דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
חלה מתוקה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. חלה מתוקה

חלה מתוקה

(1)
בינוני
מתכונאי/ת: אנה
כי שולחן שבת לא אותו דבר בלי חלה טרייה.

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
0.5  כוס
שמן קנולה
2 
ביצה
1  כפית
מלח
0.67  כוס
סוכר לבן
2  כוסות
מים פושרים
0  לפי הטעם
ביצה טרופה הברשה
0  לפי הטעם
שומשום
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

  • שלב 1

    0 דקות
    מניחים בקערת מיקסר את כל החומרים למעט המלח, ומערבבים בעזרת וו לישה במהירות בינונית בערך 6 דקות, עד שמתקבל בצק חלק וללא גושים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מכסים את הקערה ומשאירים לתפוח במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו (כחצי שעה).
  • שלב 3

    0 דקות
    כשהבצק תפוח, משמנים ידיים ומחלקים אותו ל-2 חלקים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מחלקים כול חלק ל-3 חלקים שווים ומגלגלים כל שליש לגליל חלק באורך של 40 ס"מ. קולעים מהם צמה ומקפידים להדק אותם בהתחלה ובסוף.
  • שלב 5

    0 דקות
    מעבירים בזהירות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים עם מגבת ומתפיחים במשך 40 דק' לפני האפייה במקום חמים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מברישים בביצה טרופה, בוזקים שומשום ואופים בחום של 180 מעלות במשך 40 דק', עד שמזהיב ופריך.
חלה מתוקה

שלב 1 מתוך 6

מניחים בקערת מיקסר את כל החומרים למעט המלח, ומערבבים בעזרת וו לישה במהירות בינונית בערך 6 דקות, עד שמתקבל בצק חלק וללא גושים.

חלה מתוקה

שלב 2 מתוך 6

מכסים את הקערה ומשאירים לתפוח במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו (כחצי שעה).

חלה מתוקה

שלב 3 מתוך 6

כשהבצק תפוח, משמנים ידיים ומחלקים אותו ל-2 חלקים.

חלה מתוקה

שלב 4 מתוך 6

מחלקים כול חלק ל-3 חלקים שווים ומגלגלים כל שליש לגליל חלק באורך של 40 ס"מ. קולעים מהם צמה ומקפידים להדק אותם בהתחלה ובסוף.

חלה מתוקה

שלב 5 מתוך 6

מעבירים בזהירות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים עם מגבת ומתפיחים במשך 40 דק' לפני האפייה במקום חמים.

חלה מתוקה

שלב 6 מתוך 6

מברישים בביצה טרופה, בוזקים שומשום ואופים בחום של 180 מעלות במשך 40 דק', עד שמזהיב ופריך.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 1

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
ח חמודה

כוסות כמה זה????

מערכת בישולים

היי, אם את מתכוונת לקמח אז קילו קמח שווה 7 כוסות. יום מקסים

הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • חלה צבעונית

    חלה צבעונית

    50 דקות בינוני
  • חלה מתוקה בקליעה של ארבע

    חלה מתוקה בקליעה של ארבע

    180 דקות בינוני
  • חלה אלוהית לשבת

    חלה אלוהית לשבת

    60 דקות בינוני
  • חלה לשבת

    חלה לשבת

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים