דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לחם פרנה ממולא בגבינת מוצרלה ופסטו
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לחם פרנה ממולא בגבינת מוצרלה ופסטו

לחם פרנה ממולא בגבינת מוצרלה ופסטו

(0)
120 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ננה ציקבאשוילי
לחם שבתוכו מתחבא פינוק מטורף של גבינת מוצרלה ופסטו טרי

רכיבים

מנות 6

המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
3  כוסות
מים
1  כף
סוכר לבן
1  כף
מלח
0.5  כוס
שמן זית
0.5  קילוגרם
גבינת מוצרלה פרוסה
1  זר
בזיליקום
4  שיני
שום
100  גרם
צנוברים
1.33  כוסות
שמן זית
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

120 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    הכנת הבצק: מניחים את כל החומרים היבשים, מלבד המלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים 10 דקות, עד לקבלת בצק רך ומבריק. מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.
  • שלב 2

    0 דקות
    מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה כשעה עד שעתיים, עד להכפלת הנפח.
  • שלב 3

    0 דקות
    הכנת המלית: שמים במעבד מזון את עלי הבזיליקום, הצנוברים ושיני השום. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומעבדים עד לקבלת ממרח פסטו. מניחים את פרוסות המוצרלה בקערה נפרדת.
  • שלב 4

    0 דקות
    הכנת הלחמים: חובטים בבצק להורדת האוויר, ומחלקים לחמישה עד שישה כדורים. עם ידיים משומנות ועל משטח מקומח, משטחים כל כדור לעובי של 1 ס"מ בערך, מורחים על מחצית אחת ממרח פסטו ומניחים פרוסות מוצרלה מעל. משאירים שוליים של 2 ס"מ מכל צד. מקפלים מעל את הבצק ומהדקים. מפזרים קמח ומניחים בצד להתפחה תחת מגבת.
  • שלב 5

    0 דקות
    לוקחים תבנית אפייה ומניחים בה חלוקי נחל או אבן שמוט. בחום של 220 מעלות אופים כ-20 דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    כשהלחם מכפיל את נפחו, מניחים על גבי חלוקי הנחל או אבן השמוט למשך 10 דקות, או עד שהלחם משחים (אפשר גם לוותר על שימוש בחלוקי נחל או אבן שמוט, ולאפות בתבנית רגילה).
  • שלב 7

    0 דקות
    לצנן ולהגיש. בתיאבון!
לחם פרנה ממולא בגבינת מוצרלה ופסטו

שלב 1 מתוך 7

הכנת הבצק: מניחים את כל החומרים היבשים, מלבד המלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים 10 דקות, עד לקבלת בצק רך ומבריק. מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.

לחם פרנה ממולא בגבינת מוצרלה ופסטו

שלב 2 מתוך 7

מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה כשעה עד שעתיים, עד להכפלת הנפח.

לחם פרנה ממולא בגבינת מוצרלה ופסטו

שלב 3 מתוך 7

הכנת המלית: שמים במעבד מזון את עלי הבזיליקום, הצנוברים ושיני השום. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומעבדים עד לקבלת ממרח פסטו. מניחים את פרוסות המוצרלה בקערה נפרדת.

לחם פרנה ממולא בגבינת מוצרלה ופסטו

שלב 4 מתוך 7

הכנת הלחמים: חובטים בבצק להורדת האוויר, ומחלקים לחמישה עד שישה כדורים. עם ידיים משומנות ועל משטח מקומח, משטחים כל כדור לעובי של 1 ס"מ בערך, מורחים על מחצית אחת ממרח פסטו ומניחים פרוסות מוצרלה מעל. משאירים שוליים של 2 ס"מ מכל צד. מקפלים מעל את הבצק ומהדקים. מפזרים קמח ומניחים בצד להתפחה תחת מגבת.

לחם פרנה ממולא בגבינת מוצרלה ופסטו

שלב 5 מתוך 7

לוקחים תבנית אפייה ומניחים בה חלוקי נחל או אבן שמוט. בחום של 220 מעלות אופים כ-20 דקות.

לחם פרנה ממולא בגבינת מוצרלה ופסטו

שלב 6 מתוך 7

כשהלחם מכפיל את נפחו, מניחים על גבי חלוקי הנחל או אבן השמוט למשך 10 דקות, או עד שהלחם משחים (אפשר גם לוותר על שימוש בחלוקי נחל או אבן שמוט, ולאפות בתבנית רגילה).

לחם פרנה ממולא בגבינת מוצרלה ופסטו

שלב 7 מתוך 7

לצנן ולהגיש. בתיאבון!

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • ברוקולי מטוגן בפרורי לחם

    ברוקולי מטוגן בפרורי לחם

    90 דקות קל
  • תפו"א מוקרמים ברוטב חרדל ופירורי לחם

    תפו"א מוקרמים ברוטב חרדל ופירורי לחם

    90 דקות בינוני
  • לחם דוחן וגרעיני חמניות

    לחם דוחן וגרעיני חמניות

    170 דקות בינוני
  • לחם עם אגוזים

    לחם עם אגוזים

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים