שלום אורח, התחבר
שלח מתכון לחבר
פרטי השולח
פרטי הנמען
לחם קופים מיקס קליק

לחם קופים מיקס קליק

תאריך פרסום: 14/2/2016
דרוג הגולשים:
ליהי עראסי
את לחם הקופים הזה מגישים עם תה חם, למביני עניין :)
זמן הכנה:

90 דקות

דרגת קושי:

קשה

כמות סועדים:

8

מצרכים

בצק:
500 גרם קמח שמרים
90 גרם סוכר
2 ביצים
100 מ"ל שמנת מתוקה
10 גרם מלח
120 גרם חמאה רכה

מילוי וציפוי העוגה:
2-3 חבילות מיקס קליק או טבלאות שוקולד לבחירה.
50 גרם חמאה רכה לשימון התבנית.
כוס סוכר מעורבב עם כפית קינמון לציפוי התבנית.

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:
• שמים במיקסר את כל המרכיבים פרט לחמאה ולשים 6 דקות.
• מטמיעים פיסות חמאה רכה עד שהיא נבלעת בבצק.
• מגבירים את מהירות המיקסר למקסימום ולשים כ-2 דקות נוספות עד שהבצק מתנתק מדפנות ובסיס הקערה.
• מתפיחים בטמפ’ חדר. בצק זה שמן יחסית ולא ניתן לצפות לתפיחה משמעותית - 80% התפחה זה בסדר גמור.

מכינים תבנית:
• משמנים בנדיבות רבה בעזרת מברשת שערות תבנית קוגלהוף או כל תבנית אחרת בעלת ארובה. רצוי לשמן בנדיבות יתרה באזור הארובה, שם יש לבצק נטייה להידבק.
• שופכים לתבנית את כוס הסוכר עם הקינמון ומטים את התבנית לכל צד, כך שהסוכר יצפה את כל דפנותיה כולל הארובה.
• מחלקים את הבצק לכ-50 כדורים, משטחים וממלאים כל כדור בכמה כדורי קליק או מטבעות שוקולד סוגרים לכדור.
• מניחים בתבנית את הכדורים במרווחים קטנים, מכוסה בניילון נצמד רופף ומתפיחים שוב, כמעט עד שמכפיל את הנפח.
• אופים כ-35 דקות עד הזהבה.
• מצננים מס דקות והופכים על צלחת הגשה.


אהבתם? יש לכם מה לשפר? יש לכם שאלה לבשלנית שלנו?

נשמח אם תשתפו אותנו

פרפקטו רטבים
עוד מתכונים של ליהי עראסי

עוד מתכונים של ליהי עראסי