבועים בגודל הרצוי. מגישים קר.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • דל במלח
  • עוגיות
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ללא ביצים
  • ללא סרטנים
  • אחר הצהריים
  • אוכל צמחוני
  • מתכוני קינוחים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • סלט חטיפי כרובית טבעול, עדשים שחורות, עגבניות שרי ומוצרלה

    סלט חטיפי כרובית טבעול, עדשים שחורות, עגבניות שרי ומוצרלה

    30 דקות קל
  • חטיפי קורנפלקס בשוקולד

    חטיפי קורנפלקס בשוקולד

    10 דקות קל
  • חטיפי שום

    חטיפי שום

    30 דקות בינוני
  • חטיפי פצפוצי אורז ושוקולד לבן

    חטיפי פצפוצי אורז ושוקולד לבן

    40 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים