המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים בקערת מיקסר את הקמח, מים, סוכר, שמן ולשים 10 דקות לבצק אחיד. לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח.
מכסים את הבצק ומתפיחים עד הכפלת הנפח.
מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה, מוסיפים את הצנוברים והתבלינים.
מצננים ומוסיפים אל הבצק באמצעות לישה.
מעבירים את הבצק המוכן למשטח עבודה מעט מקומח, לשים מעט ביד ומחלקים ל- 2 כדורים שווים.
מחלקים כל חלק ל- 3 וקולעים צמה. בכדי שתצא לכם חלה יפה, צרו 3 נקניקים מחודדים מעט בקצוות ושמנמנים במרכז. קלעו את הצמה באופן רופף על מנת שיהיה לה מקום לתפוח בהמשך.
את הצמות הקלועות מעבירים לתבנית תנור ומתפיחים שעה נוספת.
מברישים בעדינות בביצה. מפזרים שומשום או פרג.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך 40 דקות, עד השחמה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0