דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
כרעי עוף צלויים עם מנגו, חמוציות ופיסטוקים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. כרעי עוף צלויים עם מנגו, חמוציות ופיסטוקים

כרעי עוף צלויים עם מנגו, חמוציות ופיסטוקים

(0)
180 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ירון צחר
עוף צלוי במרינדה מתוקה. זו ארוחת צהריים מיוחדת ומשביעה לכל בני המשפחה. אפשר להוסיף אורז לבן כדי למצות את התענוג מהרוטב

רכיבים

מנות 5

המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
5 
עוף (כרע = שוק + ירך מופרדים)
1  כוס
יין לבן
1  כף
סילאן
1  כף
רוטב סויה קלאסי 290 מ"ל
0.5  כפית
קינמון טחון
0.25  כפית
ציפורן
0.5  כפית
מלח
1  כפית
פפריקה אדומה מתוקה גדושה
1  כף
שמן קנולה
2 
מנגו בשל קלוף ופרוס. ללא הגלעין
50  גרם
חמוציות
50  גרם
פיסטוק קלויים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

180 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מנקים את שאריות הנוצות מהשוקיים, שוטפים אותן ומסננים.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים לקערית את חומרי המרינדה (החל מהיין ועד לשמן - כולל) ומערבבים היטב.
  • שלב 3

    0 דקות
    מכניסים את השוקיים לכלי, ויוצקים את המרינדה לתוך הכלי עם השוקיים.
  • שלב 4

    0 דקות
    מוסיפים את פרוסות המנגו והחמוציות לכלי, ומשרים במשך לילה במקרר.
  • שלב 5

    0 דקות
    במהלך ההשריה הופכים את השוקיים מדי פעם, בכדי שהמרינדה תכסה את השוקיים מכל הצדדים.
  • שלב 6

    0 דקות
    מוציאים את הכלי מהמקרר, ומשאירים מחוץ למקרר במשך כשעתיים, עד שהשוקיים יהיו בטמפרטורת החדר. מניחים את השוקיים בתבנית, ומניחים בין השוקיים את פרוסות המנגו ואת החמוציות. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום, ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.
  • שלב 7

    0 דקות
    אופים את השוקיים במשך כ-120 דקות (שעתיים).
  • שלב 8

    0 דקות
    לאחר שעתיים הופכים את השוקיים ואופים 30 דקות נוספות.
  • שלב 9

    0 דקות
    מורידים את רדיד האלומיניום, וממשיכים לאפות במשך עשר דקות.
  • שלב 10

    0 דקות
    לאחר ששוקי העוף קיבלו צבע זהוב, משאירים אותן בתנור חם וכבוי במשך כחצי שעה נוספת לפחות, על מנת שתהליך הקירור יהיה איטי ושהרוטב יתקרמל, יידבק לעוף ויצפה אותו.
  • שלב 11

    0 דקות
    קולים את הפיסטוק במחבת עם ציפוי נון סטיק, ומפזרים על העוף לפני ההגשה. בתיאבון!
כרעי עוף צלויים עם מנגו, חמוציות ופיסטוקים

שלב 1 מתוך 11

מנקים את שאריות הנוצות מהשוקיים, שוטפים אותן ומסננים.

כרעי עוף צלויים עם מנגו, חמוציות ופיסטוקים

שלב 2 מתוך 11

מוסיפים לקערית את חומרי המרינדה (החל מהיין ועד לשמן - כולל) ומערבבים היטב.

כרעי עוף צלויים עם מנגו, חמוציות ופיסטוקים

שלב 3 מתוך 11

מכניסים את השוקיים לכלי, ויוצקים את המרינדה לתוך הכלי עם השוקיים.

כרעי עוף צלויים עם מנגו, חמוציות ופיסטוקים

שלב 4 מתוך 11

מוסיפים את פרוסות המנגו והחמוציות לכלי, ומשרים במשך לילה במקרר.

כרעי עוף צלויים עם מנגו, חמוציות ופיסטוקים

שלב 5 מתוך 11

במהלך ההשריה הופכים את השוקיים מדי פעם, בכדי שהמרינדה תכסה את השוקיים מכל הצדדים.

כרעי עוף צלויים עם מנגו, חמוציות ופיסטוקים

שלב 6 מתוך 11

מוציאים את הכלי מהמקרר, ומשאירים מחוץ למקרר במשך כשעתיים, עד שהשוקיים יהיו בטמפרטורת החדר. מניחים את השוקיים בתבנית, ומניחים בין השוקיים את פרוסות המנגו ואת החמוציות. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום, ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.

כרעי עוף צלויים עם מנגו, חמוציות ופיסטוקים

שלב 7 מתוך 11

אופים את השוקיים במשך כ-120 דקות (שעתיים).

כרעי עוף צלויים עם מנגו, חמוציות ופיסטוקים

שלב 8 מתוך 11

לאחר שעתיים הופכים את השוקיים ואופים 30 דקות נוספות.

כרעי עוף צלויים עם מנגו, חמוציות ופיסטוקים

שלב 9 מתוך 11

מורידים את רדיד האלומיניום, וממשיכים לאפות במשך עשר דקות.

כרעי עוף צלויים עם מנגו, חמוציות ופיסטוקים

שלב 10 מתוך 11

לאחר ששוקי העוף קיבלו צבע זהוב, משאירים אותן בתנור חם וכבוי במשך כחצי שעה נוספת לפחות, על מנת שתהליך הקירור יהיה איטי ושהרוטב יתקרמל, יידבק לעוף ויצפה אותו.

כרעי עוף צלויים עם מנגו, חמוציות ופיסטוקים

שלב 11 מתוך 11

קולים את הפיסטוק במחבת עם ציפוי נון סטיק, ומפזרים על העוף לפני ההגשה. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • עוף
  • חגיגה
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לשבת
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • כרעי עוף עם רצועות פלפלים ובצל

    כרעי עוף עם רצועות פלפלים ובצל

    120 דקות בינוני
  • כרעיים עוף אפויים  עם פירות יבשים ברוטב חמוץ-מתוק

    כרעיים עוף אפויים עם פירות יבשים ברוטב חמוץ-מתוק

    70 דקות בינוני
  • כרעי עוף ותפוחי אדמה במלח גס בתנור

    כרעי עוף ותפוחי אדמה במלח גס בתנור

    140 דקות בינוני
  • כרעי עוף בדבש ורוזמרין

    כרעי עוף בדבש ורוזמרין

    55 דקות קל

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים