-
שלב 1
0 דקות
הכנת מחית הכבד: חותכים את הבצל לרצועות דקות.
-
שלב 2
0 דקות
מנקים את הכבדים ומיבשים בנייר סופג.
-
שלב 3
0 דקות
מתיכים במחבת רחבה את שומן האווז לנוזל (או מחממים שמן).
-
שלב 4
0 דקות
לאחר ההתכה מסלקים מהמחבת את המרקם המוצק שנשאר.
-
שלב 5
0 דקות
מכניסים לתוך המחבת את רצועות הבצל, ומטגנים עד הזהבה.
-
שלב 6
0 דקות
מוסיפים את הכבדים למחבת ומטגנים עד הזהבה (לא ליבש את הכבדים בטיגון ארוך מידי).
-
שלב 7
0 דקות
בסיר קטן מבשלים את 3 הביצים עד להפיכתם לקשות. קולפים את קליפת הביצים.
-
שלב 8
0 דקות
מעבירים את הכבדים, הביצים הקשות והבצל המטוגן לקערה.
-
שלב 9
0 דקות
מעבדים את תוכן הקערה עם מעבד מזון ידני למרקם חלק.
-
שלב 10
0 דקות
מוסיפים למרקם כוסית ליקר דובדבנים, קורט מלח ופלפל שחור ומערבבים.
-
שלב 11
0 דקות
הכנת בצק תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה עם קליפתם עד שהם הופכים רכים.
-
שלב 12
0 דקות
מסננים את המים ומצננים את תפוחי האדמה.
-
שלב 13
0 דקות
מקלפים את קליפתם ומועכים אותם למחית. מכניסים לקערה גדולה.
-
שלב 14
0 דקות
מוסיפים לקערה את הביצים ואת הקמח. ממליחים ומתחילים ללוש. מוסיפים קמח על פי הצורך.
-
שלב 15
0 דקות
לשים עד לקבלת בצק במרקם חלק ואחיד.
-
שלב 16
0 דקות
מקמחים את משטח העבודה בקמח, מניחים את הבצק, ומרדדים לעלה בעובי חצי סנטימטר.
-
שלב 17
0 דקות
הכנת הכופתאות: חורצים עיגולים בעזרת כוס גדולה. במרכז כל עיגול מניחים כפית ממחית הכבד, ומעט מהנקניק המעושן, סוגרים את הכופתאות, ומגלגלים לקבלת כדור חלק.
-
שלב 18
0 דקות
מוסיפים את הכופתאות לסיר רחב עם מים רותחים. מבשלים שהכופתאות צפות על פני המים, מוציאים מהסיר, ומסננים.
-
שלב 19
0 דקות
הגשת הכופתאות: ניתן להגיש את הכופתאות כתוספת למרק עוף, או כמנה ראשונה. אם מגישים כמנה ראשונה מסדרים את הכופתאות בכלי הגשה נאה. מעל הכופתאות מניחים כמות נדיבה של בצל מטוגן.
כתוב ביקורת