-
שלב 1
0 דקות
הכנת הבצק: שמים קמח, מלח וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה, ומערבלים קלות.
-
שלב 2
8 דקות
מוסיפים ביצה וקוביות חמאה, ולשים עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים חלב בהדרגה תוך כדי לישה, וממשיכים ללוש עוד 10-8 דקות, עד לקבלת בצק רך וחלק שנפרד מדפנות הקערה.
-
שלב 3
0 דקות
מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, ומורחים אותו במעט שמן. מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי-שעתיים, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
-
שלב 4
0 דקות
מעצבים וממלאים: מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומשטחים ידנית לעיגול בקוטר כ-25 ס"מ ועובי 1 ס"מ. חותכים את הבצק בסכין, או בגלגלת פיצה לקבלת כ-60 ריבועים קטנים. הריבועים בשוליים יהיו קטנים יותר, וזה בסדר.
-
שלב 5
2 דקות
משמנים את התבנית (תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ) בחמאה רכה בנדיבות.
-
שלב 6
0 דקות
מערבבים סוכר חום וקינמון בקערית.
-
שלב 7
0 דקות
מגלגלים כל ריבוע בצק לכדור קטן. משטחים את הכדור בכף היד, וטומנים במרכזו מטבע שוקולד או מעט שוקולד קצוץ. אוספים את השוליים, סוגרים ומגלגלים לכדור.
-
שלב 8
0 דקות
טובלים כל כדור בחמאה מומסת, ומאפשרים לעודפי החמאה לטפטף חזרה לקערית. מגלגלים בסוכר החום והקינמון, ומניחים בתבנית. מסדרים את כדורי הבצק שורות-שורות בתבנית ומוודאים שהשורה האחרונה אחידה בגובהה.
-
שלב 9
0 דקות
מתפיחים ואופים: מכסים את התבנית בניילון נצמד, ומתפיחים כשעה.
-
שלב 10
0 דקות
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
שלב 11
30 דקות
מסירים את הניילון הנצמד ואופים 35-30 דקות, או עד שהמאפה מתייצב בחלקו העליון ומוכן גם בחלקו הפנימי.
-
שלב 12
0 דקות
מוציאים מהתנור ומצננים כ-5 דק'. הופכים בזהירות על גבי צלחת הגשה.
-
שלב 13
0 דקות
העוגה במיטבה ביום הכנתה וטעימה במיוחד כשהיא חמימה. אפשר להקפיא ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.
בתיאבון!
כתוב ביקורת