דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
טארט פיצוחים חגיגי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. טארט פיצוחים חגיגי

טארט פיצוחים חגיגי

(0)
70 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ננה ציקבאשוילי
עוגה קלה להכנה, המשלבת קלתית פריכה, גנאש שוקולד מריר ומגוון אגוזים. מתכון של מיקי שמו

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
125  גרם
חמאה
0.75  כוס
אבקת סוכר מנופה, (100 גרם)
0.5  כפית
תמצית וניל
2  כפות
אבקת שקדים (30 גרם)
1  קורט
מלח
1 
ביצה + 2 כפות מים קרים (להוסיף לפי הצורך)
1.5  כוסות
קמח תופח כשר לפסח מנופה, (210 גרם)
250  גרם
שוקולד מריר ("שוקולד רוזמרי"- 1/2 2 טבלאות)
0.5  מיכל
שמנת מתוקה (125 מ"ל)
2  כפות
חלב
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

70 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר המנופה, עד שמתאחדים לתערובת אחידה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את הביצה, המלח ותמצית וניל.
  • שלב 3

    0 דקות
    מוסיפים לבסוף את הקמח ומערבבים עד שהבצק מתחבר, אבל לא להרבה זמן. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים כף-שתיים של מים קרים וממשיכים ללוש על שולחן העבודה עד לאחידות.
  • שלב 4

    0 דקות
    עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוציאים את הבצק מן המקרר ומרדדים את הבצק בעובי 1/2 ס"מ. קורצים 8 עיגולי בצק בקוטר 9 ס"מ ומניחים כל אחד בתבנית פאי אישי בקוטר 7 ס"מ. מהדקים היטב ומכניסים שוב למקרר.
  • שלב 6

    12 דקות
    מחממים את התנור ל-180 מעלות, מוציאים מן המקרר ואופים כ-12 דקות עד קבלת גוון זהוב, מצננים.
  • שלב 7

    0 דקות
    ממיסים את שוקולד אגוזי הלוז בקערה רחבה.
  • שלב 8

    0 דקות
    מחממים עד לסף רתיחה את השמנת המתוקה והחלב ומוזגים ישירות לקערת השוקולד המומס, מערבבים עד שהתערובת אחידה. מומלץ לסיים את תהליך הערבוב עם בלנדר מוט.
  • שלב 9

    0 דקות
    מוזגים את הקרם ישירות לקלתית האפויה (עד ל-1/2 ס"מ פחות משיא גובה הקלתית), כך חוזרים על הפעולה עם שאר הטארטים האפויים.
  • שלב 10

    0 דקות
    מניחים על כל אחת מהמנות: 3 אגוזי לוז, 3 פיסטוקים קלופים, 2 יחידות פקאן קלוף ו-3 רצועות דקיקות של תפוז מסוכר מעל.
  • שלב 11

    0 דקות
    מכניסים למקרר, עד שהטארט יתייצב. ניתן לשמור בקירור למשך 5 ימים.
טארט פיצוחים חגיגי

שלב 1 מתוך 11

מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר המנופה, עד שמתאחדים לתערובת אחידה.

טארט פיצוחים חגיגי

שלב 2 מתוך 11

מוסיפים את הביצה, המלח ותמצית וניל.

טארט פיצוחים חגיגי

שלב 3 מתוך 11

מוסיפים לבסוף את הקמח ומערבבים עד שהבצק מתחבר, אבל לא להרבה זמן. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים כף-שתיים של מים קרים וממשיכים ללוש על שולחן העבודה עד לאחידות.

טארט פיצוחים חגיגי

שלב 4 מתוך 11

עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.

טארט פיצוחים חגיגי

שלב 5 מתוך 11

מוציאים את הבצק מן המקרר ומרדדים את הבצק בעובי 1/2 ס"מ. קורצים 8 עיגולי בצק בקוטר 9 ס"מ ומניחים כל אחד בתבנית פאי אישי בקוטר 7 ס"מ. מהדקים היטב ומכניסים שוב למקרר.

טארט פיצוחים חגיגי

שלב 6 מתוך 11

מחממים את התנור ל-180 מעלות, מוציאים מן המקרר ואופים כ-12 דקות עד קבלת גוון זהוב, מצננים.

טארט פיצוחים חגיגי

שלב 7 מתוך 11

ממיסים את שוקולד אגוזי הלוז בקערה רחבה.

טארט פיצוחים חגיגי

שלב 8 מתוך 11

מחממים עד לסף רתיחה את השמנת המתוקה והחלב ומוזגים ישירות לקערת השוקולד המומס, מערבבים עד שהתערובת אחידה. מומלץ לסיים את תהליך הערבוב עם בלנדר מוט.

טארט פיצוחים חגיגי

שלב 9 מתוך 11

מוזגים את הקרם ישירות לקלתית האפויה (עד ל-1/2 ס"מ פחות משיא גובה הקלתית), כך חוזרים על הפעולה עם שאר הטארטים האפויים.

טארט פיצוחים חגיגי

שלב 10 מתוך 11

מניחים על כל אחת מהמנות: 3 אגוזי לוז, 3 פיסטוקים קלופים, 2 יחידות פקאן קלוף ו-3 רצועות דקיקות של תפוז מסוכר מעל.

טארט פיצוחים חגיגי

שלב 11 מתוך 11

מכניסים למקרר, עד שהטארט יתייצב. ניתן לשמור בקירור למשך 5 ימים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • מתכוני קינוחים
  • אוכל למסיבת ילדים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • טארט פירות ופודינג וניל

    טארט פירות ופודינג וניל

    60 דקות בינוני
  • טארט תפוחים אישי

    טארט תפוחים אישי

    40 דקות בינוני
  • טארט בנופי מהיר

    טארט בנופי מהיר

    15 דקות קל
  • טארטלט פירות

    טארטלט פירות

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים