דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לחם גרעינים ביתי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לחם גרעינים ביתי

לחם גרעינים ביתי

(0)
100 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
לחם מבצק שמרים קלי קלות עם זרעי פשתן, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת ושומשום.

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
850  גרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם (שקית שלמה)
0.25  כוס
שמן זית או שמן צמחי אחר
2  כפות
סוכר לבן
1  כף
מלח
2.5  כוסות
מים פושרים (500 מ"ל)
0.5  כוס
זרעי פישתן
0.5  כוס
גרעיני חמנייה
0.5  כוס
גרעיני דלעת
0.33  כוס
שומשום
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

100 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מערבבים בקערה קטנה את תערובת הגרעינים: זרעי פשתן, שומשום, גרעיני חמנייה וגרעיני דלעת. משאירים בצד 3 כפות לציפוי הלחם לפני האפייה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה קמח שמרים, סוכר, מלח, מים פושרים, שמן זית ואת תערובת הגרעינים.
  • שלב 3

    12 דקות
    לשים במהירות בינונית למשך 10-12 דקות, עד שמתקבל בצק חלק.
  • שלב 4

    10 דקות
    מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח במשך 10 דקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, מעצבים כל חלק לכיכר בצורה הרצויה ומניחים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מכסים את הבצק במגבת לחה או ניילון נצמד ומשאירים אותו לתפוח במקום חמים במשך כשעתיים.
  • שלב 7

    0 דקות
    מחממים את התנור לחום של 200 מעלות, ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים חמים ליצירת לחות.
  • שלב 8

    0 דקות
    לפני האפייה מברישים מעט מים מעל פני הכיכרות ומפזרים מעל את תערובת הגרעינים שנותרה.
  • שלב 9

    50 דקות
    מורידים את החום בתנור ל-180 מעלות ומכניסים את הלחם לאפייה למשך כ-50 דקות, או עד שהלחם מקבל קרום זהוב.
  • שלב 10

    10 דקות
    מוציאים את הלחם מן התנור, משחררים מהתבנית, מניחים על גבי רשת ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות.
  • שלב 11

    0 דקות
    מוציאים מהתנור ומשאירים על הרשת לצינון.
לחם גרעינים ביתי

שלב 1 מתוך 11

מערבבים בקערה קטנה את תערובת הגרעינים: זרעי פשתן, שומשום, גרעיני חמנייה וגרעיני דלעת. משאירים בצד 3 כפות לציפוי הלחם לפני האפייה.

לחם גרעינים ביתי

שלב 2 מתוך 11

מעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה קמח שמרים, סוכר, מלח, מים פושרים, שמן זית ואת תערובת הגרעינים.

לחם גרעינים ביתי

שלב 3 מתוך 11

לשים במהירות בינונית למשך 10-12 דקות, עד שמתקבל בצק חלק.

לחם גרעינים ביתי

שלב 4 מתוך 11

מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח במשך 10 דקות.

לחם גרעינים ביתי

שלב 5 מתוך 11

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, מעצבים כל חלק לכיכר בצורה הרצויה ומניחים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.

לחם גרעינים ביתי

שלב 6 מתוך 11

מכסים את הבצק במגבת לחה או ניילון נצמד ומשאירים אותו לתפוח במקום חמים במשך כשעתיים.

לחם גרעינים ביתי

שלב 7 מתוך 11

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות, ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים חמים ליצירת לחות.

לחם גרעינים ביתי

שלב 8 מתוך 11

לפני האפייה מברישים מעט מים מעל פני הכיכרות ומפזרים מעל את תערובת הגרעינים שנותרה.

לחם גרעינים ביתי

שלב 9 מתוך 11

מורידים את החום בתנור ל-180 מעלות ומכניסים את הלחם לאפייה למשך כ-50 דקות, או עד שהלחם מקבל קרום זהוב.

לחם גרעינים ביתי

שלב 10 מתוך 11

מוציאים את הלחם מן התנור, משחררים מהתבנית, מניחים על גבי רשת ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות.

לחם גרעינים ביתי

שלב 11 מתוך 11

מוציאים מהתנור ומשאירים על הרשת לצינון.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לחם עם אגוזים

    לחם עם אגוזים

    90 דקות בינוני
  • לחם דוחן וגרעיני חמניות

    לחם דוחן וגרעיני חמניות

    170 דקות בינוני
  • לחם בצורת סלסלה

    לחם בצורת סלסלה

    90 דקות מאתגר
  • לחם זעתר

    לחם זעתר

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים