דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לחם פרנה ממולא בגבינת פטה וחצילים מטוגנים
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לחם פרנה ממולא בגבינת פטה וחצילים מטוגנים

לחם פרנה ממולא בגבינת פטה וחצילים מטוגנים

(0)
100 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: סימונה
לחגיגות שוות או סתם ככה לפינוק של ארוחת ערב. לחם מפנק שנאפה על אבן עם מילוי ים תיכוני

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
3  כוסות
מים פושרים
1  כף
סוכר לבן
1  כף
מלח
0.5  כוס
שמן זית
400  גרם
גבינת פטה / בולגרית
2 
חלמון
6 
פנים של חציל גדולים
0  לפי הטעם
מלח לפי הטעם
3  כפות
שמן קנולה לטיגון
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

100 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    שמים את כל החומרים מלבד המים והמלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים כעשר דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.
  • שלב 3

    0 דקות
    מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה עד להכפלת הנפח.
  • שלב 4

    0 דקות
    לאחר התפחה לדפוק על הבצק ולהמתין כחצי שעה להתפחה נוספת.
  • שלב 5

    0 דקות
    פורסים את הגבינה ל-6 פרוסות רחבות.
  • שלב 6

    0 דקות
    לפרוס את החצילים לרוחב. להשרות במים עם כף מלח למשך חצי שעה. לסנן וליבש.
  • שלב 7

    0 דקות
    לטגן בשמן ולהניח בנייר סופג לצינון. הכנת הלחמים:
  • שלב 8

    0 דקות
    חובטים בבצק להורדת אוויר ומחלקים לחמישה עד שישה כדורים.
  • שלב 9

    0 דקות
    עם ידיים משומנות ועל משטח מקומח משטחים כל כדור לעובי של 1 ס"מ לערך, מניחים על מחצית אחת כמות נדיבה של חצילים ופרוסת גבינת פטה מעל. משאירים שוליים של 2 ס"מ מכל צד.
  • שלב 10

    0 דקות
    מקפלים מעל את הבצק ומהדקים. מפזרים קמח ומניחים בצד להתפחה תחת מגבת.
  • שלב 11

    0 דקות
    להניח בתבנית אפייה חלוקי נחל או אבן שמוט.
  • שלב 12

    0 דקות
    לחמם בתנור כעשרים דקות בחום של 220 מעלות.
  • שלב 13

    0 דקות
    כשהלחם מכפיל את נפחו להניח על גבי חלוקי הנחל או על אבן השמוט למשך כ-10 דקות או עד שהלחם משחים.
לחם פרנה ממולא בגבינת פטה וחצילים מטוגנים

שלב 1 מתוך 13

שמים את כל החומרים מלבד המים והמלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים כעשר דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק.

לחם פרנה ממולא בגבינת פטה וחצילים מטוגנים

שלב 2 מתוך 13

מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.

לחם פרנה ממולא בגבינת פטה וחצילים מטוגנים

שלב 3 מתוך 13

מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה עד להכפלת הנפח.

לחם פרנה ממולא בגבינת פטה וחצילים מטוגנים

שלב 4 מתוך 13

לאחר התפחה לדפוק על הבצק ולהמתין כחצי שעה להתפחה נוספת.

לחם פרנה ממולא בגבינת פטה וחצילים מטוגנים

שלב 5 מתוך 13

פורסים את הגבינה ל-6 פרוסות רחבות.

לחם פרנה ממולא בגבינת פטה וחצילים מטוגנים

שלב 6 מתוך 13

לפרוס את החצילים לרוחב. להשרות במים עם כף מלח למשך חצי שעה. לסנן וליבש.

לחם פרנה ממולא בגבינת פטה וחצילים מטוגנים

שלב 7 מתוך 13

לטגן בשמן ולהניח בנייר סופג לצינון. הכנת הלחמים:

לחם פרנה ממולא בגבינת פטה וחצילים מטוגנים

שלב 8 מתוך 13

חובטים בבצק להורדת אוויר ומחלקים לחמישה עד שישה כדורים.

לחם פרנה ממולא בגבינת פטה וחצילים מטוגנים

שלב 9 מתוך 13

עם ידיים משומנות ועל משטח מקומח משטחים כל כדור לעובי של 1 ס"מ לערך, מניחים על מחצית אחת כמות נדיבה של חצילים ופרוסת גבינת פטה מעל. משאירים שוליים של 2 ס"מ מכל צד.

לחם פרנה ממולא בגבינת פטה וחצילים מטוגנים

שלב 10 מתוך 13

מקפלים מעל את הבצק ומהדקים. מפזרים קמח ומניחים בצד להתפחה תחת מגבת.

לחם פרנה ממולא בגבינת פטה וחצילים מטוגנים

שלב 11 מתוך 13

להניח בתבנית אפייה חלוקי נחל או אבן שמוט.

לחם פרנה ממולא בגבינת פטה וחצילים מטוגנים

שלב 12 מתוך 13

לחמם בתנור כעשרים דקות בחום של 220 מעלות.

לחם פרנה ממולא בגבינת פטה וחצילים מטוגנים

שלב 13 מתוך 13

כשהלחם מכפיל את נפחו להניח על גבי חלוקי הנחל או על אבן השמוט למשך כ-10 דקות או עד שהלחם משחים.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לחם עם אגוזים

    לחם עם אגוזים

    90 דקות בינוני
  • לחם דוחן וגרעיני חמניות

    לחם דוחן וגרעיני חמניות

    170 דקות בינוני
  • לחם בצורת סלסלה

    לחם בצורת סלסלה

    90 דקות מאתגר
  • לחם זעתר

    לחם זעתר

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים