דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
טבית
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. טבית

טבית

(0)
360 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: שפרה גרינוולד
חמין עיראקי מסורתי שדורש השקעה - אבל משתלם כפליים

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1.5  כוסות
אורז ארוך שטוף (אורז פרסי או בסמתי)
1  קילוגרם
עוף
2  כפות
רסק עגבניות
1  כף
בהרט
0.75  כפית
פלפל שחור
1  כפית
מלח
4 
ביצה שבושלו מראש אם רוצים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

360 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    גוזרים את עור הקיבה לפיסות המאפשרות את תפירתן בחוט רקמה ובמחט כשרוולים למילוי.
  • שלב 2

    0 דקות
    מכניסים את תערובת המילוי לתוך השרוולים התפורים. (להשאיר 1/3 שרוול ריק כדי לאפשר את תפיחת האורז בתוכו) וסוגרים את הפתח העליון בתפירה.
  • שלב 3

    0 דקות
    ממלאים סיר במים, אבקת מרק ורסק עגבניות. ומכניסים את כיסי הקיבה הממולאים אל המרק הרותח לבישול ברתיחה מתונה בת שעה אחת.
  • שלב 4

    0 דקות
    בינתיים מערבבים בקערה את מרכיבי הטבית. מצפים סיר בנייר אפיה (תחתית ודפנות) מניחים את תערובת הטבית בתוכו. מסדרים מעל את נתחי העוף. הביצים המבושלות ואת כיסי הפאצה שהתבשלו. מוסיפים 41/2 כוסות מן המרק בו התבשלה הפאצה את הסיר.
  • שלב 5

    0 דקות
    מביאים לרתיחה. שוב שעה של בישול ברתיחה מתונה. ולאחר מכן מכניסים את הסיר אל התנור לחום התחלתי בן 160 מעלות למשך שעתיים (על מנת לקבל את שכבת קרום ה"חקאקה" בתחתית ובדפנות הסיר) ולאחר מכן להנמיך את החום ל100 מעלות עד לשעת הארוחה. לפחות 5 שעות.
  • שלב 6

    0 דקות
    לפני הארוחה, מוציאים את הביצים לכלי נפרד. מניחים קערה שטוחה על פני הסיר. הופכים, מסלקים את נייר האפיה.
טבית

שלב 1 מתוך 6

גוזרים את עור הקיבה לפיסות המאפשרות את תפירתן בחוט רקמה ובמחט כשרוולים למילוי.

טבית

שלב 2 מתוך 6

מכניסים את תערובת המילוי לתוך השרוולים התפורים. (להשאיר 1/3 שרוול ריק כדי לאפשר את תפיחת האורז בתוכו) וסוגרים את הפתח העליון בתפירה.

טבית

שלב 3 מתוך 6

ממלאים סיר במים, אבקת מרק ורסק עגבניות. ומכניסים את כיסי הקיבה הממולאים אל המרק הרותח לבישול ברתיחה מתונה בת שעה אחת.

טבית

שלב 4 מתוך 6

בינתיים מערבבים בקערה את מרכיבי הטבית. מצפים סיר בנייר אפיה (תחתית ודפנות) מניחים את תערובת הטבית בתוכו. מסדרים מעל את נתחי העוף. הביצים המבושלות ואת כיסי הפאצה שהתבשלו. מוסיפים 41/2 כוסות מן המרק בו התבשלה הפאצה את הסיר.

טבית

שלב 5 מתוך 6

מביאים לרתיחה. שוב שעה של בישול ברתיחה מתונה. ולאחר מכן מכניסים את הסיר אל התנור לחום התחלתי בן 160 מעלות למשך שעתיים (על מנת לקבל את שכבת קרום ה"חקאקה" בתחתית ובדפנות הסיר) ולאחר מכן להנמיך את החום ל100 מעלות עד לשעת הארוחה. לפחות 5 שעות.

טבית

שלב 6 מתוך 6

לפני הארוחה, מוציאים את הביצים לכלי נפרד. מניחים קערה שטוחה על פני הסיר. הופכים, מסלקים את נייר האפיה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • חורף
  • מקור החלבון
  • עשיר בחלבון
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • חמין טבית עיראקי

    חמין טבית עיראקי

    760 דקות בינוני
  • טבית

    טבית

    720 דקות בינוני
  • טבית

    טבית

    720 דקות מאתגר
  • טבית של יוצאי עיראק

    טבית של יוצאי עיראק

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים