המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות. לחץ כאן
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בחר מרשימת המרכיבים
העוגה מתאימה לתבנית פאי בגודל 22 ס"מ.
מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי פתיבר עם 2 כפות סוכר ו-80 גרם חמאה מומסת. מהדקים היטב לתחתית ולדפנות של תבנית פאי. מכניסים להתייצבות במקרר.
מכינים את המילוי: מכניסים לסיר קוביות מ-5 תפוחי עץ, 20 גרם חמאה, 1 כפית קינמון, 2 כפות פודינג וניל, 50 גרם שקדים פרוסים ו-1/4 כוס סוכר. מבשלים על גבי להבה בינונית עד שהתפוחים מתרככים. מורידים מהאש, מוסיפים 4 פתיבר טחונים (משאירים בצד כף מהפירורים לקישוט) ומערבבים. שופכים את תערובת התפוחים לתוך הקלתית ומיישרים.
למניפת התפוחים: חוצים את 3 התפוחים, מגלענים, ופורסים לפרוסות דקות. שמים בסיר 1 ליטר מים, 3 כפות סוכר ואת פרוסות התפוחים ומביאים לרתיחה. משבלים 2-3 דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט ומסירים מהאש. מסננים את פרוסות התפוחים מהמים.
מסדרים את פרוסות התפוחים בצורת מניפה מעל המלית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-15 דקות.
מוציאים מהתנור ומברישים בריבת משמש מדוללת במעט מים. מפזרים מלמעלה מעט פירורי פתיבר שהשארנו בצד ומגישים.
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
תודא רבא הרבע תעים
הצג מתכונים נוספים
הערות 1