דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
חלות מתוקות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. חלות מתוקות

חלות מתוקות

(0)
75 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אריה בן יהודה
שתי חלות מתוקות והוראות ברורות להכנות.

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח לבן
1  קוביה
שמרים יבשים
1  שקית
אבקת אפייה לא חובה
0.75  כוס
סוכר לבן
0.5  כוס
שמן קנולה
2 
ביצה גודל L
1  כף
ביצה
1.5  כוסות
מים פושרים
1 
ביצה טרופה למריחה
0.33  כוס
שומשום לפיזור
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

75 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מכניסים לתוך קערה קמח, משפר אפייה, שמרים, סוכר, מלח, שמן וביצים. לשים במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של המים. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות.
  • שלב 2

    15 דקות
    משהים בכלי מכוסה ל-15 דקות בלבד (במידה ולא השתמשת במשפר אפייה יש לתת לבצק תפיחה ראשונה עד להכפלת הנפח).
  • שלב 3

    0 דקות
    מחלקים את הבצק חלה ל-2 כדורים שווים ומחלקים כל כדור ל 3 חלקים. יוצרים רצועות וקולעים מכל כדור (בעזרת שלוש הצמות) חלה. מניחים בתבנית שטוחה עם נייר אפיה ומשהים לתפיחה עד להכפלת נפח החלה.
  • שלב 4

    35 דקות
    מורחים כל חלה בביצה טרופה בוזקים שומשום או פרג ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-35 דקות, עד שהחלות זהובות.
חלות מתוקות

שלב 1 מתוך 4

מכניסים לתוך קערה קמח, משפר אפייה, שמרים, סוכר, מלח, שמן וביצים. לשים במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של המים. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות.

חלות מתוקות

שלב 2 מתוך 4

משהים בכלי מכוסה ל-15 דקות בלבד (במידה ולא השתמשת במשפר אפייה יש לתת לבצק תפיחה ראשונה עד להכפלת הנפח).

חלות מתוקות

שלב 3 מתוך 4

מחלקים את הבצק חלה ל-2 כדורים שווים ומחלקים כל כדור ל 3 חלקים. יוצרים רצועות וקולעים מכל כדור (בעזרת שלוש הצמות) חלה. מניחים בתבנית שטוחה עם נייר אפיה ומשהים לתפיחה עד להכפלת נפח החלה.

חלות מתוקות

שלב 4 מתוך 4

מורחים כל חלה בביצה טרופה בוזקים שומשום או פרג ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-35 דקות, עד שהחלות זהובות.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • חגיגה
  • בראנץ'
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אחר הצהריים
  • אוכל צמחוני
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • חלות גדולות ומתוקות לשבת

    חלות גדולות ומתוקות לשבת

    90 דקות בינוני
  • חלות לשבת

    חלות לשבת

    בינוני
  • חלות לשבת

    חלות לשבת

    65 דקות בינוני
  • חלות אווריריות

    חלות אווריריות

    240 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים