דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ ונקניק מעושן
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ ונקניק מעושן

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ ונקניק מעושן

(0)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ירון צחר
גם אם בחרתם להגיש כמנה ראשונה וגם אם בחרתם להגיש כתוספת למרק, הטעם שווה את המאמץ

רכיבים

מנות 12

המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
5 
תפוח אדמה
3  כוסות
קמח לבן מנופה
2  כפות
קמח לבן לקימוח
3 
ביצה
0.75  כפית
מלח
350  גרם
כבד עוף נקי מכלי דם ושומן
3 
בצל פרוסים לרצועות
50  גרם
שומן אווז או שמן (לא חובה)
3 
ביצה
1  כוס
ליקר
0  לפי הטעם
מלח
250  גרם
קבנוס חתוך לקוביות גדולות
2 
בצל גדולים חתוכים לרצועות ומטוגנים
0  לפי הטעם
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    הכנת מחית הכבד: חותכים את הבצל לרצועות דקות.
  • שלב 2

    0 דקות
    מנקים את הכבדים ומיבשים בנייר סופג.
  • שלב 3

    0 דקות
    מתיכים במחבת רחבה את שומן האווז לנוזל (או מחממים שמן).
  • שלב 4

    0 דקות
    לאחר ההתכה מסלקים מהמחבת את המרקם המוצק שנשאר.
  • שלב 5

    0 דקות
    מכניסים לתוך המחבת את רצועות הבצל, ומטגנים עד הזהבה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוסיפים את הכבדים למחבת ומטגנים עד הזהבה (לא ליבש את הכבדים בטיגון ארוך מידי).
  • שלב 7

    0 דקות
    בסיר קטן מבשלים את 3 הביצים עד להפיכתם לקשות. קולפים את קליפת הביצים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מעבירים את הכבדים, הביצים הקשות והבצל המטוגן לקערה.
  • שלב 9

    0 דקות
    מעבדים את תוכן הקערה עם מעבד מזון ידני למרקם חלק.
  • שלב 10

    0 דקות
    מוסיפים למרקם כוסית ליקר דובדבנים, קורט מלח ופלפל שחור ומערבבים.
  • שלב 11

    0 דקות
    הכנת בצק תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה עם קליפתם עד שהם הופכים רכים.
  • שלב 12

    0 דקות
    מסננים את המים ומצננים את תפוחי האדמה.
  • שלב 13

    0 דקות
    מקלפים את קליפתם ומועכים אותם למחית. מכניסים לקערה גדולה.
  • שלב 14

    0 דקות
    מוסיפים לקערה את הביצים ואת הקמח. ממליחים ומתחילים ללוש. מוסיפים קמח על פי הצורך.
  • שלב 15

    0 דקות
    לשים עד לקבלת בצק במרקם חלק ואחיד.
  • שלב 16

    0 דקות
    מקמחים את משטח העבודה בקמח, מניחים את הבצק, ומרדדים לעלה בעובי חצי סנטימטר.
  • שלב 17

    0 דקות
    הכנת הכופתאות: חורצים עיגולים בעזרת כוס גדולה. במרכז כל עיגול מניחים כפית ממחית הכבד, ומעט מהנקניק המעושן, סוגרים את הכופתאות, ומגלגלים לקבלת כדור חלק.
  • שלב 18

    0 דקות
    מוסיפים את הכופתאות לסיר רחב עם מים רותחים. מבשלים שהכופתאות צפות על פני המים, מוציאים מהסיר, ומסננים.
  • שלב 19

    0 דקות
    הגשת הכופתאות: ניתן להגיש את הכופתאות כתוספת למרק עוף, או כמנה ראשונה. אם מגישים כמנה ראשונה מסדרים את הכופתאות בכלי הגשה נאה. מעל הכופתאות מניחים כמות נדיבה של בצל מטוגן.
כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ ונקניק מעושן

שלב 1 מתוך 19

הכנת מחית הכבד: חותכים את הבצל לרצועות דקות.

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ ונקניק מעושן

שלב 2 מתוך 19

מנקים את הכבדים ומיבשים בנייר סופג.

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ ונקניק מעושן

שלב 3 מתוך 19

מתיכים במחבת רחבה את שומן האווז לנוזל (או מחממים שמן).

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ ונקניק מעושן

שלב 4 מתוך 19

לאחר ההתכה מסלקים מהמחבת את המרקם המוצק שנשאר.

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ ונקניק מעושן

שלב 5 מתוך 19

מכניסים לתוך המחבת את רצועות הבצל, ומטגנים עד הזהבה.

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ ונקניק מעושן

שלב 6 מתוך 19

מוסיפים את הכבדים למחבת ומטגנים עד הזהבה (לא ליבש את הכבדים בטיגון ארוך מידי).

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ ונקניק מעושן

שלב 7 מתוך 19

בסיר קטן מבשלים את 3 הביצים עד להפיכתם לקשות. קולפים את קליפת הביצים.

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ ונקניק מעושן

שלב 8 מתוך 19

מעבירים את הכבדים, הביצים הקשות והבצל המטוגן לקערה.

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ ונקניק מעושן

שלב 9 מתוך 19

מעבדים את תוכן הקערה עם מעבד מזון ידני למרקם חלק.

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ ונקניק מעושן

שלב 10 מתוך 19

מוסיפים למרקם כוסית ליקר דובדבנים, קורט מלח ופלפל שחור ומערבבים.

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ ונקניק מעושן

שלב 11 מתוך 19

הכנת בצק תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה עם קליפתם עד שהם הופכים רכים.

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ ונקניק מעושן

שלב 12 מתוך 19

מסננים את המים ומצננים את תפוחי האדמה.

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ ונקניק מעושן

שלב 13 מתוך 19

מקלפים את קליפתם ומועכים אותם למחית. מכניסים לקערה גדולה.

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ ונקניק מעושן

שלב 14 מתוך 19

מוסיפים לקערה את הביצים ואת הקמח. ממליחים ומתחילים ללוש. מוסיפים קמח על פי הצורך.

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ ונקניק מעושן

שלב 15 מתוך 19

לשים עד לקבלת בצק במרקם חלק ואחיד.

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ ונקניק מעושן

שלב 16 מתוך 19

מקמחים את משטח העבודה בקמח, מניחים את הבצק, ומרדדים לעלה בעובי חצי סנטימטר.

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ ונקניק מעושן

שלב 17 מתוך 19

הכנת הכופתאות: חורצים עיגולים בעזרת כוס גדולה. במרכז כל עיגול מניחים כפית ממחית הכבד, ומעט מהנקניק המעושן, סוגרים את הכופתאות, ומגלגלים לקבלת כדור חלק.

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ ונקניק מעושן

שלב 18 מתוך 19

מוסיפים את הכופתאות לסיר רחב עם מים רותחים. מבשלים שהכופתאות צפות על פני המים, מוציאים מהסיר, ומסננים.

כופתאות תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ ונקניק מעושן

שלב 19 מתוך 19

הגשת הכופתאות: ניתן להגיש את הכופתאות כתוספת למרק עוף, או כמנה ראשונה. אם מגישים כמנה ראשונה מסדרים את הכופתאות בכלי הגשה נאה. מעל הכופתאות מניחים כמות נדיבה של בצל מטוגן.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • פסטות
  • תוספות
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • אוכל איטלקי
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • כופתאות תפוחי אדמה

    כופתאות תפוחי אדמה

    75 דקות בינוני
  • בורמואלוס - כופתאות גבינה כשרות לפסח

    בורמואלוס - כופתאות גבינה כשרות לפסח

    בינוני
  • כופתאות גבינה בנוסח רומני

    כופתאות גבינה בנוסח רומני

    40 דקות בינוני
  • כופתאות קמח מצה - קניידעלך

    כופתאות קמח מצה - קניידעלך

    30 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים