דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
טארט תפוחים פתיבר
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. טארט תפוחים פתיבר

טארט תפוחים פתיבר

(0)
40 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מיס פטל
עוגה חגיגית ומרשימה ביופיה עם קלתית פתיבר ושכבות תפוחים עשירות

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
150  גרם
פתיבר קלאסי טחון לפירורים דקים
2  כפות
סוכר לבן
80  גרם
חמאה מומסת
5 
תפוח עץ קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות
20  גרם
חמאה
2  כפות
פודינג אינסטנט בטעם וניל
1  כפית
קינמון טחון
0.25  כוס
סוכר לבן
50  גרם
שקדים פרוסים
4 
פתיבר קלאסי טחון לפירורים דקים
3 
תפוח עץ
3  כפות
סוכר לבן
1  ליטר
מים
4  כפות
ריבת משמש (להברשה)
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

40 דקות
  • שלב 1

    1 דקות
    העוגה מתאימה לתבנית פאי בגודל 22 ס"מ.
  • שלב 2

    5 דקות
    מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי פתיבר עם 2 כפות סוכר ו-80 גרם חמאה מומסת. מהדקים היטב לתחתית ולדפנות של תבנית פאי. מכניסים להתייצבות במקרר.
  • שלב 3

    10 דקות
    מכינים את המילוי: מכניסים לסיר קוביות מ-5 תפוחי עץ, 20 גרם חמאה, 1 כפית קינמון, 2 כפות פודינג וניל, 50 גרם שקדים פרוסים ו-1/4 כוס סוכר. מבשלים על גבי להבה בינונית עד שהתפוחים מתרככים. מורידים מהאש, מוסיפים 4 פתיבר טחונים (משאירים בצד כף מהפירורים לקישוט) ומערבבים. שופכים את תערובת התפוחים לתוך הקלתית ומיישרים.
  • שלב 4

    10 דקות
    למניפת התפוחים: חוצים את 3 התפוחים, מגלענים, ופורסים לפרוסות דקות. שמים בסיר 1 ליטר מים, 3 כפות סוכר ואת פרוסות התפוחים ומביאים לרתיחה. משבלים 2-3 דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט ומסירים מהאש. מסננים את פרוסות התפוחים מהמים.
  • שלב 5

    15 דקות
    מסדרים את פרוסות התפוחים בצורת מניפה מעל המלית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-15 דקות.
  • שלב 6

    1 דקות
    מוציאים מהתנור ומברישים בריבת משמש מדוללת במעט מים. מפזרים מלמעלה מעט פירורי פתיבר שהשארנו בצד ומגישים.
טארט תפוחים פתיבר

שלב 1 מתוך 6

העוגה מתאימה לתבנית פאי בגודל 22 ס"מ.

טארט תפוחים פתיבר

שלב 2 מתוך 6

מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי פתיבר עם 2 כפות סוכר ו-80 גרם חמאה מומסת. מהדקים היטב לתחתית ולדפנות של תבנית פאי. מכניסים להתייצבות במקרר.

טארט תפוחים פתיבר

שלב 3 מתוך 6

מכינים את המילוי: מכניסים לסיר קוביות מ-5 תפוחי עץ, 20 גרם חמאה, 1 כפית קינמון, 2 כפות פודינג וניל, 50 גרם שקדים פרוסים ו-1/4 כוס סוכר. מבשלים על גבי להבה בינונית עד שהתפוחים מתרככים. מורידים מהאש, מוסיפים 4 פתיבר טחונים (משאירים בצד כף מהפירורים לקישוט) ומערבבים. שופכים את תערובת התפוחים לתוך הקלתית ומיישרים.

טארט תפוחים פתיבר

שלב 4 מתוך 6

למניפת התפוחים: חוצים את 3 התפוחים, מגלענים, ופורסים לפרוסות דקות. שמים בסיר 1 ליטר מים, 3 כפות סוכר ואת פרוסות התפוחים ומביאים לרתיחה. משבלים 2-3 דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט ומסירים מהאש. מסננים את פרוסות התפוחים מהמים.

טארט תפוחים פתיבר

שלב 5 מתוך 6

מסדרים את פרוסות התפוחים בצורת מניפה מעל המלית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-15 דקות.

טארט תפוחים פתיבר

שלב 6 מתוך 6

מוציאים מהתנור ומברישים בריבת משמש מדוללת במעט מים. מפזרים מלמעלה מעט פירורי פתיבר שהשארנו בצד ומגישים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 1

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
מ מוחמד

תודא רבא הרבע תעים

הערה טען עוד

גלו עוד

  • חברים
  • עוגות
  • פירות
  • מהתנור
  • אותנטי
  • אוכל מקומי
  • מוצרי מאפה
  • אחר הצהריים
  • קינוח עליון
  • אוכל אירופאי
  • מתכונים לשבת
  • מתכוני קינוחים
  • פשטידות וקישים

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • טארט מעמול תפוחים ותמרים

    טארט מעמול תפוחים ותמרים

    בינוני
  • טארט טריקולד פתיבר

    טארט טריקולד פתיבר

    120 דקות בינוני
  • טארט שוקולד מ-6 מרכיבים בלבד!

    טארט שוקולד מ-6 מרכיבים בלבד!

    60 דקות קל
  • האלגנטית: טארט וניל ופירות סגולים

    האלגנטית: טארט וניל ופירות סגולים

    קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים