המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכניס לקערה את הקמח שמרים, הסוכר, השמן וכ-2 וחצי כוסות מים.
לערבב היטב ורק לאחר כדקה להוסיף את המלח (זה כדי למנוע מגע ישיר של מלח עם שמרים-הם לא מסתדרים ומגע ביניהם עלול למנוע התפחה ראויה).
להוסיף את המים הנותרים וללוש את החומרים היטב לבצק אחיד ומעט דביק. להימנע מהוספת קמח אלא אם אין ברירה.
להניח להתפחה למשך 60 דקות. ללוש שוב ולשמן מעט את פני הבצק.
להניח להתפחה ל- 60 דקות נוספות. לא לוותר על שתי ההתפחות, זה מה שנותן את הקריספיות והייחודיות של הלחם .
לחלק הבצק ל4 חלקים שווים (או ל 6-8 חלקים שווים- אז יוצא לחם כמנה אישית).
לטבול כל כדור בצק בקערת מים ולהניח על תבנית אפייה, לשטח מעט עם הידיים לצורת עיגול/ מלבן ולאפות בתנור מחומם מראש על אש גבוהה 200 מעלות,למשך 30 דקות. עד הזהבה.
לאחר אפיה, הלחם נדבק לתבנית- זה טוב - זה אומר שיוצאת לנו תחתית קריספית. יש להוציא עם מרבד.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0