דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מאפה שבלול ממולא בתרד ופטריות
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מאפה שבלול ממולא בתרד ופטריות

מאפה שבלול ממולא בתרד ופטריות

(0)
60 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ירון צחר
מאפה מפנק ומלא טעמים רעננים ומנחמים

רכיבים

מנות 4

המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
0.5  קילוגרם
קמח שמרים אסם 1 ק"ג אסם
0.5  כף
מלח
0.5  כף
סוכר לבן
0.25  כוס
שמן זית
1.25  כוסות
מים פושרים
1 
ביצה
1  כף
שומשום
1  כף
קצח
3 
בצל
1  חבילה
פטריות שמפיניון פרוסות
1 
תפוח אדמה בינוני ומבושל
1  קורט
פלפל שחור
1  חבילה
תרד
200  גרם
גבינת פטה / בולגרית
100  גרם
גבינה צהובה מגוררת
1 
ביצה
3  שיני
שום כתושות
1  קורט
מלח
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

60 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    הכנת מלית הפטריות: קוצצים דק את הבצלים. מוסיפים למחבת עם שמן, ומטגנים עד הזהבה.
  • שלב 2

    0 דקות
    מוסיפים למחבת את פרוסות הפטריות ותפוח האדמה המעוך. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.
  • שלב 3

    0 דקות
    הכנת מלית התרד: לשטוף את התרד ולקצוץ אותו. להוסיף את התרד הקצוץ לסיר עם מים רותחים. לבשל במשך כ- 5 דקות. להוריד את הסיר מהכיריים ולסנן את המים. לסחוט את התרד.
  • שלב 4

    0 דקות
    להכניס לקערה את התרד, הביצה, השום הכתוש והגבינות. לתבל במלח ופלפל שחור. לערבב היטב.
  • שלב 5

    0 דקות
    הכנת הבצק: מוסיפים לקערת מערבל מזון את מרכיבי הבצק. לשים במערבל עם וו לישה במשך כ- 7 דקות. כשהבצק אחיד ונוח, משמנים אותו, ומעבירים לקערה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מכסים במגבת להתפחה מלאה במשך כ-60 דקות
  • שלב 7

    0 דקות
    כשהבצק תפח, מחלקים אותו ל- 2 חלקים. לשים כל חלק ויוצרים כדור. מניחים את הכדורים מכוסים במשך כעשר דקות.
  • שלב 8

    0 דקות
    על משטח עבודה מקומח, מרדדים כדור בצק אחד לעובי של כחצי סנטימטר. קורצים עיגולים עם ספל. ממלאים במלית הפטריות ומקפלים לחצי. כך עושים עם כדור הבצק השני. ממלאים במילית התרד.
  • שלב 9

    0 דקות
    אופן ההרכבה: משמנים תבנית אפייה. מניחים את הצק הממולא בפטריות מסביב למסגרת התבנית. בחלק הפנימי של התבנית מניחים את הבצק הממולא בתרד. כך מתקבל שבלול שממלא את התבנית.
  • שלב 10

    0 דקות
    מורחים את הבצק בביצה טרופה. מפזרים קצח ושומשום.
  • שלב 11

    0 דקות
    מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 200 מעלות, עד הזהבה.
מאפה שבלול ממולא בתרד ופטריות

שלב 1 מתוך 11

הכנת מלית הפטריות: קוצצים דק את הבצלים. מוסיפים למחבת עם שמן, ומטגנים עד הזהבה.

מאפה שבלול ממולא בתרד ופטריות

שלב 2 מתוך 11

מוסיפים למחבת את פרוסות הפטריות ותפוח האדמה המעוך. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.

מאפה שבלול ממולא בתרד ופטריות

שלב 3 מתוך 11

הכנת מלית התרד: לשטוף את התרד ולקצוץ אותו. להוסיף את התרד הקצוץ לסיר עם מים רותחים. לבשל במשך כ- 5 דקות. להוריד את הסיר מהכיריים ולסנן את המים. לסחוט את התרד.

מאפה שבלול ממולא בתרד ופטריות

שלב 4 מתוך 11

להכניס לקערה את התרד, הביצה, השום הכתוש והגבינות. לתבל במלח ופלפל שחור. לערבב היטב.

מאפה שבלול ממולא בתרד ופטריות

שלב 5 מתוך 11

הכנת הבצק: מוסיפים לקערת מערבל מזון את מרכיבי הבצק. לשים במערבל עם וו לישה במשך כ- 7 דקות. כשהבצק אחיד ונוח, משמנים אותו, ומעבירים לקערה.

מאפה שבלול ממולא בתרד ופטריות

שלב 6 מתוך 11

מכסים במגבת להתפחה מלאה במשך כ-60 דקות

מאפה שבלול ממולא בתרד ופטריות

שלב 7 מתוך 11

כשהבצק תפח, מחלקים אותו ל- 2 חלקים. לשים כל חלק ויוצרים כדור. מניחים את הכדורים מכוסים במשך כעשר דקות.

מאפה שבלול ממולא בתרד ופטריות

שלב 8 מתוך 11

על משטח עבודה מקומח, מרדדים כדור בצק אחד לעובי של כחצי סנטימטר. קורצים עיגולים עם ספל. ממלאים במלית הפטריות ומקפלים לחצי. כך עושים עם כדור הבצק השני. ממלאים במילית התרד.

מאפה שבלול ממולא בתרד ופטריות

שלב 9 מתוך 11

אופן ההרכבה: משמנים תבנית אפייה. מניחים את הצק הממולא בפטריות מסביב למסגרת התבנית. בחלק הפנימי של התבנית מניחים את הבצק הממולא בתרד. כך מתקבל שבלול שממלא את התבנית.

מאפה שבלול ממולא בתרד ופטריות

שלב 10 מתוך 11

מורחים את הבצק בביצה טרופה. מפזרים קצח ושומשום.

מאפה שבלול ממולא בתרד ופטריות

שלב 11 מתוך 11

מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 200 מעלות, עד הזהבה.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • חטיף
  • בראנץ'
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • ארוחת בוקר
  • מנה עיקרית
  • אחר הצהריים
  • מקור החלבון
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • הקאדה של אופירה - מאפה ממולא גבינות

    הקאדה של אופירה - מאפה ממולא גבינות

    80 דקות קל
  • לחמעג'ון - מאפה בשר

    לחמעג'ון - מאפה בשר

    120 דקות בינוני
  • מאפה גבינה ופטריות מקמח מלא

    מאפה גבינה ופטריות מקמח מלא

    90 דקות בינוני
  • מאפה בלינצ'ס גבינות ואספרגוס בשמנת

    מאפה בלינצ'ס גבינות ואספרגוס בשמנת

    60 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים