דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
מוסקה חצילים ובשר-תפוחי אדמה
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. מוסקה חצילים ובשר-תפוחי אדמה

מוסקה חצילים ובשר-תפוחי אדמה

(2)
70 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: פאולין שובל
שכבות של חצילים, תפוחי אדמה, בשר בקר קצוץ ורוטב עגבניות ובשכבה העליונה - רוטב בשמל ששומר את המוסקה עסיסית ויפה

רכיבים

מנות 8

המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2 
חציל
10  כפות
שמן קנולה
4 
תפוח אדמה בינוניים
1 
בצלים גדול, קצוץ
4  שיני
שום קצוצות
500  גרם
בשר בקר קצוץ או טחון
100  גרם
רסק עגבניות
2 
ביצים טרופות
0  לפי הטעם
מלח לפי הטעם
0.5  כפית
כמון טחון
0.5  כפית
אורגנו
0.25 
פלפלים, צ'ילי חריף, ירוק, משומר, תרמילים, למעט זרעים, מוצקים ונוזלים
1 
ביצים
1 
חלמון
50  גרם
מרגרינה
3  כפות
קמח לבן
1.5  כוסות
מים
1  כפית
מרק עוף אמיתי ר.טבעיים
0.25  כפית
מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט
0  לפי הטעם
מלח
0  לפי הטעם
פלפל לבן
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

70 דקות
  • שלב 1

    0 דקות
    פורסים את החצילים ולהבריש אותם ב-2 כפות שמן משני הצדדים. לסדר בתבנית ולצלות ולהשחים.
  • שלב 2

    0 דקות
    לבשל את תפוחי אדמה במים מלוחים עד שהם כמעט מוכנים. מצננים ופורסים לפרוסות.
  • שלב 3

    0 דקות
    לחמם שמן בסיר לטגן הבצל והשום, אך לא להשחים, מוציאים ושומרים בצד. לאותה מחבת להוסיף השמן והבשר הטחון ולטגן ולערבב עד שהבשר משנה צבעו ונפרד לפירורים.
  • שלב 4

    0 דקות
    להעביר לקערה, להוסיף רסק עגבניות, ביצים, בצל ושום מטוגנים ששמרנו ותבלינים.
  • שלב 5

    0 דקות
    מכינים רוטב בשמל: להמיס מרגרינה להוסיף קמח ולערבב עד שנספג במרגרינה ומתחיל לבעבע. להוריד מהאש ולהוסיף מים ואבקת מרק עוף. לערבב עד שאין גושים ולבשל תוך בחישה עד להסמכה. מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט טחון.
  • שלב 6

    0 דקות
    מרכיבים מוסקה: לשים בתבנית חצי מכמות החצילים ומעל חצי מכמות תפוחי האדמה, מתבלים במעט מלח ופלפל. מסדרים מעל את תערובת הבשר, מכסים בשכבת תפוחי אדמה וסוגרים בשכבת החצילים. יוצקים מעל את רוטב הבשמל ומיישרים לשכבה אחידה וחלקה.
  • שלב 7

    45 דקות
    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 30-45 דקות, או עד שהבשמל מזהיב ומתייצב.
מוסקה חצילים ובשר-תפוחי אדמה

שלב 1 מתוך 7

פורסים את החצילים ולהבריש אותם ב-2 כפות שמן משני הצדדים. לסדר בתבנית ולצלות ולהשחים.

מוסקה חצילים ובשר-תפוחי אדמה

שלב 2 מתוך 7

לבשל את תפוחי אדמה במים מלוחים עד שהם כמעט מוכנים. מצננים ופורסים לפרוסות.

מוסקה חצילים ובשר-תפוחי אדמה

שלב 3 מתוך 7

לחמם שמן בסיר לטגן הבצל והשום, אך לא להשחים, מוציאים ושומרים בצד. לאותה מחבת להוסיף השמן והבשר הטחון ולטגן ולערבב עד שהבשר משנה צבעו ונפרד לפירורים.

מוסקה חצילים ובשר-תפוחי אדמה

שלב 4 מתוך 7

להעביר לקערה, להוסיף רסק עגבניות, ביצים, בצל ושום מטוגנים ששמרנו ותבלינים.

מוסקה חצילים ובשר-תפוחי אדמה

שלב 5 מתוך 7

מכינים רוטב בשמל: להמיס מרגרינה להוסיף קמח ולערבב עד שנספג במרגרינה ומתחיל לבעבע. להוריד מהאש ולהוסיף מים ואבקת מרק עוף. לערבב עד שאין גושים ולבשל תוך בחישה עד להסמכה. מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט טחון.

מוסקה חצילים ובשר-תפוחי אדמה

שלב 6 מתוך 7

מרכיבים מוסקה: לשים בתבנית חצי מכמות החצילים ומעל חצי מכמות תפוחי האדמה, מתבלים במעט מלח ופלפל. מסדרים מעל את תערובת הבשר, מכסים בשכבת תפוחי אדמה וסוגרים בשכבת החצילים. יוצקים מעל את רוטב הבשמל ומיישרים לשכבה אחידה וחלקה.

מוסקה חצילים ובשר-תפוחי אדמה

שלב 7 מתוך 7

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 30-45 דקות, או עד שהבשמל מזהיב ומתייצב.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • whatsapp
  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • בשר
  • חטיף
  • דל במלח
  • דל סוכר
  • ארוחת ערב
  • מנה שנייה
  • מנה עיקרית
  • אוכל טורקי
  • אוכל בלקני
  • מקור החלבון
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • מוסקה אישית עם פירה ובשר טחון

    מוסקה אישית עם פירה ובשר טחון

    80 דקות קל
  • המוסקה שאוהבים לאהוב

    המוסקה שאוהבים לאהוב

    90 דקות בינוני
  • מוסקה קלילה

    מוסקה קלילה

    90 דקות קל
  • מוסקה: פרוסות חצילים ממולאות בבשר טחון

    מוסקה: פרוסות חצילים ממולאות בבשר טחון

    100 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים