דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לחם כפרי עם קמח תירס ואגוזים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לחם כפרי עם קמח תירס ואגוזים

לחם כפרי עם קמח תירס ואגוזים

(0)
150 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
לקמח החיטה המלא צורפו הפעם קמח תירס גס ואגוזים, שהוסיפו ללחם פריכות וטעם מעניין. אפשר לגוון בסוגי האגוזים, לפי הטעם ולפי מה שבנמצא

רכיבים

מנות 16

המתכון הזה נוצר עבור 16 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
3.5  כוסות
קמח חיטה מלא
1.5  כוסות
קמח לבן לחם לבן, או מעט יותר
2  כפיות
גלוטן לא הכרחי
1  כוס
קמח תירס טחון גס
1  כף
מלח
1.5  כפות
שמרים יבשים יבשים
100  גרם
אגוזי מלך או פקאן
3  כפות
דבש או סוכר חום
50  גרם
חמאה רכה
2  כוסות
מים פושרים
1  כף
קורנפלור גס, לציפוי
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

150 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מנפים לקערה את הקמח המלא, כוס וחצי מהקמח הלבן, ואת הגלוטן. מוסיפים את קמח התירס והמלח ומערבבים. מוסיפים את השמרים ואת האגוזים ומערבבים.
  • שלב 2

    0 דקות
    יוצרים גומה בקמח ושמים בה את הדבש ואת החמאה. מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים ליצירת בצק אחיד.
  • שלב 3

    0 דקות
    לשים את הבצק על משטח מקומח קלות במשך 10 דקות עד שהוא רך וגמיש. אם הבצק דביק מדי ללישה נוחה, מוסיפים עוד מעט קמח לבן.
  • שלב 4

    0 דקות
    מגלגלים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד שהוא הכפיל את נפחו, כ-90-60 דקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    מוציאים את האוויר מהבצק ולשים אותו מעט. מחלקים ל-2 חלקים שווים ומעצבים מכל אחד כיכר עגולה ומהודקת.
  • שלב 6

    0 דקות
    מניחים את הכיכרות על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון או במגבת יבשה ומשהים לתפיחה עד שהבצק הכפיל שוב את נפחו, כ-45 דקות.
  • שלב 7

    0 דקות
    מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות), ומניחים על קרקעיתו תבנית ריקה. לפני הכנסת הכיכרות לתנור, יוצקים כוס מים לתבנית הריקה שהתחממה, ליצירת אדים.
  • שלב 8

    0 דקות
    מרססים את הכיכרות במים ממרסס ידני ומפזרים עליהן מעט קמח תירס גס.
  • שלב 9

    0 דקות
    בסכין חדה מאוד חורצים בכל כיכר 4-3 חריצים.
  • שלב 10

    0 דקות
    אופים כ-15 דקות בחום גבוה.
  • שלב 11

    0 דקות
    מנמיכים את חום התנור לבינוני-גבוה (190 מעלות) וממשיכים לאפות עוד כ-35-30 דקות, או עד שהכיכרות השחימו וקרומן התקשה.
  • שלב 12

    0 דקות
    מוציאים את הכיכרות מהתנור ומשאירים אותן לצינון על רשת.
לחם כפרי עם קמח תירס ואגוזים

שלב 1 מתוך 12

מנפים לקערה את הקמח המלא, כוס וחצי מהקמח הלבן, ואת הגלוטן. מוסיפים את קמח התירס והמלח ומערבבים. מוסיפים את השמרים ואת האגוזים ומערבבים.

לחם כפרי עם קמח תירס ואגוזים

שלב 2 מתוך 12

יוצרים גומה בקמח ושמים בה את הדבש ואת החמאה. מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים ליצירת בצק אחיד.

לחם כפרי עם קמח תירס ואגוזים

שלב 3 מתוך 12

לשים את הבצק על משטח מקומח קלות במשך 10 דקות עד שהוא רך וגמיש. אם הבצק דביק מדי ללישה נוחה, מוסיפים עוד מעט קמח לבן.

לחם כפרי עם קמח תירס ואגוזים

שלב 4 מתוך 12

מגלגלים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד שהוא הכפיל את נפחו, כ-90-60 דקות.

לחם כפרי עם קמח תירס ואגוזים

שלב 5 מתוך 12

מוציאים את האוויר מהבצק ולשים אותו מעט. מחלקים ל-2 חלקים שווים ומעצבים מכל אחד כיכר עגולה ומהודקת.

לחם כפרי עם קמח תירס ואגוזים

שלב 6 מתוך 12

מניחים את הכיכרות על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון או במגבת יבשה ומשהים לתפיחה עד שהבצק הכפיל שוב את נפחו, כ-45 דקות.

לחם כפרי עם קמח תירס ואגוזים

שלב 7 מתוך 12

מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות), ומניחים על קרקעיתו תבנית ריקה. לפני הכנסת הכיכרות לתנור, יוצקים כוס מים לתבנית הריקה שהתחממה, ליצירת אדים.

לחם כפרי עם קמח תירס ואגוזים

שלב 8 מתוך 12

מרססים את הכיכרות במים ממרסס ידני ומפזרים עליהן מעט קמח תירס גס.

לחם כפרי עם קמח תירס ואגוזים

שלב 9 מתוך 12

בסכין חדה מאוד חורצים בכל כיכר 4-3 חריצים.

לחם כפרי עם קמח תירס ואגוזים

שלב 10 מתוך 12

אופים כ-15 דקות בחום גבוה.

לחם כפרי עם קמח תירס ואגוזים

שלב 11 מתוך 12

מנמיכים את חום התנור לבינוני-גבוה (190 מעלות) וממשיכים לאפות עוד כ-35-30 דקות, או עד שהכיכרות השחימו וקרומן התקשה.

לחם כפרי עם קמח תירס ואגוזים

שלב 12 מתוך 12

מוציאים את הכיכרות מהתנור ומשאירים אותן לצינון על רשת.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ללא ביצים
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אחר הצהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לחם עם אגוזים

    לחם עם אגוזים

    90 דקות בינוני
  • לחם דוחן וגרעיני חמניות

    לחם דוחן וגרעיני חמניות

    170 דקות בינוני
  • לחם בצורת סלסלה

    לחם בצורת סלסלה

    90 דקות מאתגר
  • לחם זעתר

    לחם זעתר

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים