דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
לחם תיקו
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. לחם תיקו

לחם תיקו

(0)
180 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: מערכת בישולים
מתקבל לחם מלא, דחוס, שחום וטעים, שנשמר אפילו ארבעה ימים. ליתר ביטחון, יש בלחם הזה תעודת ביטוח: למרות שיש בו שמרים, משתמשים גם בקמח תופח

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
1  כוס
קמח תופח אסם 1 ק"ג
1  כוס
קמח חיטה מלא לא תופח
1  כוס
זרעי פישתן או תערובת פישתן, שומשום וקצח
1  כוס
מים פושרים
1 
ביצה
1  כף
מלח
1  כף
סוכר לבן
0.5  חבילה
שמרים יבשים
0.5  כוס
קמח תופח אסם 1 ק"ג או קמח מלא
2  כפות
שמן קנולה
1 
ביצה טרופה
1  כף
שומשום
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

180 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מערבבים ולשים היטב את כל חומרי הבצק בקערה. מתקבל בצק דביק ורטוב.
  • שלב 2

    0 דקות
    מעבירים למשטח מקומח ולשים 5 דקות. במהלך הלישה הבצק "ישתה" עוד כחצי כוס קמח (אפשר להשתמש בלבן או מלא, מה שמעדיפים).
  • שלב 3

    0 דקות
    מגלגלים לכדור ומעבירים לקערה עם שתי כפות שמן. מגלגלים בשמן ומתפיחים 60 דקות.
  • שלב 4

    0 דקות
    לשים את הבצק שוב ואז מגלגלים לנקניק, ומניחים בתבנית אינגליש קייק מאורכת המרופדת בנייר אפייה. מתפיחים 30 דקות.
  • שלב 5

    0 דקות
    אם רוצים קרום רך ומבריק, מברישים בביצה וזורים שומשום. אם רוצים קרום פריך, מברישים במים. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, 60 דקות.
  • שלב 6

    0 דקות
    לפני הפריסה נותנים ללחם לנוח לפחות 10 דקות.
לחם תיקו

שלב 1 מתוך 6

מערבבים ולשים היטב את כל חומרי הבצק בקערה. מתקבל בצק דביק ורטוב.

לחם תיקו

שלב 2 מתוך 6

מעבירים למשטח מקומח ולשים 5 דקות. במהלך הלישה הבצק "ישתה" עוד כחצי כוס קמח (אפשר להשתמש בלבן או מלא, מה שמעדיפים).

לחם תיקו

שלב 3 מתוך 6

מגלגלים לכדור ומעבירים לקערה עם שתי כפות שמן. מגלגלים בשמן ומתפיחים 60 דקות.

לחם תיקו

שלב 4 מתוך 6

לשים את הבצק שוב ואז מגלגלים לנקניק, ומניחים בתבנית אינגליש קייק מאורכת המרופדת בנייר אפייה. מתפיחים 30 דקות.

לחם תיקו

שלב 5 מתוך 6

אם רוצים קרום רך ומבריק, מברישים בביצה וזורים שומשום. אם רוצים קרום פריך, מברישים במים. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות, 60 דקות.

לחם תיקו

שלב 6 מתוך 6

לפני הפריסה נותנים ללחם לנוח לפחות 10 דקות.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מקור החלבון
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • לחם עם אגוזים

    לחם עם אגוזים

    90 דקות בינוני
  • לחם דוחן וגרעיני חמניות

    לחם דוחן וגרעיני חמניות

    170 דקות בינוני
  • לחם בצורת סלסלה

    לחם בצורת סלסלה

    90 דקות מאתגר
  • לחם זעתר

    לחם זעתר

    90 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים