דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מאפה פסטו וגבינות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מאפה פסטו וגבינות

מאפה פסטו וגבינות

(0)
70 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: אלונה זוהר
למאפה הזה יש את כל מה שצריך כדי שיהיה טעים. השאר תלוי בכם.

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
300  גרם
בזיליקום (3 אריזות פלסטיק).
10  שיני
שום
1  כוס
גבינת פרמזן מגוררת מגורדת (200 גרם)
5  כפות
צנוברים
0.5  כוס
שמן זית (50 גרם)
0.67  כפית
מלח
1  כפית
פלפל
2  כפות
מיץ לימון
1  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
1 
ביצה
3  כפות
סוכר לבן
1  כף
מלח
4  כפות
שמן זית
2  כפות
רוטב פסטו
700  מיליליטר
מים
6 
עגבניות מיובשות
0.75  כוס
רוטב פסטו
100  גרם
גבינת פרמזן מגוררת מגורדת
2  כפות
שמן זית
0  לפי הטעם
גרעיני חמנייה או דלעת או שניהם
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

70 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    מכניסים את כל הרכיבים למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם של משחה.
  • שלב 2

    0 דקות
    אם הפסטו סמיך מידי, ניתן להוסיף עוד שמן זית.
  • שלב 3

    0 דקות
    מכניסים את הפסטו לצנצנת ושומרים במקרר.
  • שלב 4

    0 דקות
    מכניסים לקערת מיקסר את כל רכיבי הבצק ומעבדים בעזרת וו לישה כ-5 דק'. מניחים את הבצק במקום חמים ומכסים במגבת להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה).
  • שלב 5

    0 דקות
    בעזרת מערוך, על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לצורה מלבנית בעובי של 1 סמ.
  • שלב 6

    0 דקות
    מורחים את הבצק ברוטב הפסטו ומפזרים מעליו בנדיבות גבינת פרמזן. מעל גבינת הפרמזן מפזרים עגבניות מיובשות. יש להשאיר שוליים נקיים של 1-2 ס"מ בכל הקצוות (ללא מילוי).
  • שלב 7

    0 דקות
    מתחילים לגלגל את הבצק מהצד הקרוב אלינו כלפי מעלה, עד שמקבלים רולדה ארוכה.
  • שלב 8

    0 דקות
    בעזרת סכין חדה חותכים את הרולדה באמצע, כך שנקבל 2 חלקים עם מילוי חשוף (כמו בעוגת קרנץ').
  • שלב 9

    0 דקות
    קולעים את שני החלקים לצמה ומניחים בתבנית אפייה משומנת עם חור באמצע.
  • שלב 10

    0 דקות
    מתפיחים את המאפה במקום חמים, עד להכפלת נפחה (כשעה).
  • שלב 11

    0 דקות
    מברישים את המאפה בשמן זית ומפזרים גרעיני חמנייה/דלעת.
  • שלב 12

    30 דקות
    מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות רצוי בחלק התחתון של התנור. אופים כ-30 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.
מאפה פסטו וגבינות

שלב 1 מתוך 12

מכניסים את כל הרכיבים למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם של משחה.

מאפה פסטו וגבינות

שלב 2 מתוך 12

אם הפסטו סמיך מידי, ניתן להוסיף עוד שמן זית.

מאפה פסטו וגבינות

שלב 3 מתוך 12

מכניסים את הפסטו לצנצנת ושומרים במקרר.

מאפה פסטו וגבינות

שלב 4 מתוך 12

מכניסים לקערת מיקסר את כל רכיבי הבצק ומעבדים בעזרת וו לישה כ-5 דק'. מניחים את הבצק במקום חמים ומכסים במגבת להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה).

מאפה פסטו וגבינות

שלב 5 מתוך 12

בעזרת מערוך, על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לצורה מלבנית בעובי של 1 סמ.

מאפה פסטו וגבינות

שלב 6 מתוך 12

מורחים את הבצק ברוטב הפסטו ומפזרים מעליו בנדיבות גבינת פרמזן. מעל גבינת הפרמזן מפזרים עגבניות מיובשות. יש להשאיר שוליים נקיים של 1-2 ס"מ בכל הקצוות (ללא מילוי).

מאפה פסטו וגבינות

שלב 7 מתוך 12

מתחילים לגלגל את הבצק מהצד הקרוב אלינו כלפי מעלה, עד שמקבלים רולדה ארוכה.

מאפה פסטו וגבינות

שלב 8 מתוך 12

בעזרת סכין חדה חותכים את הרולדה באמצע, כך שנקבל 2 חלקים עם מילוי חשוף (כמו בעוגת קרנץ').

מאפה פסטו וגבינות

שלב 9 מתוך 12

קולעים את שני החלקים לצמה ומניחים בתבנית אפייה משומנת עם חור באמצע.

מאפה פסטו וגבינות

שלב 10 מתוך 12

מתפיחים את המאפה במקום חמים, עד להכפלת נפחה (כשעה).

מאפה פסטו וגבינות

שלב 11 מתוך 12

מברישים את המאפה בשמן זית ומפזרים גרעיני חמנייה/דלעת.

מאפה פסטו וגבינות

שלב 12 מתוך 12

מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות רצוי בחלק התחתון של התנור. אופים כ-30 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • הקאדה של אופירה - מאפה ממולא גבינות

    הקאדה של אופירה - מאפה ממולא גבינות

    80 דקות קל
  • לחמעג'ון - מאפה בשר

    לחמעג'ון - מאפה בשר

    120 דקות בינוני
  • מאפה גבינה ופטריות מקמח מלא

    מאפה גבינה ופטריות מקמח מלא

    90 דקות בינוני
  • מאפה בלינצ'ס גבינות ואספרגוס בשמנת

    מאפה בלינצ'ס גבינות ואספרגוס בשמנת

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים